VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.08.2013
Prostovolj​ske novice: Vedno znova nove priložnost​i
23.08.2013, , Slovenija


Ne vidite celotnega sporočila?Kliknite tukaj.
prostovoljskeenovice.jpg
Prostovoljci do višje denarne socialne pomoči?

Oblikuje se predlog Zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih, po katerem bi se prostovoljsko delo po Zakonu o prostovoljstvu vključilo med dela, ki posameznika prištejejo med delovno aktivne posameznike. To bi pomenilo, da bi se mu iz naslova prostovoljstva povečala denarna socialna pomoč. Na Slovenski filantropiji, smo ta korak pozdravili in podali dodatne predloge.

Več

Tik pred zadnjim regijskim obiskom letos

Slovenska filantropija je v letošnjem letu opravila že pet nadvse zanimivih regijskih obiskov po Sloveniji, kjer se neposredno na terenu seznanimo z izzivi, s katerimi se srečujete prostovoljci in prostovoljske organizacije v različnih predelih Slovenije. Na regijskih srečanjih informiramo o novostih na področju prostovoljstva, spodbujamo in krepimo sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami .

baner_regijskega_obiska.jpgZadnji regijski obisk bo potekal naslednji teden, in sicer 27. in 28. avgusta 2013 v Zasavski regiji. Še vedno se nam lahko pridružite.

Več

Program Prostovoljstva v Pomurju

Sodelavka Slovenske filantropije, Tjaša Arko je v Murski Soboti vsak ponedeljek. Nanjo se lahko obrnete v kolikor iščete primerno prostovoljsko delo zase, pa ne veste kje začeti. Organizacijam pomaga pri pripravi prostovoljskih programov, ureditvi internih aktov, promociji aktivnosti in pri vsakodnevnih zapletih. Za vse posameznike, ki vas prostovoljstvo mika, pripravljamo 28. in 29. septembra Uvodno usposabljanje za prostovoljce .murska sobota_panorama.jpgZa vse informacije pišite na tjasa.arko@filantropija.org , pokličite 031 786 028 ali pa se ob ponedeljkih oglasite v Hiši Sadeži družbe, ki se nahaja na ulici Štefana Kovača 20.



Zapolnjena usposabljanja za mentorje, ampak….

S strani prostovoljskih organizacija je izražen velik interes po udeležbi na usposabljanjih, kar potrjuje, da so ta usposabljanja nadvse zelo pomembna. Splošno mentorsko usposabljanje, tematsko usposabljanje v Ljubljani in intenzivno mentorsko usposabljanje so zapolnjena. Odločili smo se za dodaten termin enodnevnega osnovnega mentorskega usposabljanja, ki bo potekalo 8. oktobra 2013.

Več

Novice št. 172
23. avgust 2013

Ali ste vedeli?
Da se bo z začetkom novega šolskega leta pričel testno izvajati novi izbirni predmet v gimnazijah Vzgoja za solidarnost?

Simbioza - računalniško opismenjevanje starejših
Projekt, ki gradi most med generacijami, se je lansko leto odvil na več kot 300 lokacijah ter privabil 5.033 udeležencev in 3.250 prostovoljcev. Tretja Simbioza bo letos potekala med 21. in 25. oktobrom, pridružite se jim! Več

106 prostovoljskih del išče zainteresirane kandidate
Toliko del se danes nahaja v posredovalnici prostovoljskih del. Poiščite tistega, ki vam najbolj ustreza. Najnovejša so: delo s starejšimi, spremljevalec dveh slepih oseb na dogodek, spremstvo otrok s posebnimi potrebami ... Več

V Slovenski mreži prostovoljskih organizacij je že 984 članic.

Zadnji pridruženi sta Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju VESELE NOGICE in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.
Iskalnik organizacij

like.jpg

Pridružite se 3007 oboževalcem in nas spremljajte tudi na Facebooku profilu Prostovoljstvo.Org , kjer objavljamo različne prostovoljske utrinke, zanimivosti tako iz Slovenije kot iz tujine.
Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana