VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 06.08.2013
...za mlade
06.08.2013, , Slovenija

cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

KUD Anarhiv ima novo spletno stran ter nov projekt pred septembrskimi vrati!

Kulturno umetniško društvo Anarhiv z velikim veseljem predstavlja novo spletno stran, http://kudanarhiv.org/ , na kateri boste, drage bralke in bralci, našli predstavitve odmevnejših projektov zadnjih let, predvsem pa sveže novice in napovedi njihovih novih projektov.

Sodelujte v spletni anketi o mladih, medijih in internetu

Inštitut za elektronsko participacijo vabi vse mlade (15 do 30 let), da izpolnijo anonimno spletno anketo za raziskovalne namene projekta “Mladi in mediji”, v katerega bo vključeno mnenje okrog 15 tisoč predstavnikov mladinske populacije v Jugovzhodni Evropi.

Štipendije za poklicno vključitev (CIG) - Dejavnosti Marie Curie

štipendij za poklicno vključitev (CIG) ponuja poklicne priložnosti uveljavljenim raziskovalcem, ki ne glede na njihovo državljanstvo iščejo možnosti za financiranje raziskovalnih projektov in so se pripravljeni zaposliti v novih delovnih okoljih.

Poletna šola o Združenih narodih

Poletna šola je namenjena mladim, ki jih zanimajo globalni izzivi, delovanje OZN in vloga Slovenije v tej mednarodni organizaciji. Poletna šola bo potekala med 9. in 13. 9. 2013 od 10. do 16. ure v Ljubljani. Rok prijave je 23. 8. 2013!

Brezplačen mladinska tabora: Knapland in REACtoROCK

Mreža MaMa obvešča, da bodo v okviru projekta za razvoj socialnega podjetništva “MCH Turizem” v avgustu in septembru izvedli brezplačna pilotna mladinska tabora. Prvi - “Knapland”, bo potekal v Zasavju (MCH Trbovlje, 23. - 25. avgust), drugi - “REACtoROCK”, pa v Posavju (MCH Krško, 6. - 8. september). Rok prijave je 14. in 24. 8. 2013!

Radio Študent išče tekstopisca in oblikovalca

Radio Študent vabi na dvojno avdicijo Marketinga Radia Študent za tekstopisca in grafičnega oblikovalca. Rok prijave je 14. 8. 2013!

Zdravje, šport


Novice Slovenske kolesarske mreže

Izšle so novice Slovenske kolesarske mreže o kolesarjenju v Sloveniji, zagovorništvu, trendih, problemih, načrtih in kolesarskemu načinu življenja.

Mednarodni natečaj International Student Design - A Society for All Ages

K prijavi na natečaj so vabljeni študenti arhitekture, ki lahko pokažejo svoj kreativni talent in razvojne rešitve, ki integrirajo starejše ljudi v skupnost in jih v celoti vključijo v vse družbene, kulturne in produkcijske aktivnosti. Na natečaj se morajo študenti prijaviti do 15. septembra, projekti pa morajo biti oddani do 31. decembra 2013!

Video natečaj Električni December 2013

Mladi Evropejci, stari enaindvajset let in manj, ki so letos posneli kratek film ali o tem razmišljajo, so vabljeni, da predstavijo svoj talent vsej Evropi. Svoj izdelek lahko prijavijo na natečaj Električni december 2013. Rok za prijavo video posnetkov je 26. 9. 2013!

Natečaj za najboljši plakat za Mednarodni dan hrane 2013

Otroci in mladi, stari od 5 do 17 let iz vsega sveta so vabljeni k sodelovanju na prvem natečaju za najboljši plakat za Mednarodni dan hrane, na temo “Healthy Food Systems”. Rok za oddajo prispevkov je 30. 9. 2013!

Otvoritev razstave Ignacija Uriarteja “Produktivna neučinkovitost”

Galerija Škuc vabi na otvoritev razstave Ignacija Uriarteja “Produktivna neučinkovitost”. Potekala bo v torek, 6. avgusta 2013, ob 20.00 uri, v Galeriji Škuc.


Avgust v Mladincu

Vabljeni na počitniški program v avgustu. Mladim nudijo brezplačne aktivnosti, neformalno druženje, tabore, izlete…

e-NAMIG > za mlade,6. 08. 2013, št. M 30/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.