VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 06.06.2013
Postaja DIVA gostuje v Beogradu
08.06.2013, , V beograjskem Salonu MSU


OBVESTILO, 7. junij 2013
SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana


Postaja DIVA

Predstavitev Postaje DIVA in pogovor v beograjskem Salonu MSU

Sobota, 8. 6. 2013, ob 17. uri

Salon Muzeja sodobne umetnosti, Pariska ul. 12, Beograd

diva-spletna-stran.jpg

V beograjskem Salonu Muzeja sodobne umetnosti se 7. junija odpira razstava Video, televizija, anticipacija, ki jo kurirata Branka Benčić in Aleksandra Sekulić. Z razstavo, ki bo na ogled do 14. julija, in spremljevalnim programom projekcij, predstavitev in pogovorov želijo v beograjskem Salonu MSU kontekstualizirati zgodovino video prakse, ki je na svojevrsten način povezovala nekdanje jugoslovanske republike in takratni umetnosti in alternativi nudila ustvarjalni prostor za emancipirano in kritično delovanje do politike in družbe tistega časa.

POGOVOR IN PROJEKCIJE

8. junija bo Barbara Borčić, vodja SCCA video programov in spletnega in fizičnega arhiva Postaja DIVA , predstavila arhiv s prikazom rabe spletnega mesta in projekcijo video eseja Nike GrabarDiva v Galeriji Škuc ter eksperimentalni raziskovalni in razstavni projekt Video obrat. Barbara Borčić bo sodelovala tudi na pogovoru skupaj z Gordano Nikolić (kustosinjo letošnje razstave v Muzeju sodobne umetnosti Vojvodina iz Novega Sad Tehnologija narodu. Studija slučaja: film i video u Vojvodini), Branko Benčić in Aleksandro Sekulić.

Čez en teden, 15. junija bo gost tudi videast Neven Korda, ki bo predstavil produkcijski in organizacijski način FV Videa iz 80. let tudi s pomočjo avtorskega CD-ROMa Bodočniki - Video iz podzemlja, dokumentacijsko-arhivarskega projekta iz leta 2001.

VEČ O RAZSTAVI IN SPREMLJEVALNI PROGRAM: http://www.scca-ljubljana.si/news_13_40.htm


Napovedujemo

neraziskana-metelkova-mesto_junij2.jpgNeraziskana Metelkova mesto, vodeni ogled likovne scene AKC Metelkova mesto, ponedeljek, 17. 6. 2013, ob 18.00 >http://www.scca-ljubljana.si/news_13_37.htm

OFFTIRlogo.jpgStudio 6. Liminale, četrtek, 20. 6. 2013, ob 21.30,Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana > http://www.scca-ljubljana.si/news_13_35.htm