VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.08.2013
...za mladinske organizaci​je
05.08.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Sodelovanja

Vabilo Mladinskega sveta Slovenije k sodelovanju pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Mladinski svet Slovenije k sodelovanju vabi mladinske organizacije in mladinske svete lokalnih skupnosti, ki bi prevzele vlogo koordinacije enega od 10 dvodnevnih lokalnih srečanj projekta »Dialog mladih 2.0: Vključujemo!«. Rok prijave do 11. 8. 2013!

Opis: Opis: Mladinske politike

Evropska konferenca Think European - act local: the role of federal states and regions in the EU Youth Strategy

Nemška nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju z Odborom regij organizira mednarodno evropsko konferenco Think European - act local: the role of federal states and regions in the EU Youth Strategy. Konferenca bo potekala 12. 11. 2013 na Odboru regij v Bruslju.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Seminar za vzpostavljanje partnerstev Work in progress

Danska nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira seminar za vzpostavljanje partnerstev za izvedbo mladinskih izmenjav, s poudarkom na temah zaposljivosti in podjetništva mladih. Seminar bo potekal od 20. do 24. 11. 2013 na Danskem. Rok prijave je 30. 9. 2013!

Mednarodno usposabljanje “Coaching Gets You 2″

Slovaška Nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira usposabljanje, katerega glavni namen je povečati kakovost vloge inštruktorjev v okviru programa Mladi v akciji, v skladu s trenutno opredelitvijo inštruktorjev v Vodniku po programu Mladi v akciji. Usposabljanje bo potekalo od 17. do 23. 11. 2013 na Slovaškem.

Mednarodno usposabljanje “RLB Removing linguistic barriers”

Španska nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira usposabljanje, namenjeno izboljšanju komunikacijskih spretnosti v angleščini za razvoj mladinskih projektov v okviru programa Mladi v akciji. Usposabljanje bo potekalo od 3. do 9. 11. 2013 v Španiji. Rok prijave je 15. 9. 2013!

Slovenska filantropija vabi na usposabljanja za mentorje

Na Slovenski filantropiji so pripravili tri usposabljanja, ki odgovarjajo na različne potrebe mentorjev: ABC prostovoljstvo, Motiviranje in spremljanje dela prostovoljcev in Vloga mentorja v organiziranem prostovoljstvu.

Razpisi

ENPI: New Euro-Mediterranean initiative for Youth Employment Promotion - Mediterranean Region

Objavljen je javni razpis, katerega glavni cilj je spodbujanje zaposlovanja mladih s podporo mobilnosti mladih podjetnikov v mediteranskih državah. V okviru razpisa bodo izbrane posredniške organizacije, ki bodo izvajale aktivnosti programa na lokalni ravni. Rok prijave je 9. 8. 2013!

Delo

Prosti delovni mesti v organizaciji International Alert

Neodvisna organizacija s področja izgradnje miru International Alert objavlja dve prosti delovni mesti, in sicer »Senior Programme Design and Assessment Officer« (rok za prijavo: 11. 8. 2013) ter »Head of Programme Design, Fundraising and Assessment« (rok za prijavo: 16. 8. 2013).

Razpis za vodjo projektov na Mladinskem svetu Slovenije

Na spletni strani MSS so objavili razpis za vodjo projektov za vodenje procesa strukturiranega dialoga. Rok prijave je 14. 8. 2013!

Uporabni viri

Publikacija Young Citizens of Europe

V publikaciji so predstavljene aktivnosti, ki jih izvajajo mladi v EU in širše in odražajo njihovo aktivno, odgovorno in kritično državljanstvo. Projekti so bili podprti s strani programa Mladi v akciji, znotraj akcij mladinskih izmenjav, evropske prostovoljne službe in projektov usposabljanj in mreženja mladinskih delavcev.

Nova številka Eurodesk tiskanih novic: Evropsko leto državljanov

Infoservis za mlade Eurodesk v svojih zadnjih tiskanih novicah predstavlja evropsko leto državljanov 2013. Ker je polovica leta že minila, si lahko ogledate, kaj vse se je v okviru leta, predvsem v Sloveniji, že zgodilo in na kakšne načine vse se boste lahko v aktivnosti evropskega leta do konca leta še vključili.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 5. 08. 2013, št. MO 28/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.