VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 30.05.2013
MiKK-ov novičnik
01.06.2013, , V MIKK-u Murska Sobota

Preglej ga v internetnem brskalniku! .

Ta teden v MIKK-u!

MIKK-ov poletni bolšjak (11. MIKK-ovo senje)

Sobota, 1. junij 2013 od 10:00 do 13:00 ure, grajsko dvorišče


Pazka! MIKK tudi v novem letu nadaljuje s tradicionalnim bolšjim sejmom, ki poteka vsako prvo soboto v mesecu in kjer imate možnost menjave, prodaje in nakupa »svega i svašta«: rabljenih knjig, učbenikov, cd-jev in plošč, oblačil, obutve, »đünđa«, orodja, igrač, koles, glasbil, umetniških izdelkov, starin.. Skratka vseh stvari, ki se vam nabirajo po predalih, omarah in zaprašenih podstrešjih pa bi bile morda komu zanimive in uporabne.

Znova bodo z nami tudi ponudniki unikatnih ročnih izdelkov in ekološki pridelovalci, tokratna priporočena tema bolšjaka za prodajalce pa je poletna počitniška razigranost (sonce, morje, pikniki, festivali, gore..)




Zainteresirane ponudnike oz. prodajalce zaradi lažjih organizacijskih predpriprav naprošamo, da se se za prijavo in morebitne dodatne informacije obrnete na naš elektronski naslov: infomikk@gmail.com

V primeru vremenskih nevšečnosti bo sejem potekal v notranjih prostorih MIKK-a. Vabljeni k udeležbi oziroma obisku!

festival TEARS FROM EARS: (Graz - Murska Sobota - Ljubljana)

Petek, 31. maj 2013 ob 21.00 uri, grajsko dvorišče (v primeru slabega vremena bo koncert v MIKK-u), vstopnina 5 EUR

Ob zaključku intenzivnega spomladanskega koncertnega dogajanja se bo med 29. majem in 1. junijem na fuzbalski relaciji Sturm - Mura - Olimpija odvila mini turneja TEARS FROM EARS. Kvintet bendov: Automassage, Nikki Louder, It's Everyone Else, Trus! in Hexenbrutal bodo tako predstavili svoje lanske in letošnje izdaje, nekateri (Hexenbrutal) bodo celo izdajo datirali v čas Tear From Ears turneje.



»In the Fishtank« druženje z bendi, ki so izdali svoje plošče pri neodvisnih založbah kot so Moonlee, Založba Radio Študent, God Bless This Mess, Noise Appeal, Schnapsidee ali celo v samozaložbi, lahko brez pretencioznosti označimo kot cvetober bendov z oznako »hrupno«. S še vročo izdajo se tako ponaša noise rockovski trio Nikki Louder s sijajno tretjo plato »Golden Men« ter plesno subtilni hrupnežiTrus! z odličnim prvencem »First Step«. Živa atrakcija sta sigurno duet It's Everyone Else, ki sta se nedavno vrnila s kratke evropske turneje z Ludovik Material. Kolektiv Automassage bo v drugo preveril znane lokacije z lani izdanim materialom. Duet Hexenbrutal, ki datira svoj prvenec v leto 2009, bo izkoristil to priložnost in svoj drugi dolgometražni izdelek »Giant« uradno izdal v okviru pričujočega dogodka.

AUTOMASSAGE

Skupina Automassage je v svojem bistvu kolektiv prekaljenih glasbenikov z veliko radovednostjo in željo po raziskovanju okvirov sodobnega pojmovanja glasbe. Skupek organske topline rockovskega inštrumentarija in elektronskih sozvočij se kaže v usklajenem galopu svobodnjaškega rocka. Člani zasedbe so lansko leto izdali drugo ploščo z naslovom »We should get rid of our saxophone player«.

http://automassage.bandcamp.com


IT’S EVERYONE ELSE

Pika in Lucijan sta krmarja plesnega kiborga, imenovanega It’s everyone else. Obilo kovinsko hladnega industriala in težkega ritmičnega marša se staplja s kriki o temnih ovinkih človeškega uma in podzavesti, potopljene v gnili vsakdanjik 21. stoletja. Mensch maschine!

http://itseveryoneelse.bandcamp.com


NIKKI LOUDER

Nikki Louder sta dva brata in prijatelj. Igrajo trd in direkten rock. Pred kratkim so za založbi Moonlee in Radio Študent izdali svoj tretji LP z naslovom Golden Men.

http://nikkilouder.bandcamp.com/

HEXENBRUTAL

Prekmurska hrupneža bosta nastopila samo na domači ediciji Tears From Ears turneje, ki pa bo slavnostno obarvana, ker bo hkrati promocijski koncert ob izidu druge plošče »Giant« za God Bless This Mess records. Takoj po murskosoboškem špilu se odpravljata na kratko turnejo po Avstriji in na Češko.

www.g btm.si/hexenbrutal

Pred začetkom klubske hibernacije in v pozdrav festivalskemu poletju, vabljeni na obisk enega izmed TEARS FROM EARS koncertov!!

MIKKov NATEČAJ NAJBOLJŠE KONCERTNE FOTOGRAFIJE

MIKK MURSKA SOBOTA vas vabi k sodelovanju na fotografskem natečaju za NAJBOLJŠO KONCERTNO FOTOGRAFIJO.
V poštev pridejo le fotografije, ki so bile posnete na koncertih, v sklopu MIKKovega programa.



* Vsak avtor lahko sodeluje z največ tremi fotografijami
* Fotografije naj bodo velike minimalno 1024 x 768 pix v formatu JPEG.
* Datoteke naj bodo označene po sledečem postopku:
Priimek avtorja _ime avtorja_ zaporedna številka dela_izvajalec na sliki_datum posnetka
* Na natečaj sprejemamo samo fotografije poslane po elektronski pošti na infomikk@gmail.com
* Fotografije bo ocenjevala tričlanska žirija
* Zadnji rok za oddajo fotografij je 14.6.1013
* Prijavnine NI!

  1. nagrada: Celoletna vstopnica za MIKKove koncerte
  2. nagrada: Polletna vstopnica za MIKKove koncerte
  3. nagrada: CD+ majica+ nosilna vrečka iz založbe GBTM Rec