VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.10.2013
Teden otroka v UGM
08.10.2013, , Umetnostna galerija Maribor


SOBOTNI USTVARJALNICI V OKTOBRU
+ TEDEN OTROKA V UGM

Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6

UGM se v Tednu otroka pridružuje akciji Z igro do dediščine, ki jo organizira Skupnost muzejev Slovenije, in vabi otroke in njihove odrasle spremljevalce, da se udeležijo igrivega in poučno obarvanega programa. Brezplačno si bodo lahko ogledali razstavo slovenskega umetnika Hermana Pivka Noč na oknu ter se kreativno družili na likovni ustvarjalnici.

TEDEN OTROKA V UGM

PROST VSTOP na razstavo HERMAN PIVK / NOČ NA OKNU za otroke in odrasle spremljevalce

8.-13. oktober 2013, 10.00-18.00

Družine vabimo na brezplačen ogled razstave slovenskega umetnika in fotografa Hermana Pivka. Skozi motiviko človeške in živalske figuralike avtor nagovarja v fotografskem jeziku, ki ga je skozi kreativni proces ustvaril povsem enkratnega, pri tem pa ponuja vsakemu gledalcu svojo zgodbo. V času Tedna otroka bodo na vse publikacije in izdelke UGM 30% popust.

SOBOTNA DRUŽINSKA USTVARJALNICA

sobota, 12. oktober 2013, ob 10.00-11.30

Otroke, njihove starše, babice in dedke vabimo na ustvarjalen sprehod skozi razstavo Hermana Pivka Noč na oknu. Posvetili se bomo upodobitvam človeške figure in portreta. Po ogledu razstave se bomo preobrazili v fotografe. Nato bomo fotografske podobe, po vzoru Hermana Pivka, slikarsko obdelali v unikatne likovne izdelke. Ustvarjalnico bosta vodili Brigita Strnad, višja kustosinja UGM in Irena Pamič, pedagoginja UGM.Ustvarjalnica je primerna za otroke od 4 leta dalje. Najava ni potrebna. VSTOP PROST!

SOBOTNA USTVARJALNICA V MESTU, Spoznavanje mariborske javne plastike

sobota, 26. oktober 2013 ob 10.00-11.30

zbirno mesto: pri Spomeniku NOB na Trgu svobode zaključek: v Mestnem parku (pri Krogli ob paviljonu)

Tokrat se bomo ustvarjalno sprehodili po mariborskem mestnem središču. Ogledovali si bomo javne plastike in se s pomočjo nalog ter iger poglobili v njihovo vsebino in umeščenost v mesto. Ustvarjalnico bosta vodili Brigita Strnad, višja kustosinja in Irena Pamič, pedagoginja UGM. Primerna je za otroke od 4 leta dalje. V primeru dežja ustvarjalnica odpade. Najava ni potrebna. VSTOP PROST!

VLJUDNO VABLJENI!

logo- z igro do dediščine