VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.05.2013
RAZPISI IN PRILOŽNOSTI
21.05.2013, , Slovenija

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
21. maj 2013
št. 20/13
title
IZBOR 2 PREDSTAVNIKOV NVO V IZBIRNI KOMISIJI SKLADA ZA NVO NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA
Ponovno vas obveščamo, da poteka postopek izbora 2 predstavnikov NVO v izbirni komisiji Sklada za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP. Rok za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev (NVO z volilno pravico) je 22. 5. 2013.
Več »
Izbor predstavnika NVO v medresorsko delovno skupino za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa
Razpisujemo postopek izbora enega predstavnika organizacij civilne družbe v medresorsko delovno skupino za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022. Poziv k imenovanju predstavnika organizacij civilne družbe je na CNVOS naslovila Javna Agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev je 23. 5. 2013.
Več »
Informativni delavnici za predstavitev prvega javnega razpisa Programa za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
CNVOS in REC Slovenija vabita na informativni delavnici za predstavitev prvega javnega razpisa Programa za NVO, ki poteka pod okriljem Finančnega mehanizma EGP. Prvi javni razpis za projekte NVO bo objavljen 3. junija 2013 v višini 1.275.000 evrov.
Delavnici bosta potekali:
- v Ljubljani, v sredo, 5. junija 2013, med 10.00 in 14.00 uro, v predavalnici Zavoda za zdravstveno varstvo, Zaloška 29 ter
- v Mariboru, v petek, 7. junija 2013, med 10.00 in 14.00 uro, v amfiteatru hotela Piramida, ulica Heroja Šlandra 10.
Več »
Otvoritveni dogodek izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi nacionalne kontaktne točke Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora, v sodelovanju s Centrom za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) in Regionalnim centrom za okolje (REC Slovenija) organizira otvoritveni dogodek izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP pod geslom Sodelujemo za skupne cilje, ki bo potekal 19. junija 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Več »
rounded
Javni razpis »Sofinanciranje delovanja romskih društev v letu 2013«
Cilji javnega razpisa so spodbujanje aktivnega delovanja romskih društev: - na področju ohranjanja in krepitve identitete pripadnikov romske skupnosti, - na področju medsebojnega povezovanja in sodelovanja društev v prid pripadnikov romske skupnosti, - na področju ozaveščanja in boja proti diskriminaciji in nestrpnosti, - na področju informativne dejavnosti, - na drugih področjih pomembnih za romsko skupnost (politična participacija Romov na lokalni ravni, delovanje romskih izobražencev idr.), - pri drugih dejavnostih, pomembnih za romsko skupnost (gasilska, športna in druga).
Več »
IPA: Reinforcing Support of CSOs in Enhancing Transparency and Good Governance in Croatian Public Administration
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju zagotavljanja transparentnosti in dobrega vodenja na vseh ravneh javne uprave na Hrvaškem.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov na področju družbenih dejavnosti in turizma v Občini Komen v letu 2013
Več »
IPA: EXCHANGE 4 - Serbia
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju dejavnosti, ki prispevajo k doseganju nacionalnih strateških ciljev na področju okolja ter k ekonomskemu razvoju in izboljšanju socialnega varstva na lokalni ravni. Aktivnosti se izvajajo v Srbiji.
Več »
CIP ECO-INNOVATION - Call for Proposals 2013
Evropska komisija je v okviru okvirnega programa za konkurenčnost in inovativnost objavila razpis za zbiranje predlogov v vrednosti 31,5 milijona evrov za 45 najboljših projektov s področja ekoloških inovacij. Do 5. septembra 2013 lahko prijavite predloge za uvedbo novih okoljskih rešitev na trg na naslednjih področjih: recikliranje materialov, voda, trajnostni gradbeni proizvodi, zeleno poslovanje ter sektor hrane in pijače.
Več »
IPA: Supporting CSOs Advocacy And Motivation Programme for Socially Excluded Groups - Croatia
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zagovorniških NVO za učinkovitejše delovanje na področju spodbujanja zaposlovanja, socialne vključenosti in izboljšanja kvalitete življenja na Hrvaškem, s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) - CBSS for Kosovo 2012
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen podpori kosovskim organizacijam civilne družbe, ki delujejo na področju spodbujanja človekovih pravic in demokracije. Podprti bodo projekti na naslednjih področjih: - spodbujanje medetničnih odnosov skozi kulturne dejavnosti; - krepitev zagovorniške vloge organizacij, aktivnih na področju spodbujanja pravic otrok, Romov, Aškalov in Egipčanov, oseb s posebnimi potrebami, LGBT oseb, mater samohranilk in starejših; - krepitev organizacij na v razpisu določenih območjih.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR): Country-based support scheme 2013 in the Republic of Moldova
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, katerega cilj je spodbujanje spoštovanja človekovih pravic in boj proti diskriminaciji najbolj ranljivih družbenih skupin v Moldaviji. Podprti bodo projekti, ki prispevajo h krepitvi organizacij civilne družbe, ki so aktivne na področju spodbujanja sodelovanja ranljivih družbenih skupin v procesih razvoja ter na področju boja proti mučenju.
Več »
Razpis za sofinanciranje mednarodne dejavnosti v vzgoji in izobraževanju v Republiki Sloveniji
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje mednarodnih dejavnosti vrtcev, osnovnih, srednjih, višjih strokovnih in glasbenih šol, dijaških domov ter šol za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v Republiki Sloveniji.
Več »
Javni ciljni razpis za izbor projektov predstavitve slovenskega oblikovanja ter popularizacije antikvitet
Predmet razpisa je sofinanciranje predstavitev slovenskega oblikovanja in popularizacije antikvitet, in sicer na naslednjih področjih: I. Razstava unikatnih oblikovalskih izdelkov v lesu, II. Razstava prototipov s področja oblikovanja, III. Sejmi in razstave s področja starin in umetnin.
Več »
Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področjih knjige za leto 2013
Predmet javnega razpisa JR5-KNJIGA-2013 je sofinanciranje kulturnih projektov na področjih izdaje knjig, izdaje revij, bralne kulture, literarnih prireditev, mednarodnega sodelovanja in delovnih štipendij.
Več »
Pripravljalni ukrep „Kroženje filmov v digitalni dobi“ - razpis za zbiranje predlogov 2013
V okviru pripravljalnega ukrepa bodo podprti projekti za preskušanje sočasnega ali skoraj sočasnega začetka predvajanja filmov prek vseh medijev in na več evropskih ozemljih. Projekti bodo omejeni na evropska kinematografska dela in njihovo distribucijo v državah Evropske unije ter bodo morali zajeti znatno število filmov in ozemelj.
Več »
Javni programski poziv za izbor kulturnih programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na območju Občine Kobarid, ki jih bo v letu 2013 sofinanciral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Več »
Javni programski poziv za izbor kulturnih programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na območju Občine Bovec, ki jih bo v letu 2013 sofinanciral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Več »
Razpis za nagrado Mirka Šubica, priznanja Mirka Šubica in častno članstvo v Društvu restavratorjev Slovenije za leto 2013
Izvršni odbor Društva restavratorjev Slovenije, na podlagi 6. člena Statuta DRS in Pravilnika o podelitvi nagrad in priznanj Mirka Šubica ter častnih članstev v DRS objavlja razpis za nagrado Mirka Šubica, priznanja Mirka Šubica in častno članstvo v Društvu restavratorjev Slovenije za leto 2013. Predloge sprejemajo 30 dni po objavi.
Več »
Support to Social Protection for women - Afghanistan
Objavljen je javni razpis, katerega glavni cilj je izboljšati kvaliteto življenja žensk v Afganistanu. Podprti bodo projekti na področju zagotavljanja socialnih in pravnih storitev, ozaveščanja ter zagovorniških aktivnosti.
Več »
NSA - LA - Intervention in Mauritania in favor Non State Actor - 2013
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti nevladnih akterjev za učinkovitejše delovanje na področju spodbujanja trajnostnega razvoja in izboljšanja življenjskih pogojev prebivalstva. Aktivnosti se izvajajo v Mavretaniji.
Več »
Poverty reduction in the context of sustainable development, including the pursuit of the Millennium Development Goals (MDG) - Non Sate Actors and Local Authorities in Development - Jordanie
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov, ki: - prinašajo koristi prebivalcem, ki nimajo dostopa do osnovnih storitev in so izključeni iz procesov oblikovanja politik, - krepijo zmogljivosti organizacij civilne družbe in lokalnih oblasti za učinkovitejše delovanje na področju boja proti revščini ter spodbujanja trajnostnega razvoja. Aktivnosti se izvajajo v Jordaniji.
Več »