VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 24.06.2013
CNVOS: OBVESTILA za NVO
24.06.2013, , Slovenija

header
24. junij 2013
št. 25/13
title

Izbor predstavnika romskih organizacij v koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta nacionalnega programa socialnega varstva
Ljubljana, 21. 6. 2013 - Pričel se je postopek izbora enega predstavnika romskih organizacij v koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta nacionalnega programa socialnega varstva. Rok za prijave je 1. 7. 2013.
Več »
Uspešno izveden otvoritveni dogodek izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
Ljubljana, 19. 6. 2013 - Prireditve pod geslom Sodelujemo za skupne cilje se je udeležilo več kot 400 udeležencev, ki sta jih pozdravila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik in veleposlanica Kraljevine Norveške N. E. Tove Skarstein.
Organizatorji, MGRT, CNVOS in REC, so udeležencem predstavili vse programe, financirane iz finančnih mehanizmov, gostje iz Norveške in Islandije pa različne možnosti partnerskega sodelovanja.
Več »
Izbrani so predstavniki NVO v skupino za pripravo izvedbenega načrta Nacionalnega programa socialnega varstva
Ljubljana, 22. 6. 2013 - Zaključil se je postopek izbora predstavnikov nevladnih organizacij v skupino za pripravo izvedbenega načrta Nacionalnega programa socialnega varstva 2013-2020. Za predstavnice NVO so bile imenovane Katja Zabukovec Kerin, Suzana Puntar in Tanja Velkov. Za njihove namestnice sta bili imenvani Anja Kozina in Darinka Smrke.
Več »
Izbran je predstavnik NVO v komisiji Sklada za NVO Norveškega finančnega mehanizma
Ljubljana, 18. 6. 2013 - V postopku izbor predstavnikov NVO v Izbirni komisiji Sklada za NVO Norveškega finančnega mehanizm je bila za predstavnico NVO imenovana mag. Marina Trapuš.
Več »
Teden popolne vladne ignorance javnosti
Ljubljana, 24. 6. 2013 - 6 predlogov predpisov - 6 kršitev Resolucije o normativni dejavnosti je bilanca vladnih prizadevanj po demokratičnem postopku spreminjanja zakonov in podzakonskih aktov v minulem tednu. Da bo nekoliko bolj razumljivo: mnenje državljanov o tem, kaj si mislijo o vsebini predlogov predpisov, ki nastajajo na ministrstvih, pristojnih kaj prida ne zanima. Vsaj ne toliko, da bi tistim, ki jim bodo zakoni življenja morda postavili na glavo, dali na voljo razumni rok 30 dni za komentarje, dopolnila ali pripombe. Ta rok sicer določa Resolucije o normativni dejavnosti, sprejeta zato, da bi končno začeli dobivati boljše, bolje premišljene in s čim širšim številom vpletenih usklajene predpise. A ko je nastala, se je pisala jesen 2009, aktualni trenutek pa bolj kot kaj drugega najbrž terja odločnost …
Več »
DELAVNICE ZA RAZVOJ PROJEKTNIH IDEJ - Javni razpis 2013 SREDNJI in VELIKI projekti, NVO program Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma
V okviru pomoči prijaviteljem na Javni razpis 2013 za srednje in velike projekte CNVOS in REC vabita na 4 delavnice za razvoj projektnih idej, katerih namen je pomagati organizacijam, ki že imajo osnovno projektno idejo, to idejo nadgraditi, da bo čim bolje odgovarjala na eni strani na potrebe okolja in na drugi strani ciljem razpisa. Na delavnicah bodo udeleženci dobili vpogled v to, kako ustrezno definirati in utemeljiti problem, prav tako bodo spodbujeni k poglobljenemu razmisleku o predlagani projektni ideji. Udeleženci bodo pridobili usmeritve, kako priti od problema do rešitve, kar jim bo koristilo tudi pri vseh bodočih projektnih prijavah.
rounded
Pravni napovednik za nevladne organizacije
Izšel je pravni napovednik za NVO za obdobje od 15. do 21. junija 2013. Dostopen je v Pravnem kotičku .
