VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 31.07.2013
MSS novice št. 31, 7. avgust 2013
31.07.2013, , Slovenija

Če se vam novice ne prikažejo v ustreznem pogledu, jih lahko najdete na povezavi:



novice.gif

št. 31, 7. avgust 2013


obveščamo:

Razpis za vodjo projektov na Mladinskem svetu Slovenije

Sodeluj v anketi


Na spletni strani MSS smo objavili razpis za vodjo projektov za vodenje procesa strukturiranega dialoga.

Vodja projekta bo zadolžen, da se bo v okviru projekta po vsej Sloveniji izvedlo 10 dvodnevnih lokalnih srečanj, kjer bo skupno sodelovalo vsaj 500 mladih (50 na lokalno srečanje) in vsaj 30 odločevalcev. Namen lokalnih srečanj je posvetovanje z mladimi (po principu strukturiranega dialoga) s poudarkom na izzivih mladih v njihovih lokalnih skupnostih ter v njihovem vsakdanjem življenju glede možnosti vključevanja v družbo, s poudarkom na priložnostih za večjo zaposljivost mladih.Prav tako bo zadolžen, da za pripravo in izvedbo tridnevnega zaključno srečanje na nacionalni ravni.

Celotno besedilo razpisa in obrazec za prijavo sta na voljo na spletni strani.

Rok za prijavo na razpis: 14. avgust 2013.

INEPA vljudno vabi vse mlade (15 do 30 let), da izpolnijo spletno anketo o mladih, medijih in internetu.

Spletna anketa je dostopna preko povezave na naši spletni strani .


12. avgust - dan odprtih vrat


Na Mladinskem svetu Slovenijo bomo na svetovni dan mladih (12.8.) organizirali dan odprtih vrat.

Pričeli bomo ob 10.00 uri z novinarskim zajtrkom na katerega ste, poleg novinarjev, vabljeni vsi, ki vas zanima položaj mladih. Na novinarskem zajtrku bomo predstavili trenutni položaj mladih v Sloveniji. Sledilo bo neformalno druženje.

Prosimo vas, da udeležbo predhodno prijavite na pr@mss.si .


vabimo:

Podpri kampanjo Jamstvo za mlade in sodeluj v natečaju!


Podporo kampanji lahko izrazijo tako posamezniki kot organizacije in podjetja, in sicer v različnih oblikah:

V natečaju kampanje Jamstvo za mlade sodeluješ tako, da nam pošlješ fotografije, risbe, gesla ali daljša besedila, posnetke itd. na temo osamosvajanja in zaposlovanja mladih pošljite skupaj z ustreznim obrazcem na jzm@mss.si .

Vse podrobnosti natečaja najdete tu: http://jamstvozamlade.si/natecaj.html

Za kakršnekoli dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu jzm@mss.si .


Poziv za prijavo na trening


V okviru projekta OPEN CAMPUS bo med 14. in 23. septembrom 2013 potekal trening »Odkrivanje platform za večjo vključenost in socialne pravice ter priprave na ukrepanje« katerega namen je ozaveščanje o socialni vključenosti med mladimi in razvoju kompetenc tistih, ki želijo na tem področju delati.

Št. prostih mest: 2

Lokacija: Zadar (Hrvaška)

Besedilo razpisa za trening in prijavnica.

Prijavite se lahko do 12. avgusta 2013 na naslov prijave@mss.si . Za več informacij se lahko obrnete na pisarno MSS na info@mss.si .


obveščamo:

Nacionalno posvetovanje o socialni vključenosti mladih


Mladinski svet Slovenije je v okviru procesa strukturiranega dialoga v sklopu litvanskega predsedovanja (1. julij do 31. december 2013) izvedel nacionalno posvetovanje med mladimi od 15 do 29 let, med mladinskimi organizacijami ter predstavniki stroke s področja mladih in socialne vključenosti.

Osrednja tema nacionalnega posvetovanja so mladi, ki niso niti zaposleni niti vključeni v proces izobraževanja ali usposabljanja. Poročilo nacionalnega posvetovanja je MSS je posredoval Evropskemu usmerjevalnemu odboru za strukturirani dialog.

