VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 01.10.2013
Novice MSS št. 39
01.10.2013, , Slovenija

Mladinske novice vam prinašajo najnovejše dogajanje, stališča in napovedi iz mladinskega sektorja.
Se sporočilo ne pokaže pravilno?
Odprite v svojem brskalniku .

Nacionalni program za mladino skozi sito matičnega odbora


Poslanci so na današnji seji Odbora za izobraževanje, šport, znanost in mladino obravnavali in soglasno potrdili amandmirani predlog Resolucije o Nacionalnem programu za mladino.

Na seji je sodelovala tudi predsednica MSS Tea Jarc, ki je predstavila in zagovarjala predloge amandmajev Resolucije o NPM , ki smo jih v prejšnjem tednu posredovali tudi poslanskim skupinam.

Več ...

Uspešno izvedena okrogla miza v okviru F3ŽO


Na Mladinskem svetu Slovenije smo 1. oktobra, v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje, organizirali okroglo mizo z naslovom »Aktivno državljanstvo za vse generacije - kako lahko skupaj ustvarjamo boljšo družbo".
Naši gosti na okrogli mizi, ki jo je vodil Borut Cink, so bili dr. Mateja Kožuh Novak (predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije), Jasmina Opec (poslanka Državnega zbora), dr. Tomaž Deželan (docent na Fakulteti za družbene vede in raziskovalec Centru za politološke raziskave) in Tea Jarc (predsednica Mladinskega sveta Slovenije).

Kampanja No Hate Speech na festivalu nevladnih organizacij LUPA


V okviru Bazarja nevladnih organizacij, na osrednjem dogodku festivala Lupa, ki je potekal 27. septembra na Prešernovem trgu v Ljubljani, je nacionalni odbor kampanje No Hate Speech oz. Gibanje ne sovraži - spletna mladinska kampanja organiziral javno manifestacijo (flash mob) v podporo kampanji.

S pomočjo prostovoljcev, mimoidočih in ambasadorja kampanje Zlatana Čordića - Zlatka smo na Prešernovem trgu naredili veliko srce.

Povezavo do foto galerije dogodka najdete na spletni strani MSS.

Mednarodni simpozij na temo priznavanja in vloge neformalnega izobraževanja (NFE)


Mladinski svet Slovenije s partnerji 18. oktobra 2013, s pričetkom ob 9.00 uri, v Državnem zboru organizira mednarodni simpozij na temo priznavanja in vloge neformalnega izobraževanja za večjo zaposljivost mladih.

Na simpoziju bodo predstavljene dobre prakse s področja NFE iz tujine in primeri normativnih ureditev NFE v drugih državah. Prav tako pa bomo dokončno oblikovali in sprejeli priporočila za prepoznavanje, beleženje in sistemske umestitve neformalnega izobraževanja v Republiki Sloveniji.

Podrobnejši program, uradno vabilo in prijavnico na simpozij vam bomo posredovali v prihodnjih dneh. Kakršnakoli vprašanja glede simpozija ali izraz interesa za udeležbo na simpoziju pa nam pošljite na pr@mss.si .


To bo dogodek, ki ga preprosto ne smete zamuditi!

Vključevanje mladih v reprezentativno demokracijo


V četrtek in petek, 26. in 27. septembra 2013 je v Celjskem mladinskem centru potekalo nacionalno usposabljanje za okrepitev sodelovanja med organizacijami na področju mladine in slovenskim občinami, ki sta ga, v okviru projekta Dialog mladih 2.0: Vključujemo! in ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji, organizirala Mladinski svet Slovenije (MSS) in Mreža MaMa.
Več o dogodku in strukturiranemu dialogu lahko prebereta na spletni strani MSS , foto galerija pa je na voljo na FB strani .

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Obvestila Evropskega mladinskega foruma vam prinašajo novice s področja mladih na evropski ravni, pozive za prijave na različne mednarodne dogodke in novice organizacij članic Foruma in vam je na voljo na tej povezavi .

Vabilo na Tek Nove generacije


Nova generacija, podmladek Slovenske ljudske stranke vas vabi, da se udeležite Teka Nove generacije, ki bo potekal 6. oktobra 2013, med 8.00 in 16.00 uro (start teka ob 11.00), v okolici Škofje Loke. Več ...

Cikel predavanj: Zaposlovanje mladih

Na predavanjih boste pridobili veliko koristnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju karierne prihodnosti. V eč o terminih predavanj in prijavah.

Priporočila za vzpostavitev Jamstva za mlade


Evropska komisija je sprejela poseben dokument v katerem je oblikovala priporočila za vzpostavitev Jamstva za mlade.
Več...

Zaposljivi beležijo v Nefiks!


Neformalno znanje, pridobljeno v mladinskih organizacijah ali pri ostalih neformalnih aktivnostih, pozitivno vpliva na zaposlovanje mladih. Več...

Erasmus+ v Sloveniji


MIZŠ je sporočilo, da bo Slovenija za izvajanje programa Erasmus+ (naslednik MvA) ohranila dve nacionalni agenciji.Več o odločitvi ministrstva ...
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2013 Mladinski svet Slovenije, Vse pravice pridržane.
To sporočilo ste prejeli, ker ste se ali vas je vaša organizacija uvrstila na seznam prejemnikov Obvestil Mladinskega sveta Slovenije.

Our mailing address is:
Mladinski svet Slovenije
Dunajska 5
Ljubljana1000
Slovenia