VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.10.2013
...za mladinske organizacije
18.10.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti


14. Študentska arena aktivira mlade!

Študentska arena bo od 22. do 24. oktobra 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poskrbela za prijetno druženje, slikovite sejemske prostore, fotografsko razstavo, nove podjetniške priložnosti, izobraževalne dogodke, zabavo, šport in kulturne poslastice. Vstop prost!

Simbioza: zadnji poziv prostovoljcem!

Pridružite se več kot 5600 prostovoljcem, ki so v preteklih dveh letih že sodelovali pri projektu Simbioza in učili starejše osnov uporabe računalnika. Tokrat ste na vrsti vi! K projektu se lahko prijavite le še do 15. 10. 2013!

Sodelovanja

Stičišče NVO za osrednje Slovenije išče dobre zgodbe nevladnih organizacij

Stičišče NVO za osrednje Slovenije zbira vaše dobre zgodbe, ki jih bodo predstavili s pomočjo novinarke v medijih. Svoje dobre zgodbe pošljite do 15. novembra na naslov info@consulta.si .

Pisarna Stičišča NVO osrednje Slovenije na terenu: Vse na enem mestu za NVO

Stičišče NVO osrednje Slovenije nudi brezplačno podporo društvom na področju razpisov, računovodstva, promocije, prava in mednarodnega povezovanja na različnih lokacijah po Sloveniji. Zaželene so predhodne prijave na svetovanje.

Opis: Opis: Mladinske politike

Študijska praksa: Pot do večjega ujemanja med visokošolskim znanjem in potrebam trga dela

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pripravlja enodnevni nacionalni posvet s področja visokega šolstva z naslovom: »Študijska praksa: pot do večjega ujemanja med visokošolskim znanjem in potrebami trga dela«. Potekal bo v sredo, 6. novembra 2013, v Kongresnem centru Hotela Mons. Prijave zbirajo do 15. 10. 2013.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Mednarodni simpozij: Priznavanje in vloga neformalnega izobraževanja

Glavni namen Mednarodnega simpozija je, v sodelovanju z vsemi deležniki, ki delujejo na področju neformalnega izobraževanja, okrepiti vidnost in pomen NFI ter zastaviti smernice in priporočila, ki bodo omogočale rast in razvoj NFI v Sloveniji. Mednarodni simpozij bo potekal v petek, 18. oktobra 2013 s pričetkom ob 9. uri, v prostorih Državnega zbora Republike Slovenije.

Usposabljanje za podporno osebje v projektih EVS SOHO

Usposabljanje SOHO je namenjeno povečevanju kakovosti projektov EVS preko razvoja ključnih kompetenc podpornega osebja. Na usposabljanju bodo predstavljene tudi sveže informacije o priložnostih, ki jih ponuja novi program Erasmus + od leta 2014 dalje. Potekalo bo od 19. do 23. 2. 2014 v Belfastu. Rok prijave do 24. 11. 2013!

Mednarodno usposabljanje “CUT THE ICE”

Mednarodno usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem za izboljšanje njihovih kompetenc, ki se nanašajo na medkulturno učenje in njihov prenos v projekte mladinskih izmenjav. Potekalo bo od 16. do 20. 11. 2013 v Belgiji. Rok prijave do 16. 11. 2013!

Mednarodni seminar “LinkMeIn - Youth Policy & Practice”

Namen seminarja LinkMeIn je ponuditi platformo, ki bi omogočala krepitev povezav in prenosov med evropsko mladinsko politiko ter drugimi evropskimi politikami, povezanimi s področjem mladine, kot tudi med raziskavami in prakso. Seminar bo potekal od 10. do 13. 12. 2013 na Madžarskem. Rok prijave do 20. 10. 2013!

Sodelovanje med visokošolskimi institucijami in trgom dela - ZAKAJ je pomembno sodelovati?

Na dogodku bi radi spodbudili tako akademike kot oblikovalce politik in mednarodne strokovnjake k izmenjavi izkušenj in dobrih praks o tem, kako lahko visokošolske institucije razvijajo akademske programe, ki bodo nudili študentom znanja in veščine, kakršne zahteva današnji trg dela ter jih ob enem pripravili na nadaljnje življenje. Konferenca bo potekala 25. 10. 2013 v GH Union, Ljubljana.

Razpisi

Najava javnega razpisa za razvoj socialnih in državljanskih kompetenc mladih

Urad RS za mladino obvešča, da načrtuje še v tem letu objavo javnega razpisa za financiranje projektov organizacij v mladinskem sektorju, ki bodo namenjeni novim zaposlitvam mladih, razvoju organizacij in njenega širšega okolja.

Delo

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. - Razpis za delovno mesto pomočnika umetniškega vodje - organizatorja in koordinatorja programov

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za delovno mesto pomočnika umetniškega vodje, organizatorja, koordinatorja programov Centra in Galerije P74 ter KAPSULE. Razpis je namenjen delu za polovični delovni čas (4 ure dnevno) za obdobje enega leta (z možnostjo podaljšanja), s poskusno dobo 3 mesecev. Rok prijave do 29. 10. 2013!

Delo v pisarni DSKP

Društvo slovenskih književnih prevajalcev išče fleksibilnega in komunikativnega sodelavca oz. sodelavko za daljše časovno obdobje za delo v pisarni društva. Rok prijave do 15. 10. 2013!

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 15. 10. 2013, št. MO 37/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org