VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.08.2013
OBVESTILA za NVO
14.08.2013, , Slovenija

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
14. avgust 2013 /
št. 32/13
title
Začel se je postopek izbora predstavnikov okoljskih nevladnih organizacij s statusom v javnem interesu v Svet za trajnostni razvoj
Ljubljana, 14. 8. 2013 - V CNVOS smo s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje prejeli naročilo postopka izbora 4 (štirih) predstavnikov nevladnih organizacij s statusom v javnem interesu na področju varstva okolja v Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja. Rok za prijavo kandidatov ali volilnih upravičencev je 28. 8. 2014.
Več »
rounded
Pravna pomoč za DRUŠTVA, ZAVODE, USTANOVE, SOCIALNA PODJETJA
Pravna pomoč ob neutemeljenih ali neupravičenih sklepih razpisnih komisij, urejanje odnosov s financerji, spreminjanje statutov, ustanovnih aktov in pravilnikov, priprava pogodb o zaposlitvah in avtorskih pogodb, ...

CNVOS nevladnim organizacijam zagotavlja visokostrokovno specializirano pravno pomoč po neprofitni ceni. Točnosti pravnih nasvetov zagotavljamo z rednim spremljanjem zakonodaje, ki jo zagovorniški center CNVOS tudi aktivno sooblikuje.

Več o pravni pomoči >>
Delavnice ABC: Temeljna znanja za NVO
Temeljna znanja za nevladne organizacije so abeceda, ki naj bi jo poznala vsaka učinkovito delujoča organizacija. Kako si zagotoviti donacije in sponzorstva? Kako lobirati v korist organizacije in uporabnikov njenih storitev? Kako z manj sredstvi in časa izvajati več in boljše projekte? Delavnice ABC prinašajo odgovore, ki bi jih moral poznati vsak zaposleni v nevladni organizaciji in tudi vsak predan prostovoljec.

Več o izobraževanjih >>>
Neformalni osnutek Partnerskega sporazuma
Ponovno vas obveščamo, da je objavljen "Neformalni osnutek Partnerskega sporazuma", ki ga je sprejela Vlada RS. Končna inačica dokumenta bo predstavljala pogodbo med Evropsko komisijo in Republiko Slovenijo glede izvajanja kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020.
Več »
Garažna razprodaja v Škofji Loki
Atelje Clobb vabi na garažno razprodajo, ki bo potekala v soboto, 17. avgusta 2013, v parku bivše vojašnice v Škofji Loki.
Več »
SOS za Slovenijo
Projekt SOS za Slovenijo vabi na mednarodno soustvarjalno srečanje »Moči Slovenije / Strengths of Slovenia«, ki bo potekalo 16. in 17. avgusta 2013 v dvorcu Štatenberg. Kotizacija!
Več »
Naše zdravje za ruski dobiček - nadaljevanje kurjenja premoga v Zasavju napoveduje visokoogljično prihodnost
Društvo Focus tokrat na sramotilni steber postavlja Holding Slovenske elektrarne (HSE) in Vlado RS, ker obravnavata možnost podaljšanja kurjenja premoga v Zasavju s prodajo Termoelektrarne Trbovlje (TET).
Več »
Odkrite pomanjkljivosti pri izvajanju ukrepov za učinkovito rabo energije
Društvo Focus sporoča, da je Računsko sodišče pred kratkim poročalo o izvedeni reviziji uspešnosti izvajanja ukrepov za učinkovito rabo energije v obdobju od leta 2008 do konca leta 2011. V poročilu ugotavljajo, kako uspešni so državni organi inštitucije pri izvajanju ukrepov s področja učinkovite rabe energije.
Več »
Posvetovanje o vlogi družinskih kmetij ter o ključnih izzivih in prednostnih nalogah na tem področju v prihodnosti
Evropska komisija je začela spletno posvetovanje o vlogi družinskih kmetij ter o ključnih izzivih in prednostnih nalogah na tem področju v prihodnosti. Prispevki javnosti bodo osnova za pripravo evropske konference o družinskih kmetijah, ki bo potekala 29. novembra 2013.
Več »
Stanovalci domov za starejše povečujejo pomoč državi
V nadaljevanju objavljamo odprto pismo Skupnosti socialnih zavodov Slovenije z naslovom "Stanovalci domov za starejše povečujejo pomoč državi"; z opisom problematike v domovih za starejše in posebnih socialno varstvenih zavodih ter z zahtevami po spremembah, ki so ga poslali predsednici Vlade ga. Alenki Bratušek in ministrici ga. Anji Kopač Mrak.
Več »
I. sejem socialnih podjetij v Sloveniji »PRIDNE ROKE 2013«
Slovenski forum socialnega podjetništva vabi k sodelovanju na sejmu "Pridne roke 2013", ki bo potekal v soboto, 17. avgusta 2013, med 15. in 22. uro, na sejemskem prostoru Mestnega kopališča Slovenske Konjice.
Več »
"Torta za Amnesty"
10. decembra letos bo Amnesty Slovenije dopolnila 25 let. Rdeča nit praznovanja je projekt "Torta za Amnesty".
Več »
INFORMIRANJE MLADIH O ALKOHOLU - PRISTOPI IN NFORMACIJE
Združenje DrogArt v okviru programa Izberi sam vabi zaposlene in prostovoljce v mladinskih centrih na brezplačno izobraževanje z naslovom INFORMIRANJE MLADIH O ALKOHOLU - PRISTOPI IN INFORMACIJE
Več »
Nacionalno posvetovanje o socialni vključenosti mladih
Mladinski svet Slovenije je v okviru procesa strukturiranega dialoga v sklopu litvanskega predsedovanja (1. julij do 31. december 2013) izvedel nacionalno posvetovanje med mladimi od 15 do 29 let, med mladinskimi organizacijami ter predstavniki stroke s področja mladih in socialne vključenosti.
Več »
Mednarodna konferenca "International youth work and mobility as learning context: research evidence for policy and pracitce"
MvA obvešča, da je v okviru mreže RAY, v katero so vključene nacionalne agencija programa Mladi v akciji, raziskovalni inšituti in raziskovalci s področja mladinskega dela, potekala obsežna raziskava o učinkih programa Mladi v akciji na vse akterje, ki so bili kakorkoli vključeni v projekte programa. Rezultati raziskave, ki je bila opravljena s pomočjo spletnih vprašalnikov, intervjujev in fokusnih skupin, bodo predstavljeni na mednarodni konferenci (18.-19. september 2013, Dunaj), na kateri bo prostor tudi za diskusijo o učinkih programa na mladinsko delo ter na razvoj mladinske politike.
Več »
Predavanje z naslovom »Odpuščanje«
Družinski center Maribor društvo za pomoč družinam in posameznikom in Evropska prestolnica mladih 2013 vas v sklopu projekta »Krepitve duševnega zdravja otrok in mladostnikov« vabita na predavanje z naslovom »Odpuščanje«. Potekalo bo v torek, 13. avgusta 2013, od 17.00 do 18.30 ure, v Kulturno informacijskem središču Evropske prestolnice mladih - KIS EPM, Trg Leona Štuklja 2, Maribor.
Več »
Objavljen javni razpis za sofinanciranje operacij javne kulturne infrastrukture v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj
Ministrstvo za kulturo je objavilo tretji javni razpis za sofinanciranje operacij javne kulturne infrastrukture v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj. Javni razpis je namenjen spodbujanju naložb v javno kulturno infrastrukturo v lasti občin do leta 2015 s sofinanciranjem investicij objektov javne kulturne infrastrukture občin ter odpiranje novih delovnih mest na področju kulturne ustvarjalnosti in storitvenega sektorja.
Več »
Analiza financiranja kulture s strani ministrstev
Društvo Asociacija je v odgovor pojasnilom, ki so jih s strani ministrstva prejeli na pismo, poslano v zvezi z objavljenim Javnim razpisom za sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju umetnosti in kulture za obdobje 2014 - 2017, pripravilo "Kratko analizo financiranja kulture s strani ministrstev pristojnih za kulturo" v letih 2005 - 2012.
Več »
KITCH vabi k udeležbi v interdisciplinarnem projektu
KITCH, zavod za umetniško produkcijo in raziskovanje vabi k udeležbi v interdisciplinarnem usposabljanju in umetniški produkciji v sklopu projekta "Multimedijski praktikum za opolnomočenje manjšin." Rok za prijavo je 15. avgust 2013!
Več »
Evropski kulturni forum 2013
Evropska komisija organizira Evropski kulturni forum, ki bo potekal v Bruslju od 4. do 6. novembra 2013. Forum bo namenjen oblikovalcem kulturnih politik, deležnikom, umetnikom, strokovnjakom, ki delujejo na področju kulture. Rok za prijavo je 16. september 2013!
Več »
Plesne delavnice sredi Ljubljane
Vibra in Mreža sodobnega plesa vabita na avgustovske delavnice.
Več »
20. Mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EX PONTO
V okviru letošnjega festivala Ex Ponto, ki se bo odvijal od 1. do 8. septembra 2013, se bodo na različnih prizoriščih v Ljubljani predstavili številni umetniki iz Slovenije, Nemčije, Japonske, Črne gore, Kosova, Makedonije, Bolgarije, Slovaške, Madžarske, Francije in Hrvaške z 12 gledališkimi predstavami in pestrim spremljevalnim programom.
Več »
Sestanek na temo Strategije mednarodnega razvojnega sodelovanja RS na področju enakopravnosti spolov in opolnomočenja žensk
Sloga vabi, da se udeležite sestanka na temo "Strategije mednarodnega razvojnega sodelovanja RS na področju enakopravnosti spolov in opolnomočenja žensk", ki jo je Ministrstvo za zunanje zadeve RS (MZZ) posredovalo v pregled. Potekal bo v torek, 13. avgusta 2013, ob 10. uri, v prostorih Sloge (Metelkova 6, Ljubljana).
Več »
POLETNE PLESNE DELAVNICE - OD PLESNE MRZLICE NA ROBU POLETJA DO KOREOGRAFIJE UPORA

V okviru Mreže sodobnega plesa vas vabimo na brezplačne delavnice.

Najprej bo na vrsti yoga aktivistke Sri Louise. V Ljubljano je prišla z Dunaja, kjer na prestižnem mednarodnem plesnem festivalu ImPuls Tanz vodila delavnico yoge.

Več »
footer-top
Avgust 2013
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

Objavljamo tako napovednike dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije oziroma so zanje zanimivi, informacije o različnih pobudah, dokumentih, politikah, programih in ukrepih na nacionalni, EU in mednarodni ravni, kot tudi aktualne domače in EU razpise, javna naročila, natečaje in izobraževanja, ki so zanimiva za NVO.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.