VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.05.2013
Vabilo na film Maje Prettner, LIMONADA .
25.05.2013, , V Gledališče Park





Spoštovani,

ponovno vas vabimo na film Maje Prettner

LIMONADA

v Gledališče Park, v soboto,25. maja 2013 ob 20. uri.

Scenarij in režija: Maja Prettner.

Igrajo: Ivo Ban, Bernarda Oman, Boris Ostan, Damjana Černe, Primož Pirnat, Stane Tomazin, Matija Rupel, Ana Urbanc, Filip Šijanec, Benjamin Krnetić, Jernej Kogovšek, Zvezdana Mlakar, Tosja Flaker Berce, Jasmin Ajkić, Kany Michael Obenga, Urh Prosen, Blaž Andrašek.

Upokojenec Tone ne skriva, da nadzoruje vsak korak, premik in šum stanovalcev v bloku, v katerem živi. Z okna ob vhodu nadzoruje vse prihode in odhode, ko ne tiči na oknu, pa prisluškuje pri vhodnih vratih. Vse dogajanje, ki ga opazi, zabeleži na svoj diktafon. Tone vohlja, opozarja na nepravilnosti in se zmrduje, ko nekdo krši hišni red. V bloku vse poteka po ustaljenem redu, dokler se v blok ne priseli nova stanovalka Milena. In začnejo se Tonetovi nerodni poskusi navezovanja stika.

Maja Prettner trenutno zaključuje podiplomski študij Filmske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, občasno dela na Televiziji Slovenija in snuje nove projekte. Pri svojem zadnjem avtorskem projektu Limonada je imela prvič priložnost sodelovati z najbolj priznanimi slovenskimi igralci.


Film traja dvajset minut.

Projekciji bo sledil pogovor z ustvarjalko filma.

vstop prost