VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 12.08.2013
...za mladinske organizaci​je
12.08.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

12. avgust - mednarodni dan mladih

Organizacija združenih narodov je razglasila 12. avgust za mednarodni dan mladih, ko se posebej razpravlja o vprašanjih, ki zadevajo mlade. Na Zavodu Nefiks ob tem izpostavljajo vprašanje odgovornosti.

Mreža MaMA: Glasovanje za PRIPRAVNIKE

Mreži MaMa se je uvrstila v finale Simobilovega Žura z razlogom s projektom PRIPRAVNIKI. Za zmago nujno potrebujejo tudi vašo pomoč in seveda čim več glasov. Izvedbo njihovega projekta lahko podprete enkrat na dan, s klikom na PRIPRAVNIKI na http://www.orto.si/zurzrazlogom/ . S projektom želijo mladim ponuditi enomesečno praktično mentorirano izkušnjo dela v podjetjih, da lažje premestijo obdobje preskoka med izobraževanjem in trgom dela.

Dijaški sklad 2013

V Dijaški organizaciji Slovenije so se tudi letos odločili, da pomagajo socialno ogroženim dijakom, katerih šolanje je zaradi stroškov izobraževanje pod vprašajem. K sodelovanju vabijo vse, ki so pripravljeni donirati sredstva ali sodelovati v obliki sponzorstva.

Sodelovanja


Povabilo k posredovanju člankov za TRIALOG Information Service

TRIALOG vabi nacionalne platforme in njihove organizacije članice, da prispevajo članke za septembrsko številko TIS-a , in sicer predvsem na temo svojih aktivnostih, dogodkov (preteklih ali prihodnjih) idr. Rok oddaje je 9. 9. 2013!

Povezovanje nevladnih organizacij, ki sodelujejo z malimi podjetniki

Belgijska NVO Trias sodeluje z malimi podjetniki iz globalnega juga in se zato želi povezati z drugimi razvojnimi NVO, ki prav tako sodelujejo z malimi podjetniki.

.

Opis: Opis: Mladinske politike

Mednarodna konferenca International youth work and mobility as learning context: research evidence for policy and pracitce

V okviru mreže RAY je potekala obsežna raziskava o učinkih programa Mladi v akciji na vse akterje, ki so bili kakorkoli vključeni v projekte programa. Rezultati raziskave bodo predstavljeni na mednarodni konferenci, na kateri bo prostor tudi za diskusijo o učinkih programa na mladinsko delo ter na razvoj mladinske politike. Konferenca bo potekala od 18. do 19. 9. 2013 v Avstriji-

Evropska konferenca Think European - act local: the role of federal states and regions in the EU Youth Strategy

Nemška nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju z Odborom regij organizira mednarodno evropsko konferenco Think European - act local: the role of federal states and regions in the EU Youth Strategy. Konferenca bo potekala 12. 11. 2013 na Odboru regij v Bruslju.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

EVS seminar “Back to the future…. for quality in EVS”

PiNA terminal v sodelovanju s partnerji iz Italije išče 2 kandidata za udeležbo na seminarju na temo Evropske prostovoljne službe. Namen seminarja je mreženje, izmenjava dobrih praks, oblikovanje bodočih partnerstev za projekte Evropske prostovoljne službe. Potekal bo od 6. do 10. 11. 2013 v Italiji. Rok prijave je

Mednarodno usposabljanje “Open your eyes in open space”

PiNA terminal išče 3 kandidate za udeležbo na mednarodnem usposabljanju v Litvi, ki bo potekalo od 25. do 30. 9. 2013. Prednost bodo imeli kandidati, ki so že aktivni v nevladnem, neprofitnem sektorju, ter se pri svojem delu srečujejo s koncepti kot so socialno podjetništvo, “coworking”, neformalno učenje ipd. Rok prijave je 14. 8. 2013!

