VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.10.2013
...za mlade
04.10.2013, , Slovenija


cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Cikel predavanj: ZAPOSLOVANJE MLADIH

Predavanje - Pravice iz dela

Na predavanju se boš seznanil/a s pravicami in obveznostmi, ki jih imaš pri delu. Prav tako boš izvedel/a za svoje pravice pri iskanju (prve) zaposlitve ter pri sami zaposlitvi.Predavanje bo potekalo 7. 10. 2013 ob 17. uri v Galeriji Škuc. Prijave obvezne!

Oktober je vseevropski mesec kibervarnosti

1. oktobra se v 25 državah EU pričenja prvi celovit evropski mesec kibervarnosti, katerega cilj je spodbuditi ozaveščenost o računalniški varnosti med državljani in spremeniti njihove poglede na kibergrožnje ter zagotoviti najnovejše informacije o spletni varnosti. Slovenija bo v evropski kampanji sodelovala z nacionalnim programom ozaveščanja Varni na internetu, ki ga koordinira Arnesov center za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT.

Aplikacija MyVote2014 - v pomoč pri izbiri na volitvah

Aplikacija je prvi volilni pripomoček, ki temelji na dejanskem glasovanju evropskih poslancev o ključnih temah, npr. o jedrski energiji, davkih, priseljevanju, … ne le na njihovih volilnih obljubah.

Pripravništvo na Plan Ireland

Mednarodna dobrodelna organizacija Plan Ireland išče pripravnike za svoj programski oddelek. Vsi zainteresirani za šestmesečno pripravništvo se lahko prijavite do 4. oktobra 2013.

Pripravništvo na Amnesty International Irska

Amnesty International Irska razpisuje šestmesečno pripravništvo na področju kampanj in aktivizma. Rok za prijavo je 9. 10. 2013.

Udeležite se mladinske izmenjave v Makedoniji!

Vabljeni, da se med 5. in 14. 11. 2013 udeležite mladinske izmenjave “Youth for Outdoor Inclusion” v Makedoniji. V okviru neformalnega učenja boste z mednarodnimi udeleženci izmenjave sodelovali na izobraževalnih delavnicah in mnogih drugih praktičnih aktivnostih, ki se bodo odvijale v naravi. Rok prijave je do 5. 10. 2013!


Podjetje Kolektor: Zaposlimo dva informatika (m/ž)

Podjetje Kolektor zaposluje dva informatika. Pisne ponudbe z dokazili pošljite najkasneje do 15. 10. 2013!

Delo na sejmu v Avstriji

Za delo na sejmu v Avstriji (RENEXPO) od 27. do 30. 11. 2013, iščejo študenta elektrotehnike ali strojništva, z aktivnim znanjem nemškega jezika. Delo poteka skupaj z njihovimi zaposlenimi na sejmišču v Salzburgu. Rok prijave do 25. 10. 2013!

Posvetovanje “Delo me zaposluje! Pravica evropskih državljanov do dela in zaposlitve”

V okviru projekta EU si ti, ki poteka ob Evropskem letu državljanov, bo potekal javni regionalni posvet na teme pravic evropskih državljanov in državljank. Posvet je namenjen vsem, ki iščejo delo ali še bodo stopili na trg delovne sile, zaposlenim in delodajalcem.

Teden gibanja v Četrtni skupnosti Polje

Športna društva v Četrtni skupnosti Polje so pripravila akcijo oprtih vrat društev v kateri bodo prikazala možnosti udejstvovanja krajanov v dejavnosti posameznih društev. V tednu med 7. in 11. oktobrom lahko prebivalci Polja in Zaloga ter seveda tudi ostali, ki živite vsaj v bližini, izbirate med osmimi različnimi dejavnostmi, ki bodo razpršene po vsej četrtni skupnosti.

Skupina za ženske in dekleta z motnjami hranjenja

Skupina se začne v sredo, 16. oktobra ob 16. uri (lahko se vključite tudi kasneje). Potekala bo tedensko, skozi celo šolsko leto, saj je okrevanje od motenj hranjenja resno delo in daljši proces, kjer vam je skupina lahko v pomoč, spodbudo in oporo!


