VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 18.10.2013
NEFIKS: Prejeli ZLATO priznanje in tablični računalnik
, Ljubljana,prestolnica Republike Slovenije

Ljubljana, dvorana Ministrstva za šolstvo, znanost in šport, 17.10.2013 ob 17.30 uri:
Nina Stegmüller v imenu MCP-PC NVO sprejema Zlato priznanje za beleženje neformalno pridobljenega znanja ter posebno nagrado - tablični računalnik iz rok predstavnika vladnega Urada RS za komuniciranja, gospoda Matjaža Keka, v ozadju mag.Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino.
Več o pomembnosti neformalnega izobraževanja in uspešnega beleženja pridobljenih kompetenc je dosegljivo na dveh zanimivih in poučnih spletnih straneh :
www.priloznost.eu
Zlato priznanje in tablični računalnik sta bila MCP-PC NVO podeljena v okviru uresničevanja projekta NEFIKS. Projekt: Nefiks priznanje je zasnovan z namenom aktivacije in motivacije vseh mladih in mladinskih organizacij za beleženje v indeks Nefiks. Dogodek je v evropskem letu državljanov potekal v okviru projekta "Naša Evropa, moja priložnost". Projekt mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanju zaposlitve.

Da se celotna tovrstna aktivnost od formiranja dalje že več let uspešno razvija na celotnem slovenskem teritoriju ima največ zaslug Mladinski ceh ter ZAVOD NEFIKS, Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana. Projekt NEFIKS je bil kot primer dobre prakse predstavljen tudi v EU.

foto: Boštjan Žerdin,moderator MCP-PC NVO