VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 27.09.2013
JAVNI POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV KULTURNIH PROGRAMOV ZA OBJEKT VETRINJSKI DVOR
10.10.2013, , Slovenija

JAVNI POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV KULTURNIH PROGRAMOV ZA OBJEKT VETRINJSKI DVOR (Vetrinjska ulica 30, Maribor)

Mestna občina Maribor kot lastnik stavbe Vetrinjski dvor v Vetrinjski ulici 30, Maribor, ter Narodni dom Maribor kot upravljavec objekta vabita kulturne organizacije, ustvarjalce in zainteresirane, da do 10. 10. 2013 podajo pisne predloge programov oziroma vsebin, ki bi se od leta 2014 dalje izvajali v Vetrinjskem dvoru.

CILJI POZIVA

Mestna občina Maribor in Narodni dom Maribor pripravljata programske opredelitve za rabo Vetrinjskega dvora od leta 2014 dalje, ki bodo služile kot vsebinsko vodilo izbiri in organizaciji kulturnih prireditev v dvorcu ter izbiri uporabnikov-izvajalcev programov v posameznih prostorih.

Prispeli pisni predlogi bodo obravnavani kot občanske pobude. Predlagane vsebine, programi in zamisli bodo lahko upoštevane delno ali v celoti oziroma neupoštevane, odvisno od ocene ustrezanja objektu in okolici, izvedljivosti, ocenjenih izvedbenih stroškov ter možnosti umestitve v usklajen koncept programske rabe objekta. Programski koncept bo nato služil kot osnova za javni poziv kulturnim organizacijam in ustvarjalcem pri kandidaturi trajnejšo rabo oziroma gostovanja v prostorih ter za pripravo letnega plana kulturnih dogodkov.

Javni poziv je objavljen na spletni strani Narodnega doma Maribor: http://www.nd-mb.si/razpisi/javni-poziv-vetrinjski-dvor/