VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 10.07.2013
SOBOŠKO POLETJE 2013 - koncerti klasične glasbe na grajskem dvorišču - vabilo
12.07.2013, , Murska Sobota




:





Spoštovani,

v okviru poletnega festivala

SOBOŠKO POLETJE 2013

smo pripravili tudi nekaj koncertov klasične glasbe.


Vljudno vabljeni!


Na vse koncerte je vstop prost.






petek, 12. 7. 2013 ob 19.30 na grajskem dvorišču


OTVORITEV 20. MEDNARODNEGA POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE - MURSKA SOBOTA 2013


KOMORNI GODALNI ORKESTER MLADI LJUBLJANSKI SOLISTI


Glasbena mladina Slovenije je svoj prvi glasbeni tabor izpeljala leta 1976 na domačiji slikarja Lojzeta Veberiča v Seliščih v Prlekiji.Naslednji Poletni glasbeni tabori so potekali v Vidmu ob Ščavnici, Velenju, Kopru, Dolenjskih Toplicah, Gorenju nad Zrečami in v Izoli, udeležilo pa se jih je več kot tisoč mladih glasbenikov, organizatorjev in animatorjev iz Slovenije, vse Evrope, Azije, Afrike in Amerike. Letošnjijubilejni 20. tabor bo potekal v Murski Soboti, v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Udeleženci tabora se bodo predstavili na večernih koncertih na grajskem dvorišču. Na vse koncerte je vstop prost.


Komorni orkester Mladi ljubljanski solisti sestavljajo diplomanti in študentje glasbenih akademij v Ljubljani, Salzburgu, Dunaju in Gradcu. Člani redno sodelujejo s slovenskimi profesionalnimi orkestri, več jih je s simfoničnima orkestroma Slovenske filharmonije in RTV Slovenija nastopilo tudi solistično. Orkester izvaja celotni godalni repertoar, v sezoni 2013/2014 pa pripravlja več kot 30 koncertov v Sloveniji in tujini.
Spored: Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, William Boyce, Wolfgang Amadeus Mozart.



sreda, 17. 7. 2013 ob 19.30 na grajskem dvorišču


20. MEDNARODNI POLETNI GLASBENI TABOR GLASBENE MLADINE SLOVENIJE - MURSKA SOBOTA 2013


KONCERT MLADIH SKLADATELJEV


Na letošnjem Poletnem glasbenem taboru bodo mladi skladatelji, srednješolci in študentje iz vse Slovenije, ustvarjali pod mentorskim vodstvom profesorja Dušana Bavdka, docenta za kompozicijo in glasbeno teorijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Skladbe, ki bodo nastale v času bivanja in študija v Murski Soboti, bodo prvič zazvenele na avtorskem večeru, v izvedbi udeležencev in mentorjev tabora.






četrtek, 18. 7. 2013 ob 19.30 na grajskem dvorišču

20. MEDNARODNI POLETNI GLASBENI TABOR GLASBENE MLADINE SLOVENIJE - MURSKA SOBOTA 2013


KOMORNI GODALNI ORKESTER MLADI LJUBLJANSKI SOLISTI

V času Poletnega glasbenega tabora Murska Sobota bodo mladi glasbeniki pod vodstvom uglednega švicarskega violončelista in pedagoga prof. Stephana Goernerja pripravili in premierno izvedli spored klasicistične in romantične glasbe za godala. Na sporedu bodo skladbe Wolfganga Amadeusa Mozarta, Antonina Dvořaka in Josefa Suka.




petek, 19. 7. 2013ob 19.30 na grajskem dvorišču


20. MEDNARODNI POLETNI GLASBENI TABORGLASBENE MLADINE SLOVENIJE - MURSKA SOBOTA 2013


KONCERT HARMONIKARJEV

Avstrijski akordeonist slovaškega rodu, Roman Pechmann, sodi med vodilne koncertante, vrsto let pa poučuje na Konservatoriju za glasbo v Celovcu. V sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije tokrat drugič pripravlja poletni tečaj harmonike. Udeleženci tečaja bodo na zaključnem koncertu predstavili rezultate intenzivnega enotedenskega dela v Murski Soboti ter nastopili kot solisti in komorni gl asbeniki.