VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.10.2013
Mladi v akciji
21.10.2013, , Slovenija




Program nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte,
ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje.
V programu lahko sodelujejo mladi med 13. in 30. letom starosti.

Vabilo na predstavitev evropske državljanske pobude, ponedeljek, 21. oktober 2013, ob 16. uri, City hotel, Ljubljana

Zavod Movit v okviru dejavnosti Informacijske pisarne programa Evropa za državljane organizira javno predstavitev evropske državljanske pobude, ki predstavlja razmeroma novo možnost za neposreden vpliv državljanov na zakonodajo EU. Z evropsko državljansko pobudo lahko namreč državljani EU Evropsko komisijo pozovejo, naj pripravi zakonodajni predlog, s čimer lahko neposredno vplivajo na pripravo politik EU.



Udeležencem bo predstavljena evropska državljanska pobuda kot politična pravica, ki jim pripada kotdržavljanom EU, in kot možnost in oblika udejanjanja aktivnega državljanstva v EU, ter postopek podpisovanja ter vlaganja evropske državljanske pobude.


Osrednja gosta dogodka bosta doc. dr. Saša Zagorc, docent na Pravni fakulteti v Ljubljani, in mag. Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo. Okvirni program dogodka in več informacij najdete v Initiates file downloadvabilu (klik) .

Udeležba na seminarju je brezplačna, potrebna pa je prijava na e-naslov info@ezd.si do petka, 18. oktobra 2013! Na voljo je 50 mest, prijave bomo sprejemali do njihove zapolnitve.


In kaj imamo mladi tokrat v akciji?

USPOSABLJANJA IN SEMINARJI

  • LinkMeIn - YOUTH POLICY & PRACTICE, 10.-13. DECEMBER 2013, MADŽARSKA
  • CUT THE ICE, 16.-20. DECEMBER 2013, BELGIJA
  • SOHO, 19.-23. FEBRUAR 2014, BELFAST, VELIKA BRITANIJA

Vsi razpisi so na voljo tudi na www.mva.si/mladi-v-akciji/aktualni-razpisi !

VABLJENI K PRIJAVI!


USPOSABLJANJA IN SEMINARJI


POMEMBNO: S prijavo na spodnje aktivnosti se strinjate s splošnimi pogoji, objavljenimi na www.mva.si/mladi-v-akciji/aktualni-razpisi.


Mednarodni seminar "LinkMeIn - Youth Policy & Practice", 10.-13. december 2013, Madžarska

Namen seminarja LinkMeIn je ponuditi platformo, ki bi omogočala krepitev povezav in prenosov med evropsko mladinsko politiko ter drugimi evropskimi politikami, povezanimi s področjem mladine, kot tudi med raziskavami in prakso. Osrednja tema seminarja bodo tri ključna področja evropske strategije za mlade, in sicer zaposlovanje, vključevanje in participacija mladih, še posebej mladih z manj priložnostmi.

Izbranim udeležencem bo Zavod MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, povrnil stroške nastanitve, prehrane in programa (v višini 100 % dejanskih stroškov) ter potne stroške (v višini 90 % dejanskih stroškov v skladu s Opens external link in new windowSplošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih ).

Rok za prijavo je 20. oktober 2013!

Opens external link in new windowRazpis in prijavni postopek

Opens external link in new windowSpletna stran aktivnosti

Mednarodno usposabljanje CUT THE ICE, 16.-20. december 2013, Belgija

Mednarodno usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem za izboljšanje njihovih kompetenc, ki se nanašajo na medkulturno učenje in njihov prenos v projekte mladinskih izmenjav.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Initiates file downloadSplošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih .

Rok za prijavo je 16. november 2013!

Opens external link in new windowRazpis in prijavni postopek


Usposabljanje za podporno osebje v projektih EVS SOHO, 19.-23. februar 2014, Belfast, Velika Britanija

Usposabljanje SOHO je namenjeno povečevanju kakovosti projektov EVS preko razvoja ključnih kompetenc podpornega osebja. Na usposabljanju bodo predstavljene tudi sveže informacije o priložnostih, ki jih ponuja novi program Erasmus + od leta 2014 dalje.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Initiates file downloadSplošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 24. november 2013!

Opens external link in new windowRazpis in prijavni postopek