Evropski razvojni dnevi 2013

Evropska komisija je pred Evropskimi razvojnimi dnevi razpisala video natečaj z naslovom “Glas mladih proti revščini: kaj lahko storiš za spremembe?” Mladi iz vsega sveta, stari od 13 do 24 let, ste vabljeni, da poveste svoje mnenje o svetovni revščini, tako da posnamete kratek video (krajši od 120 sekund), ki odgovarja na naslednje vprašanje: Kako bi se sami borili proti revščini? Rok prijave 1. 11. 2013!

Fotografski natečaj Mobility in the Mind

Zveza Evropskih mladinskih kartic (EYCA) vabi mlade, da izrazijo svoje poglede na mobilnost mladih v Evropi! Rok za prijavo je 31. 10. 2013!

Pop-up dom 2013 odpira vrata mladim oblikovalcem, arhitektom in umetnikom

Pop-up dom 2013 išče nove avtorje. Prijavi izdelek, ki bo dal obliko novemu prostoru dela in ustvaril Pop-up drugi dom! Rok za prijavo del je 15. 10. 2013!


Odvihrajte v ZDA!

Izkusite kulturno raznolikost Združenih držav Amerike, razširite svoja obzorja z novimi izkušnjami kot prostovoljci in se od treh mesecev do enega leta podajte v bolj ali manj »neznane svetove« Zahoda. Poglejte si novo spletno stran SCI-USA, in njihovo aktualno ponudbo dolgoročnih programov.

Društvo za preventivno delo išče nove prostovoljce za šolsko leto 2013/14

Društvo za preventivno delo išče nove prostovoljce, ki jih veseli delo z mladimi in ki bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljnemu delu. Informativna razgovora, na katerih bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bosta potekala v torek, 8.10.2013 ob 14.00 ter 15.10.2013 ob 14.00 v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški 2 v Ljubljani.

Predavanje in srečanje z Julianom Howsom

Julian Hows je dolgoletni HIV aktivist iz Londona, že mnogo let živi s HIV-om in o tem odkrito govori. Tema predavanja, ki bo v angleškem jeziku je Then and NOW - what stays and what changes - 20 years between visits… from the man in the PINK suit…Srečanje se bo zgodilo v klubu Monokel v četrtek, 3. 10. 2013 ob 18. uri.

Delavnica “Knitting with time” oz. “Pletenje Časa”

“Pletenje časa” bo 4 urna delavnica spoznavanja programskega orodja Tidal, ki bo potekala 15. 10. 2013 od 10. do 14. ure v prostorih +MSUM. Tidal je minimalistični jezik za kodiranje glasbe v realnem času oz. “live coding”. Predstavljeni bodo osnovni koncepti live kodinga, skupaj z nekaterimi ustaljenimi pristopi.

Usposabljanje za samostojno rabo rezalnika folij in preše za majice

Vabljeni na usposabljanje za samostojno rabo rezalnika folij in preše za majice v torek, 8. oktobra, od 17.00 do 20.00 ure. Izobraževanje v sklopu usposabljanj za samostojno rabo RogLabove strojne in programske opreme vam prinese licenco, s katero lahko stroje na Odprtem terminu vsako sredo od 16.00 do 20. 00 ure uporabljate sami s tehnično podporo ekipe.

MIC-ovi programi jesen 2013

Na MIC-ovi spletni strani lahko najdete jesenske programe za mlade, ki vam ponujajo kvalitetno izpolnjevanje prostega časa.

Poziv: Socialna kultura

V okviru programa Socialna kultura na inštitutu IRIU nadaljujejo z projektom Knjižnega barantanja. Z Jesensko knjižno barantalnico bi radi pomagali ne samo kupcem, da kupijo knjige po svoji cenovni meri, ampak tudi mladim perspektivnim literatom (ki niste stari več kot 28 let), ki vam bodo za vsako vodenje knjižnega barantanja (eno vodenje v popoldanskovečernih urah bo trajalo 5 ur) ponudili simboličen honorar. Rok prijave do 6. 10. 2013!

Delavnica “Bombardiranja s prejo”

V okviru posebne izdaje festivala Rdeče zore bo med 14. in 18. oktobrom 2013 potekala delavnica »bombardiranja s prejo«, ki se bo zaključila s skupinsko razstavo udeleženk in udeležencev. Vabljene/i pa so tako osebe, ki so v kvačkanju in pletenju izurjene kot tudi tiste, ki bi se rade šele naučile izdelovanja različnih skulptur iz preje.

e-NAMIG > za mlade,2. 10. 2013, št. M 38/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .