VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 01.10.2013
PETICIJA ZA OHRANITEV RADIA ŠTUDENT in začetek KAMPANJE ReŠi RŠ
01.10.2013, , Univerze v Ljubljani


PODPIŠI PETICIJO:

www.radiostudent.si/peticija

ZA OHRANITEV, OBSTOJ IN RAZVOJ NEODVISNEGA RADIA ŠTUDENT!


Spoštovani!

Zaradi padca prihodkov s strani študentskega dela in posledičnega drastičnega znižanja osnovnih sredstev s strani aktualnega ustanovitelja Radia Študent (RŠ) Študentske organizacije Univerze v Ljubljani kot tudi zaradi prelaganja odgovornosti, ignorance ali neodzivnosti drugih pristojnih in zainteresiranih institucij, kot so Univerza v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je obstoj RŠ pod resnim vprašajem.

Zaradi tega smo se sedanji in nekdanji sodelavci RŠ odločili ustanoviti Iniciativo za ohranitev neodvisnega Radia Študent ter s 1. oktobrom dati v javnost Peticijo za ohranitev, obstoj in razvoj neodvisnega Radia Študent, ob hkratnem zagonu donacijske kampanje ReŠi RŠ, ki naj bi omogočila nemoteno nadaljevanje delovanja RŠ v tekočem letu.

Za tovrsten korak smo se odločili že na sestanku zbora programskih sodelavcev RŠ 8. julija 2013, takoj po sprejetju rebalansa ŠOU v Ljubljani, s katerim je RŠ ostal prikrajšan za dodatnih 20.000 evrov (skupaj 50.000 evrov manj osnovnih sredstev kot v lanskem letu). Dokončen tekst peticije smo sprejeli na zboru sodelavcev RŠ 16. septembra 2013, na kar je peticijo preliminarno podpisalo kakšnih 150 podpisnikov, večinoma nekdanjih sodelavcev RŠ in drugih predstavnikov družbe: profesorji, umetniki, kulturniki, politiki, glasbeniki itn.

Podpise za peticijo zbiramo na spletni strani RŠ: www.radiostudent.si/peticija .

Donacije za RŠ pa sprejemamo na naslovu www.radiostudent.si/donacija .

Zagon spletnih strani za peticijo in donacije je le začetek dvomesečne kampanje ReŠi RŠ, ki bo med drugim vključevala ReŠolucijo - protestni shod za RŠ 24. oktobra 2013 ter benefit ReŠi RŠ v vseh metelkovskih klubih 22. novembra 2013.

Na tiskovni konferenci v Trubarjevi hiši literature v torek, 8. oktobra 2013, ob 12ih bomo podrobno predstavili peticijske zahteve in konkretne predloge za njihovo rešitev ter napovedali pestro dvomesečno dogajanje v okviru Iniciative za ohranitev neodvisnega Radia Študent.

RŠ tudi v sedanjosti deluje proti času in tako deluje za čas v prid prihajajočega časa, zato ostaja zvest duhu starega, vendar bolj kot kadarkoli prej aktualnega gesla iz revolucionarnega leta 1968, ki je povzročilo njegovo ustanovitev: »Bodimo realni, zahtevajmo nemogoče!«

Za vsa morebitna vprašanja sem vam na voljo na spodnji telefonski številki.

Hvala za širitev teh informacij in lep pozdrav!

Bojan Anđelković, odg. ured. RŠ

01 24 28 819


Radio Student
Cesta 27. aprila 31,
1000 Ljubljana