Konferenca The Eastern Partnership Youth Forum

Osrednji temi konference, ki bo potekala od 22. do 25. 10. 2013 v Litvi, sta mladinsko delo in neformalno učenje v kontekstu socialnega vključevanja mladih. V okviru konference bo potekala tudi izmenjava dobrih praks s področja mladinskega dela in predstavitev sodelovanja Vzhodnega partnerstva in programa Mladi v akciji. Rok prijave je 5. 9. 2013!

Seminar za vzpostavljanje partnerstev i-YES (innovation - Youth Employment Seminar)

Seminar je namenjen predstavnikom organizacij, ki izvajajo projekte na temo zaposljivosti mladih in tistim, ki spodbujajo in podpirajo stike med mladimi in delodajalci. Seminar bo potekal od 16. do 20. 10. 2013 v Španiji. Rok prijave je 4. 9. 2013!

Delavnice za pomoč prijaviteljem pred zadnjim prijavnim rokom programa Mladi v akciji ter YOUTHPASS

Približuje se zadnji prijavni rok programa Mladi v akciji. Nacionalna agencija za potencialne prijavitelje v prvem tednu septembra pripravlja delavnice, ki bodo prijaviteljem v pomoč pri prijavi projektov. Delavnice bodo potekale 3., 4. in 5. 9. 2013 v pritličju stavbe Slovenijales na Dunajski 22. Rok prijave je 28. 8. 2013!

Usposabljanje “Security and Safety Management”

Bioforce Institute med 15. in 17. oktobrom 2013 v Lyonu v Franciji organizira usposabljanje z naslovom »Security and Safety Management«, ki bo osredotočeno na globalne trende na področju zaščite in varnosti humanitarnih delavcev, grožnje in tveganja, katerim so podvržene humanitarne organizacije, preprečevanje tveganj idr. Rok za prijavo je 15. 8. 2013!

Javni poziv za udeležbo na delavnici za usposabljanje na področju kulturnega managementa in založništva

Društvo slovenskih pisateljev objavlja javni poziv za udeležbo na delavnici za usposabljanje na področju kulturnega managementa in založništva, namenjen pripadnikom manjšin in priseljenskih skupin v Sloveniji in vsem, ki se zanimajo za kulturno ustvarjanje manjšin in priseljenskih skupin. Rok prijave je 20. 8. 2013.

Brezplačni seminar “Globalni izzivi - lokalni odgovori”

Vabljeni vsi učitelji osnovnih in srednjih šol na seminar “Globalni izzivi - lokalni odgovori”, ki bo med 26. in 28. avgustom 2013 potekal v Mariboru. Na seminarju se bodo učitelji seznanili z osnovami globalnega učenja in njegovega pomena v času sprememb gospodarskih in političnih sistemov. Rok prijave je 23. 8. 2013!

Delo

Pobuda Agencije Združenih narodov za begunce za zaposlovanje talentiranih mladih strokovnjakov

Agencija Združenih narodov za begunce (UNHCR) v okviru pobude EHP (Entry-Level Humanitarian Professional Programme) išče talentirane strokovnjake, mlajše od 40 let, ki si želijo delati na področju humanitarne pomoči. Rok prijave je 31. 8. 2013!

Razpis za vodjo projektov na Mladinskem svetu Slovenije

Na spletni strani MSS so objavili razpis za vodjo projektov za vodenje procesa strukturiranega dialoga. Rok prijave je 14. 8. 2013!

Uporabni viri

Študenti - najbolj zaželeni migranti

Število študentov, ki študirajo v tujini, narašča. Kdo so ti študenti in kje študirajo? Odgovor na to vprašanje lahko najdete v izdaji Education Indicators in Focus, ki predpostavlja, da se globalni trg izobrazbe spreminja, večja je tudi tekmovalnost za mlade.

OECD: Trends Shaping Education 2013

Kaj za izobraževanje pomeni naraščajoča raznolikost družb? Kako se globalna gospodarska sila odraža v novih državah? Kako se spreminjajo delovni vzorci? Publikacija Trends Shaping Education 2013 s pomočjo mednarodnih podatkov obravnava takšna in podobna vprašanja.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 12. 08. 2013, št. MO 29/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.