VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 21.10.2013
: Vabilo na predstavitev evropske državljanske pobude,
21.10.2013, , City hotel, Ljubljana


http://www.ezd.si/fileadmin/doc/1_PROGRAM/Novice/vabilo_edp.jpgVabilo na predstavitev evropske državljanske pobude, ponedeljek, 21. oktober 2013, ob 16. uri, City hotel, Ljubljana

Zavod Movit v okviru dejavnosti Informacijske pisarne programa Evropa za državljane organizira javno predstavitev evropske državljanske pobude, ki predstavlja razmeroma novo možnost za neposreden vpliv državljanov na zakonodajo EU. Z evropsko državljansko pobudo lahko namreč državljani EU Evropsko komisijo pozovejo, naj pripravi zakonodajni predlog, s čimer lahko neposredno vplivajo na pripravo politik EU.



Udeležencem bo predstavljena evropska državljanska pobuda kot politična pravica, ki jim pripada kot državljanom EU, in kot možnost in oblika udejanjanja aktivnega državljanstva v EU, ter postopek podpisovanja ter vlaganja evropske državljanske pobude.


Osrednja gosta dogodka bosta doc. dr. Saša Zagorc, docent na Pravni fakulteti v Ljubljani, in mag. Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo. Okvirni program dogodka in več informacij najdete v Initiates file downloadvabilu (klik) , ki je na voljo tudi v priponki in na naslednji povezavi:
www.ezd.si/novice/?tx_ttnews[tt_news]=322&tx_ttnews[backPid]=37&cHash=48516a70ee

Udeležba na seminarju je brezplačna, potrebna pa je prijava na e-naslov info@ezd.si do petka, 18. oktobra 2013!

Na voljo je 50 mest, prijave bomo sprejemali do njihove zapolnitve

Vabimo vas k udeležbi na dogodku in vas prosimo za razširjanje informacije oz. posredovanje potencialnim zainteresiranim!

Za vse dodatne informacije smo na voljo na:

Zavod Movit

Informacijska pisarna programa Evropa za državljane

01/430 47 48

info@ezd.si