Poročilo vključuje sintezo prejetih odgovorov s strani mladih, mladinskih organizacij in predstavnikov stroke in je dostopnotukaj (v angleščini).


obveščamo:

Poziv za prijavo udeležbe na Evropski mladinski konferenci v Litvi

Sodeluj pri pripravi RRP-jev


Za Evropsko mladinsko konferenco, ki bo potekala med 9. in 12. septembrom 2013 v Litvi, bomo izbrali 3 motivirane mlade, ki bi želeli izkoristiti priložnost za udeležbo na tako posebnem dogodku.

Mladi bodo tam predstavljali Slovenijo in mnenje mladih, ki smo ga preko posvetovanja oblikovali na MSS. Poleg tega nudimo možnost, da po svojih zmožnostih še naprej sodelujete pri aktivnostih strukturiranega dialoga, ki jih izvajata Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa.

Več informacij najdeš v priponki . Izpolnjeno prijavnico do nedelje, 11. avgusta 2013 pošlji na strukturirani.dialog@mss.si .

MGRT je na regionalne razvojne agencije posredovalo poziv, da v pripravo vseh regionalnih razvojnih programov (RRP) vključijo tudi mladinske organizacije in organizacije za mlade.Na MSS pozdravljamo to potezo ministrstva in se nadejamo uspešnega sodelovanja z vsemi strukturami tudi na regionalni ravni. Več …


obveščamo:

26. seja zbora MSS in posvet mladinskega sektorja

Razpisi, projekti, novičke


V skladu s statutarnimi pravili in roki je bila sklicana 26. seja Zbora Mladinskega svet Slovenije, ki bo v četrtek, 5. septembra 2013, ob 17.00 uri. Lokacija seje bo sporočena 10 dni pred sejo.

Predlagan je naslednji dnevni red:

  1. Potrditev dnevnega reda
  2. Potrditev zapisnika 25. seje Zbora MSS
  3. Sprejem novih organizacij članic MSS
  4. Poročilo o delu MSS
  5. Plan prihodnjih aktivnosti MSS
  6. Pobude in vprašanja
  7. Razno

Celotno besedilo sklica 26. seje in roki za dopolnitve dnevnega reda ter ostale podrobnosti so na voljo na spletni strani MSS .

Pred sejo Zbora MSS bo potekal celodnevni posvet mladinskega sektorja. Vsakodnevno se mladinske organizacije, organizacije za mlade, mladinski voditelji in delavci ter mladi soočamo s številnimi izzivi na mnogih področjih. Ker je nemogoče, da bi tekom enega dne, razpravljali o vseh tematikah vas pozivamo, da nam pošljete predloge tem oz. področij o katerih bi razpravljali z udeleženci posveta.

Predloge nam pošljite na info@mss.si do 12. avgusta 2013.

Vsekakor pa si v koledarjih rezervirajte 5. september za dan, ki ga boste namenili mladinskemu sektorju.

Sodeluj pri projektu Dialog 2.0: Vključujemo!

Za izvedbo dvodnevnih lokalnih srečanj projekta k sodelovanju vabimo 10 zainteresiranih partnerjev na lokalni ravni. Več …


Kratek vprašalnik o neformalnem izobraževanju (NFI)

Pozivamo vse organizacije, ki se z ukvarjajo s področjem NFI, da nam posredujejo svoja mnenja in izkušnje. Več …


Publikacija nacionalnega projekta Mladi o okolju

Nacionalni projekt Mladi o okolju je projekt strukturiranega dialoga med mladimi in mladinskimi organizacijami ter organizacijami za delo z mladimi ter odločevalci z lokalne in nacionalne ravni z namenom spodbujanja razprav in ukrepov na področju okolja. Več …


MSS, Dunajska 5, SI-1000 Ljubljana; www.mss.si ; info@mss.si ; tel: 386 (0)1 425 60 55; http://www.facebook.com/mladinski.svet ; t: @MSS_news

novice pripravlja: Borut Cink