VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 27.09.2013
...za mlade
17.10.2013, , Slovenija

cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Nefiks bo že tretjič podeljeval priznanja za beleženje neformalno pridobljenega znanja

Zavod Nefiks že tretje leto zapored pripravlja prireditev Nefiks priznanje, ki bo 17.oktobra 2013, v Ljubljani. Priznanja, ki bodo podeljena, so namenjena vsem mladim posameznikom ter organizacijam, ki s pomočjo Nefiksa aktivno beležijo neformalno pridobljeno znanje. Na dogodek se lahko prijavijo tako posamezniki kot tudi organizacije, ki so, v obdobju od 17. 10. 2011 do 17. 10. 2013, v Nefiks vpisovali aktivnosti. Rok prijave je 10. 10. 2013!

Tvoje ideje za Evropo - Euronews

Imaš idejo, ki bi lahko spremenila Evropo? Pridruži se spletni razpravi na portalu Euronews. V mesecu enotnega trga (23. 9. - 23. 10. 2013) boš imel priložnosti razpravljati o prihodnosti Evrope z drugimi državljani, evropskimi voditelji, poslovneži, organizacijami in mediji.

Simbioza: 21. - 25. oktober 2013 po celi Sloveniji

Simbioza, brezplačne delavnice uporabe računalnika in mobilne telefonije, bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.

Razpis za športne štipendije 2013/14

Vsako leto razpisujejo Olimpijski komite Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji na osnovi Pravilnika o štipendiranju razpis za štipendije. Letos se razpis za šolsko leto 2013/14 zaključi v torek, 1. oktobra 2013.

Financiranje izrednega študija za brezposelne osebe

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v študijskem letu 2013/14 financira izredni študij v programu Živilstvo in prehrana za 7 brezposelnih oseb. Kandidati morate biti prijavljeni kot brezposelne osebe na Zavodu RS za zaposlovanje in prvikrat vpisani v prvi letnik višjega strokovnega izobraževanja. Rok prijave do 30. 9. 2013!

Štipendije za državljane Zahodnega Balkana v programu mednarodne mature za leto 2013

Razpis bo omogočil največ 10 dijakom državljanom držav Zahodnega Balkana izobraževanje v Republiki Sloveniji na programu mednarodne mature. Rok prijave do 11. 10. 2013!

Nagrada Mednarodnega prometnega foruma “Mladi raziskovalec leta 2014”

Raziskovalci, stari manj kot 35 let, ki so izvajali svoje raziskave v instituciji, na univerzi ali svetovalnem podjetju v državi članici Mednarodnega prometnega foruma, so vabljeni, da oddajo svojo raziskavo, ki predstavlja prispevek k raziskavam o prometu na temo “promet v spreminjajočem se svetu”. Rok za prijavo je 7. 2. 2014!

Cikel predavanj: ZAPOSLOVANJE MLADIH

Info ŠKUC v sodelovanju s Sindikatom Mladi plus in hiša Srce pripravlja cikel predavanj, namenjenih mladim, prednosti imajo mladi med 15.-29. letom starosti. Mladi bodo pridobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo v pomoč pri načrtovanju karierne prihodnosti. V oktobru bomo izvedli dve delavnici z naslovom Pravice iz dela in Različne oblike dela.

Priložnosti za mlade raziskovalce, raziskovalce, strokovnjake, diplomante II. in III. bolonjske stopnje študija

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS je objavilo javni razpis, ki omogoča podjetjem zaposlovanje in usposabljanje mladih raziskovalcev, raziskovalcev, strokovnjakov, diplomantov II. in III. bolonjske stopnje študija. Na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani lahko najdete najavo prvega podjetja (Elea iC d.o.o., Projektiranje in svetovanje), ki se prijavlja na javni razpis in zato išče nove visoko usposobljene kadre najrazličnejših strokovnih področij.

SLOGA išče sodelavko/sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov

SLOGA objavlja razpis za novo sodelavko oz. sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov. Delovno razmerje bo sklenjeno za 8 mesecev (z možnostjo dogovora o nadaljnjem sodelovanju) in za skrajšan delovni čas (predvidoma 30 ur tedensko). Rok za prijavo je 30. 9. 2013!

Magistrski program športnega menedžmenta

Za vse športnike in tiste, ki imate šport preprosto radi, Ekonomska fakulteta v Ljubljani pripravlja izredni podiplomski študij. Seznanili in naučili se boste s poslovnimi znanji s področja managementa v športu, zaposlitvami v katerikoli športni organizaciji (športni zvezi, športnem društvu ali klubu) in pridobili širok spekter veščin tudi za delo v drugih, nešportnih organizacijah.

Pop-up dom 2013 odpira vrata mladim oblikovalcem, arhitektom in umetnikom

Pop-up dom 2013 išče nove avtorje. Prijavi izdelek, ki bo dal obliko novemu prostoru dela in ustvaril Pop-up drugi dom! Rok za prijavo del je 15. 10. 2013!

Oblikovanje in izdelava odgovornih božično-novoletnih daril

Društvo Ekologi brez meja in Zadruga Dobrote v okviru projekta Tekstilnica vabita vse zainteresirane k oblikovanju in izdelavi odgovornih božično-novoletnih daril s ciljem pridobiti idejne rešitve za božično-novoletna darila iz rabljenega tekstila. Oblikovalce izbranih predlogov bodo nagradili z deležem od prodaje izdelkov, najboljše tri pa še dodatno z denarnimi nagradami. Prijave zbirajo do 1. 10. 2013!

KoRaketa Video in filmski natečaj za mlade

Cilj natečaja je spodbuditi razmišljanje in izražanje v filmskem jeziku. Sodelujejo lahko šolarji in dijaki iz Slovenije, pa tudi iz drugih držav. Natečaj je tekmovalne narave, podelili bodo nagrade za najboljše filme. Rok prijave do 21. 10. 2013!

Zavod Nefiks išče študente - izvajalce Nefiks kariernih klubov

Izvajalec lahko postane vsak, ki opravi izobraževanje z osnovami vodenja skupine, metodami dela in principih neformalnega izobraževanja. Delo je prostovoljno, omogoča pa razvoj socialne mreže in kompetenc potrebnih za opravljanje pedagoških in vodstvenih poklicev!

Bienale slovenske neodvisne ilustracije išče prostovoljce

Vašo pomoč bodo potrebovali med 20. oktobrom in 22. novembrom. V prvem tednu precej intenzivno, kasneje pa samo ob posebnih avtorskih dogodkih. Rok prijave je 10. 10. 2013!

Vabljeni na prostovoljski (J)Amnesty!

Od 11. do 13. oktobra Amnesty International Slovenije za svoje prostovoljke in prostovoljce pripravlja izobraževalni konec tedna (J)Amnesty. Nekaj mest je na voljo tudi za tiste, ki bi se jim želeli pridružiti na novo. Rok prijave do 1. 10. 2013!

Društvo Humanitas išče nove prostovoljce

Želite novih delovnih izkušenj in znanj? Vas zanima organizacija dogodkov, izvajanje delavnic o globalnem učenju, pisanje novic za spletno stran in poročila o človekovih pravicah v Sloveniji, prevajanje ali morda mednarodno prostovoljstvo? Če je vaš odgovor da, vas vabijo, da se društvu Humanitas pridružite kot prostovoljec. Vaše prijave sprejemajo do 6. 10. 2013!

Delavnica “Bombardiranja s prejo”

V okviru posebne izdaje festivala Rdeče zore bo med 14. in 18. oktobrom 2013 potekala delavnica »bombardiranja s prejo«, ki se bo zaključila s skupinsko razstavo udeleženk in udeležencev. Vabljene/i pa so tako osebe, ki so v kvačkanju in pletenju izurjene kot tudi tiste, ki bi se rade šele naučile izdelovanja različnih skulptur iz preje.

e-NAMIG > za mlade,25. 09. 2013, št. M 37/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .