VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 18.10.2013
...za mlade
21.10.2013, , Slovenija


cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Cikel predavanj: ZAPOSLOVANJE MLADIH

Predavanje - Različne oblike dela

Na predavanju boš izvedel/a vse osnovne informacije o redni zaposlitvi, podjemni in avtorski pogodbi, študentskem delu, s.p,-ju ter o pripravništvu.” Zagotovo gre za informacije, ki jih je koristno poznati!Predavanje bo potekalo 21. 10. 2013 ob 18. uri v Galeriji Škuc. Prijave obvezne!

14. Študentska arena aktivira mlade!

Študentska arena bo od 22. do 24. oktobra 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poskrbela za prijetno druženje, slikovite sejemske prostore, fotografsko razstavo, nove podjetniške priložnosti, izobraževalne dogodke, zabavo, šport in kulturne poslastice. Vstop prost!

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. - Javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti v letu 2014

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Projekt je lahko izveden v medijih kot so intermedijska prostorska postavitev, javni dogodek ali intervencija v javni prostor, intermedijski performans, medmrežni projekt, video instalacija, novomedijska raziskava ali dogodek. Rok prijave do 30. 10. 2013!

Štipendije “Za ženske v znanosti” za leto 2014

Na voljo so tri enolete štipendije v višini 5.000 EUR, namenjene raziskovalkam naravoslovnih znanosti, medicine ali biotehnike. Rok prijave je 4. 11. 2013.

Mlado podjetje Connect Social išče tržnika

Mlado sturtup podjetje Connect Social, ki se ukvarja z izdelavo mobilnih aplikacij za festivale, glasbene dogodke, poslovne konference, športne dogodke, išče tržnika. Rok za prijavo do 30. 11. 2013!

Okrogla miza: Ali študijska praksa v tujini izboljša zaposlitvene možnosti v Sloveniji?!

Na okrogli mizi vam bodo “skrbniki” sofinanciranih programov, v katere se lahko vključite v okviru študijske izmenjave, prakse, udeležbe na poletnih šolah v tujini ipd., opozorili, na kaj morate biti pozorni, ko načrtujete pot v tujino, kako učinkovito iskati in poiskati najprimernejše mesto v tujini, kako svoje pridobljene izkušnje, znanja in spretnosti prepoznati in kako jih kasneje primerno predstaviti potencialnim delodajalcem. Potekala bo v okviru Študentske arene 23. 10. 2013, od 12.00 do 14.00 v konferenčni dvorani Gospodarskega razstavišča.

Zaposlitveni sejem Moje delo

Od 23. 10. do 24. 10.2013 bo na Gospodarskem razstavišču potekal 11. Zaposlitveni sejem Moje delo. Izkoristite priložnost in se predstavite delodajalcem. Pripravite in prilagodite vaše pisne in osebne predstavitve.

Zaposlitveni sejem za matematike

Na Fakulteti za matematiko in fiziko bo 22.10.2013 od 14.30 ure dalje potekal Zaposlitveni sejem za matematike. Na sejmu se bo predstavilo 10 delodajalcev. Izkoristite priložnost in vstopite v stik z delodajalci.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. - Razpis za delovno mesto pomočnika umetniškega vodje - organizatorja in koordinatorja programov

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za delovno mesto pomočnika umetniškega vodje, organizatorja, koordinatorja programov Centra in Galerije P74 ter KAPSULE. Razpis je namenjen delu za polovični delovni čas (4 ure dnevno) za obdobje enega leta (z možnostjo podaljšanja), s poskusno dobo 3 mesecev. Rok prijave do 29. 10. 2013!

Mladi, prijavite se na App Challenge!

Društvo Združena Evropa pripravlja natečaj, kjer se bodo pomerili mladi programerji in vsi, ki jih zanimajo mobilne aplikacije. Zmagovalcem bo Huawei plačal potovanje in prakso na Kitajskem, zastonj bodo šli tudi na Microsofotovo NT konferenco. Rok prijave do 27. 10. 2013!


Lenart J. Kučič: Revolucija izdelovalcev?

Lenart J. Kučić, novinar časnika Delo, bo v kratkem uvodnem predavanju in sledečem pogovoru predstavil svoje zadržke na optimistične obete gibanju izdelovalcev/makerjev, ki jih je v knjigi Izdelovalci - Nova industrijska revolucija (Makers - New Industrial Revolution) zapisal publicist, podjetnik in nekdanji urednik revije WIRED, Chris Anderson. Predavanje bo potekalo 22. 10. ob 17. uri v RogLabu.

Spoznajte Kickstarter iz prve roke

24. 10. 2013 ob 16.15 uri bo na Fakulteti za elektrotehniko, v Multimedijski dvorani, potekala predstavitev Kickstarter - mehanizma, ki financira realizacijo kreativnih projektov. Udeležba je brezplačna.

Vabljen/a v Areno podjetništva

Sprejmi izziv, prelevi se v gladiatorskega bojevnika in pridi v ARENO PODJETNIŠTVA, ki bo potekala v času 14. Študentske arene, od 22. do 24. oktobra na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. . Zmagovalno skupino, ki bo nastala v Areni podjetništva čaka posebna nagrada in sicer kreativni dnevi v prostorih podjetja DLabs.

KURA; Urbane kulture v Sloveniji

V sklopu projekta KURA; Urbane kulture v Sloveniji vas vabijo na niz razprav s spremljevalnim programom, kjer se bodo osredotočili na ključna vprašanja: Kaj urbana kultura sploh je, kaj jo definira, kaj jo generira, kdo so akterji, kakšna so sporočila in ozadja posameznih fenomenov? Dogodki bodo potekali od 23. 10. do 06. 11. 2013 v Ljubljani.

STROJNA OPREMA - delavnica o sestavnih delih in delovanju računalnika

Na delavnici boste raziskali računalnikovo “anatomijo” in poskusili sestaviti nove delujoče računalnike. Delavnica bo potekala 22. 10. od 16. do 19. ure v prostorih Multimedijskega centra na Zavodu K6/4.

Predavanje in delavnica WordPress brez interneta

Na delavnici bo predstavljena WordPressova desetletna zgodovina in številne možnosti uporabe, ki jih omogoča. Pred namestitvijo WordPressa na prenosni računalnik boste spoznali kaj potrebuje za svoje delovanje, sledil pa bo pregled uporabniškega vmesnika in njegovih sestavnih delov. Delavnica bo potekala 19. 10. ob 15. uri v klubu Tiffany.

e-NAMIG > za mlade, 16. 10. 2013, št. M 40/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .