VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 18.07.2013
...za mlade
18.07.2013, , Slovenija

A veš

Pravice potnikov v EU

Letos prvič spletna stran pravice potnikov v EU ne vključuje samo potovanj z letalom ali železnico, ampak tudi z ladjo in avtobusi. Ta spletna stran Evropske komisije je na voljo v vsej EU jezikih, prenesete pa si jo lahko tudi na mobilne naprave.

Projekt Dekontraminacija

”Pridruži se na sprehodu po poteh ulične umetnosti, gverilskega aktivizma in besed v pločevinkah spreja. Bodi kontra in dekontaminiraj sovraštvo! Na zemljevidu, ki ga najdeš na tej povezavi (http://goo.gl/maps/LokjT ), s tvojo pomočjo označujejo grafite s sovražno vsebino in tako opozarjamo na sovražni govor ulice.

Kratek vprašalnik o vključenosti mladih v družbo

Vsi mladi (15 do 29 let) ste vabljeni, da odgovorite na zelo kratek vprašalnik o vključenosti mladih v družbo in ga posredujete svojim prijateljem in znancem. Odgovore zbirajo do petka, 2. avgusta 2013.

Organizacija EurActiv razpisuje plačano pripravništvo

Organizacija EurActiv razpisuje plačano pripravništvo. Tvoje zadolžitve bodo raziskovanje, poročanje in pisanje o politikah Evropske unije, pomoč pri urejanju člankov, priprava člankov za publikacijo in administrativna pomoč. Rok prijave je 30. 7. 2013!

Mednarodna mladinska izmenjava v Nemčiji

Voluntariat sporoča, da bo med 24. septembrom in 9. oktobrom 2013 v Berlinu potekala mladinska izmenjava ”Lost generation? No way!”. Mladi med 18. in 30. letom bodo lahko izmenjali lastne izkušnje brezposelnosti, razpravljali o morebitnih vzrokih zanjo ter posledicah le-te na trgu dela v bodočnosti. Rok prijave je 19. 7. 2013!

Evropska federacija računovodij išče praktikanta

Evropska federacija računovodij išče praktikanta za opravljanje poletne plačane prakse v njihovi bruseljski pisarni.

Zavod Global: Objava prostega delovnega mesta in brezplačnega usposabljanja

Zavod Global išče vodjo projekta za realizacijo projekta Z lutko okoli sveta. Oseba mora imeti migrantsko ozadje. Iščejo tudi udeležence enoletnega usposabljanja v okviru istega projekta. Rok prijave je 23. 7. 2013!

Zdravje, šport

Predavanje “Alternativne oblike prehranjevanja”

Društvo Ženska svetovalnica vabi na predavanje “Alternativne oblike prehranjevanja”. Potekalo bo v četrtek, 31. julija 2013, ob 17. 00 uri, v prostorih Ženske svetovalnice na Langusovi 21 v Ljubljani. Predavala bo Katja Vučko, dipl. inž. živilske tehnologije. Rok prijave do 29. 7. 2013!


Video natečaj »Do one Thing for Diversity and Inclusion«

V okviru kampanje »Do one Thing for Diversity and Inclusion« UNAOC (United Nations Alliance of Civilisations), v partnerstvu z Unescom in drugimi partnerji organizira video natečaj. Prijavitelji naj oddaj video posnetke, dolge največ eno minuto na temo raznolikosti in vključevanja. Rok prijave je 27. 9. 2013!

Natečaj za kratek film “Tvebiomovies 2013”

Kdorkoli, ne glede na starost ali iz katere države prihaja, se lahko prijavi na natečaj “Tvebiomovies 2013”, tako da posname enominuten kratek film o različnih vidikih okolja. Rok prijave je 30. 8. 2013!

Mladinski nagradni natečaj kratkih filmov na temo osveščanja o tveganjih pri igrah na srečo 2013

V okviru projekta »Ne zakockaj svoje prihodnosti«, ki poteka pod okriljem Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, razpisujejo nagradni natečaj kratkih filmov na temo osveščanja o tveganjih, ki se jim mladi izpostavljajo pri igranju iger na srečo. Rok prijave je 1. 10. 2013

Odprte prijave na 6. Brumnov bienale

Fundacija Brumen sporoča, da je stekel razpis za prijavo avtorskih del na 6. bienale vidnih sporočil Slovenije. Rok za prijavo je 11. 9. 2013!

ASEF natečaj za kratko zgodbo “Long way home”

Iz Ministrstva za zunanje zadeve sporočajo, da je ASEF (Asia-Europe Foundation ) v sodelovanju z Ubud Writers & Readers Festival objavil natečaj za kratko zgodbo v angleškem jeziku (od 700-800 besed). Rok za oddajo zgodbe je 3. 8. 2013!

KITCH vabi k udeležbi v interdisciplinarnem projektu

KITCH, zavod za umetniško produkcijo in raziskovanje vabi k udeležbi v interdisciplinarnem usposabljanju in umetniški produkciji v sklopu projekta “Multimedijski praktikum za opolnomočenje manjšin.” Rok prijave je 15. 8. 2013!

Sprejeti EVS projekti iščejo prostovoljce!

Oktobra se v Krakovu na Poljskem začenja 9-mesečni projekt na temo medkulturnega dialoga med mladimi, avgusta v Ukrajini enomesečni projekt in septembra 8-mesečni EVS projekt v švicarskem Bernu! Na voljo je tudi EVS projekt na Portugalskem, ki se bo začel septembra, podaljšali pa so tudi prijavo na EVS projekt v Maroku!

Vabilo prostovoljcem/prostovoljkam 30. grafičnega bienala

Mednarodni grafični likovni center - MGLC vabi vse, ki vas zanima prostovoljno delo na področju sodobne umetnosti in kulture, likovnega in grafičnega ustvarjanja, kulturne dediščine in muzealstva in ki želite pobliže spoznati grafični bienale, da ste kot prostovoljec/prostovoljka z njimi na jubilejnem 30. grafičnem bienalu. Rok prijave je 1. 8. 2013!

K sodelovanju pri 20. EX PONTU vabijo prostovoljke in prostovoljce

Kulturno društvo B-51 vabi k sodelovanju vse, ki vas veseli dinamično in zanimivo festivalsko delo in želite prispevati svoj del k soustvarjanju kvalitetnega in raznolikega umetniškega prostora. Vabijo vas k sodelovanju pri realizaciji mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, ki bo potekal od 1. do 8. septembra. Rok prijave je 12. 8. 2013!

Festival Dobimo se pred Škucem

Med 19. in 28. julijem se vsak dan »Dobimo pred Škucem« na poletnem festivalu. Dogajanje se bo začelo čez dan z različnimi enodnevnimi in večdnevnimi delavnicami, tudi za mlade. Poleg delavnic pa se bodo pred Škucem odvijali še koncerti, gledališke predstave, filmske projekcije, ulična čitalnica, modna revija, Škuceva tržnica…

Kot vedno so tudi letos vsi dogodki brezplačni! Prijave na delavnice zbirajo na

e-naslovu info.skuc@guest.arnes.si .

Program delavnic za mlade:

Pop-up šivalnica, 19. 7. ob 18.30

»Tepih delavnica«, 21. in 22. 7. 2013, od 14. ure dalje

Pohištvo iz recikliranega kartona, 24. in 25. 7. 2013, od 13. ure dalje

Sitotisk express , 27. 7. 2013, ob 18.30 uri

Reciklirane vrečke, 23. 7. 2013, ob 18.00 uri