Stric Jože tokrat o potrebah, lokaciji in Monopilyju v trženju
Preberite novo nadaljevanje pisanja o trženju v NVO, kot ga vidi stric Jože. Tokrat se ustavi pri neustavljivi potrebi po velikih črnih terencih, pa v trgovini sredi 'nowhere', pri Monopolyju, čisto za začetek pa še pri dvomih, ali mu tokrat vprašanja ni podtaknilo kar uredništvo samo. Če bi radi izvedeli, kako se je zgodba končala, veste, kam morate klikniti.
Več »
Donacije 0,5 % dohodnine: preseženi 4 milijoni!
Ljubljana, 18. 6. 2013 - »Za namenitev dela dohodnine za donacije se je odločilo 354.825 (35,6 %) zavezancev, za katere je bil pripravljen informativni izračun dohodnine, kar je za 8,2 % več, kot leto poprej. Zavezanci so del dohodnine za donacije namenili 4.281 različnim upravičencem (lansko leto 4.011) v skupnem znesku 4.022.735,50 € (lansko leto 3.768.903 EUR),« poroča Davčna uprava RS.
Več »
Vabilo k oddaji prispevkov za znanstveni posvet "Spodbudimo učno uspešnost slovenskih mladostnikov"
Pedagoški inštitut vabi teoretike in raziskovalce, da na posvetu predstavitvijo svoja znanstvena spoznanja o konceptih, dejavnikih in pristopih izboljšanja učne uspešnosti (slovenskih) učencev in dijakov. Znanstveni posvet »Spodbudimo učno uspešnost slovenskih mladostnikov« bo potekal 7. novembra 2013 v Ljubljani. Rok za oddajo prispevkov je 15. julij 2013!
Več »
Medgeneracijsko sodelovanje bo že tretjič povezalo Slovenijo
Projekt Simbioza, največji medgeneracijski prostovoljski projekt pri nas, se bo letos z brezplačnimi delavnicami računalniškega opismenjevanja starejših odvil med 21. in 25. oktobrom po celi Sloveniji. Sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Projekt povezovanja evalvatorjev v exYU
Slovensko drustvo evalvatorjev obvešča, da je v sodelovanju s sorodno organizacijo v BiH pripravilo projekt povezovanja evalvatorjev v exYU. SDE bo organiziralo dve regionalni srečanji evalvatorjev, in sicer v Sarajevu septembra 2013 in v Ljubljani februarja 2014.
Več »
Ogled praks sonaravne pridelave vina v zamejstvu in doma
Središče Rotunda vabi na strokovno ekskurzijo, v okviru katere se boste lahko seznanili z različnimi pristopi in tehnikami pridelave, kletarjenja in trženja vin na vinogradniških kmetijah v treh vinorodnih okoliših - Kras, Brda in Vipavska dolina. Potekala bo v sobota, 6. julija 2013. Kotizacija!
Več »
Postavitev družine - razreševanje družinske karme
Šola čustvene inteligence vabi na poletne delavnice "Postavitev družine - razreševanje družinske karme". Voditelj: Boštjan Trtnik.
Več »
Povabilo na posvet o izobraževanju in usposabljanju za zelena delovna mesta
Andragoški center Slovenije vabi na posvet z naslovom "Izobraževanje in usposabljanje za zelena delovna mesta", ki ga organizira Center RS za poklicno izobraževanje - CPI v okviru operacije "Posodobitev in širitev poklicnih standardov in katalogov". Cilj posveta, ki bo 5. julija 2013 na Brdu pri Kranju, je odgovoriti na vprašanje, kako naj se izobraževanje in trg dela odzoveta na potrebo po novih znanjih in veščinah, ki jih zahtevajo zelena delovna mesta.
Več »
»Nov pogled na sile družbene preobrazbe ali kako prihaja novo na svet«
Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje Podravje in Center za državljansko vabita 28. junija 2013 ob 17.00 v amfiteater II. gimnazije Maribor, Trg Miloša Zidanška 1, Maribor, na predavanje z javno tribuno dr. Andreja Fištravca in Draga Purgaja z naslovom: »Nov pogled na sile družbene preobrazbe ali kako prihaja novo na svet«.
Več »
XI . mednarodni spust murskih ladij
Zveza ekoloških gibanj Slovenije vabi na mednarodno javno prireditev »Mednarodni spust s tradicionalnimi murskim ladjami po reki Muri«, ki bo potekala v soboto, 29. junija in v nedeljo 30. junija 2013, od mostu čez Muro v Cmureku v Avstriji do Dekanovca v Republiki Hrvaški. Kotizacija!
Več »
Zaključki posveta »Večji vpliv javnosti in nevladnih organizacij pri prostorskem načrtovanju«
Mreža za prostor je dne 29.5.2013 v Ljubljani organizirala posvet, ki je bil namenjen predstavitvi in razpravi o problematiki vključevanja javnosti pri občinskem prostorskem načrtovanju v Sloveniji. Na podlagi primerjalno-pravne analize ureditve v 9 državah EU, predstavitev vabljenih gostov in razprave so oblikovali zaključke.
Več »
Premigaj se po Ljubljani!
Evropska kampanja Do the right mix spodbuja trajnostne načine transporta v urbanih središčih, v njej pa sodeluje tudi CIPRA Slovenija s slovensko akcijo Premigaj se!, ki je zaživela s spletno stranjo. Ta nudi številne zanimive informacije s področja kolesarjenja po mestu. Kljub temu, da se projekt uradno zaključuje, pa še vedno lahko prispevate svojo vsakodnevno kolesarsko pot!
Več »
Mednarodna konferenca na temo staranja oseb z motnjami v duševnem razvoju in njihovih svojcev
Zveza Sožitje je ob svoji 50. letnici pripravila skupaj s evropskim združenjem Inclusion Europa mednarodno konferenco na temo Staranja oseb z motnjami v duševnem razvoju in njihovih svojcev. Konferenca je potekala v Cankarjevem domu med 30. 5. in 1. 6. Priznani slovenski in evropski strokovnjaki so predstavili različne vidike skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju in njihovih svojcev v tretjem življenjskem obdobju. Sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Grešni kozli strahu - begunci, azilanti in migranti v Libiji
Amnesty International na svetovni dan beguncev poziva EU, da finančna in tehnična pomoč, ki jo zagotavlja Libiji, ne sme omogočati kršitve človekovih pravic beguncem, azilantom in migrantom v državi.
Več »
Agencija EU za temeljne pravice je predstavila svoje letno poročilo
Agencija EU za temeljne pravice (FRA) je 18. junija predstavila svoje letno poročilo, v katerem so poudarjeni dosežki in izzivi na področju temeljnih pravic, zbrani po vsej EU. Poleg tega so obravnavani učinek sedanje krize na pravno državo in ukrepi, ki jih države članice sprejemajo za zagotavljanje zaupanja v pravosodne sisteme.
Več »
Mladi v Sloveniji potrebujemo dejanja, ne obljub
Predstavniki mladih, Uroš Skrinar (Mreža MaMa), Dalia Cerovšek (sindikat Mladi plus), Mitja Urbanc (Študentska organizacija Slovenije - ŠOS) in Tea Jarc (Mladinski svet Slovenije - MSS) so se srečali z državno sekretarko v Kabinetu predsednice Vlade Tamaro Vonta in izpostavili pereče probleme, s katerimi se v Sloveniji vsak dan sooča vse več mladih. Sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Evropska nagrada za mlade - European Youth Award
Evropska nagrada za mlade (European Youth Award) je namenjena izboru in promociji najboljših evropskih praks na področju e-vsebin. Namenjena je mladim, študentom, razvijalcem, digitalnim podjetnikom, starim manj kot 30 let, ki uporabljajo internet in mobilne tehnologije, da bi se soočili z največjimi današnjimi socialnimi izzivi. Rok za prijavo je 1. julij 2013!
Več »
Poletne karierne delavnice za srednješolce
26. avgusta 2013 bo Nefiks v enem izmed dijaških domov v Ljubljani pričeli s kariernimi delavnicami za srednješolce. Če si tudi ti med tistimi, ki še ne vedo, kam in kako po maturi, potem te vabijo, da se udeležiš tridnevnih delavnic na temo poklicnega načrtovanja.
Več »
Objavljen poziv za pridobitev certifikata mladim prijazna občina 2013-2017
Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013 in pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, podeljuje certifikat "Mladim prijazna občina za obdobje 2013-2017". Rok za prijavo je 11. september 2013!
Več »
Mednarodni simpozij "Future of EU cooperation in the field of youth in the context of the new programme"
Zavod MOVIT, Nacionalna agencija programa Mladi v akciji, v sodelovanju z Uradom RS za mladino ter nemško nacionalno agencijo programa Mladi v akciji organizira mednarodni simpozij "Future of EU cooperation in the field of youth in the context of the new programme". Potekal bo med 6. in 8. novembrom 2013 v Ljubljani. Rok za prijavo je 10. september 2013!
Več »
Začel se je natečaj Komisije za zeleno prestolnico Evrope leta 2016
Ugledna nagrada je priznanje za mesta, ki si najbolj prizadevajo zagotoviti okolju prijazno mestno življenje. Vsakoletna nagrada naj bi spodbudila evropska mesta k ukrepanju, da bi postala privlačnejša in bolj zdrava za življenje, delo in obisk. Za to nagrado se lahko tokrat prvič potegujejo evropska mesta z več kot 100.000 prebivalci. Doslej so se lahko prijavila le mesta z najmanj 200.000 prebivalci. Zdaj se torej za nagrado lahko skupno poteguje več kot 400 mest po vsej Evropi. Rok oddaje kandidatur za izbor za leto 2016 je 17. oktober 2013.
Več »
EU Si ti. Tudi v Brežicah
Potujoči projekt EU Si ti bo tokrat na obisku v Brežicah. V četrtek, 27. 6., bodo občanom Brežic in Posavja predstavili ključne praktične spremembe, ki se obetajo z vstopom Hrvaške v EU, v soboto, 29. 6., pa se bodo pridružili festivalu Brežice, moje mesto.
Več »
Evropski kulturni forum 2013: Poziv za govorce
Evropski kulturni forum bo letos v Bruslju potekal od 4. do 6. novembra in Evropska komisija ob tej priložnosti objavlja tudi poziv za govorce, ki bi želeli v okviru foruma več kot 1.200 predstavnikom kulturnega sektorja predstaviti svojo izjemno in navdihujočo idejo na temo kulture in Evrope. Posamezna predstavitev lahko poteka v angleškem ali francoskem jeziku in ne sme biti daljša od petih minut. Rok za prijavo je 8. julij 2013!
Več »
Živa knjižnica - ne sodi knjige po platnicah
V času Festivala Lent bo v Mariboru že drugo leto zapored odprla svoja vrata Živa Knjižnica. Projekt "Živa knjižnica - ne sodi knjige po platnicah", je zaradi svojega preprostega in inovativnega pristopa požel zelo pozitiven odziv javnosti, saj aktivno ozavešča in izobražuje o vrednotah, človekovih pravicah ter spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v slovenski družbi.
Več »
7. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije v Lutkovnem gledališču Maribor
Od 12. do 15. septembra 2013 bo v Lutkovnem gledališču Maribor potekal 7. bienalni festival lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. To je festival, ki v svoj program uvršča najboljše slovenske lutkovne predstave preteklih dveh sezon, tokrat po izboru selektorja mag. Uroša Trefalta.
Več »
Pranger 2013
Letos že deseto srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije - festival Pranger, bo potekalo med 2. in 7. julijem na prizoriščih v Rogaški Slatini, Pilštanju in Ljubljani.
Več »
Keltika 2013
Zavod Gabrijel Fest pripravlja pester nabor koncertov v sklopu poletnega cikla festivala Keltika. Na prvem, s katerim bodo počastili tudi Dan državnosti, bodo svoj novi album Talisman predstavili URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE.
Več »
Voden pohod po Srčni poti Becel po Golovcu
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vsak prvi torek v mesecu prireja voden pohod po Srčni poti Becel po Golovcu. Vabljeni torej v torek, 2. julija 2013, ob 18. uri, na Srčno pot Becel po Golovcu.
Več »
footer-top