VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.09.2013
Tedenski napovednik
21.09.2013, , Slovenija

Menza pri koritu
menzaprikoritu.org
facebook.com/menzaprikoritu




Sreda, 18. 9. 2013, ob 22:00
Hardcore / punk.

V Menzi pri koritu se bosta občinstvu predstavili skupini Protestera iz Göteborga in Bastinados iz Zagreba. Pri obeh skupinah gre predvsem za družbeno angažiran pristop do ustvarjanja glasbe, člani skupin pa so aktivni znotraj samonikle scene v domačem okolju in se samoorganizirano povezujejo s širšo sceno.

Povezavi:

Vstopnina: 3 €.
Organizira: Menza pri koritu.

______________

Sobota, 21. 9. 2013, ob 22:00
Poslastica za ljubitelje psihedelije, eksperimenta, improvizacije in rocka. Pozor: namesto predskupine Bone Rattle domači impro trojec Samo Gromofon: Tomaž Grom, Andrej Fon, Samo Kutin.

Ljubitelje psihedelije, eksperimenta, improvizacije in rocka čaka poslastica v naši ljubi Menzi.

Skupino Million Brazilians je leta 2006 v Portlandu ustanovila trojica, ki se je pred tem kalila v bendih Witch and Hare, Mating Dance in I Don’t Do Gentlemen. K eksperimentiranju nagnjeni glasbeniki so z novo zasedbo hoteli ustvariti zvok, kakršnega tedaj v Portlandu ni bilo slišati. Pozornost so zbudili z glasbo, ki prehaja med neobveznimi kompozicijami in zgoščenim, energičnim improviziranjem, med skrivnostnim jazzom, neoprijemljivim dronom inneskončnimi groovi krautrocka.

Za imenom Samo Gromofon se skrivajo trije vešči improvizatorji - Tomaž Grom, Andrej Fon in Samo Kutin. Grom, ki ga verjetno ni potrebno obširno predstavljati, je prvoborec svobodno improviziranega muziciranja pri nas, aktivist in organizator koncertov, polovica zavoda Sploh, skladatelj drzne gledališke in otroške glasbe ter še marsikaj drugega. Fon in Kutin pa sta, čeprav nekoliko mlajša, tako skupaj kot vsak zase dovolj zloglasna v improvizatorskih, eksperimentalnih, noise-rockerskih, kantavtorskih in ljudsko-godbenih okoljih. V triu Samo Gromofon se srečajo na razgibanih stičiščih barvite ne-idiomatske improvizacije v kateri pa, po neznanem ključu, občasno posegajo tudi po sledeh svojih raznolikih glasbenih zgodovin in kakem razpoznavnem vzorcu ali dveh, ki jih na izrazito ne-banalen način vpletejo v svoj suveren in pozoren flow.

Tomaž Grom - kontrabas, laptop, elektronika
Andrej Fon - pihala, viktor, gajda, električna kitara, efekti, zvočila, predmeti
Samo Kutin - hurdy-gurdy, zvočila, predmeti

Koncert prvotno napovedanih Bone Rattle iz Bostona ODPADE!

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.