VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.10.2013
Vabimo: na shod v podporo aktivistom Greenpeace, predavanja o človekovih pravicah in okroglo mizo
05.10.2013, , Na Prešernov trg v Ljubljani


Amnesty International Slovenije E-mnesti

Tudi do nas je prišla vroča jesen. Tokrat vas vabimo kar na tri pomembne dogodke oz. aktivnosti!

Akcija Greenpeace Slovenije v podporo Arktični trideseterici

V imenu Greepeace Slovenije vas v soboto, 5. oktobra, ob 11. uri vabimo na Prešernov trg v Ljubljani, kjer boste lahko na solidarnostni akciji izrazili svojo podporo priprtim aktivistom, znanim kot Arktična trideseterica. Za več informacij spremljajte Facebook stran Greenpeaca.

Amnesty International j e sicer pozvala ruske oblasti, naj odpravijo absurdne obtožbe o piratstvu.

Za 25 let slovenske Amnesty predavanja na fakultetah

Letos v Amnesty International Slovenije praznujemo 25 let, pri čemer pripravljamo raznolike aktivnosti, tokrat vas denimo vabimo na predavanja o aktualnih temah človekovih pravic na fakultetah v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Že v torek, 8. oktobra, boste lahko na Fakulteti za socialno delo prisluhnili prof. dr. Darji Zaviršek: Človekove pravice ljudi z ovirami: med vsakdanjim hendikepom in crip teorijo (14.00 v predavalnici 1). Dva dni kasneje, 10. oktobra, bo naš sodelavec Blaž Kovač na isti fakulteti predaval o človekovih pravicah Romov (13.00 v predavalnici 5). V oktobru bo potekalo še eno predavanje, in sicer dr. Jureta Gombača o človekovih pravicah in revščini na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici (16.10.). Več informacij o vseh predavanjih, vključno s tem, kdaj in kje bodo, najdete na tej povezavi.

V nadaljevanju kratek pregled za november in december, s podrobnostmi, ki so že znane. Na ljubljanski Filozofski fakulteti bosta predavanji prof. dr. Igor Pribac (21. 11.) in prof. dr. Milice Antič Gaber. Na Fakulteti za družbene vede bo prof. dr. Petra Rotar izvedla predavanje o človekovih pravicah v mednarodnih odnosih (4.12.). Na Filozofski fakulteti v Mariboru bodo pretresali človekove pravice s filozofskega vidika: prof. dr. Nenad Miščević: Kant in človekove pravice (13. 11.); prof. dr. Friderik Klampfer: Misliti revščino kot krivico (20. 11.) in prof. dr. Boris Vezjak: Homofobija in njeni 'argumenti' (27. 11.). Lepa hvala vsem predavateljicam in predavateljem. Medijski pokrovitelj je Radio Študent.

Amnesty na Festivalu evropskega in mediteranskega filma

Med 3. in 6. oktobrom se bo v Piranu odvijal 4. Festival evropskega in mediteranskega filma , na katerem bo v petek, 4. oktobra, ob 11. uri okroglo mizo vodil naš Blaž Kovač.

O kršenju človekovih pravic in etničnem čiščenju se bo pogovarjal z režiserjem Goranom Paskaljevićem ter aktivistoma za pravice izbrisanih Mirjano Učakar in Aleksandrom Todorovićem. Gledališče Tartini. Več.

PRIDRUŽITE SE - SPREMLJAJTE - UKREPAJTE:
SOS SMS: pošljite Amnesty na 2929
Facebook: Amnesty Slovenije
Twitter: AmnestySlovenia