VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 24.10.2013
Unikat
24.10.2013, , Ljubljana

Pozdravljeni!

Bliža se sobota, ko bomo praznovali 300-to izvedbo muzikala za otroke: Od kod si, kruhek? v SiTi Teatru v Ljubljani! Po predstavi pa bo v preddverju živahno dogajanje za otroke!

Vstopnice hitro kopnijo, zato vas vabimo, da si jih zagotovite na: http://www.mojekarte.si/si/od-kod-si-kruhek/vstopnice-85815.html ali na najbližjem Petrolu.

Besedilo je nastalo prav za Gledališče Unikat, a so ga uprizarjali tudi drugi producenti v Sloveniji in tujini (Beograd, Buenos Aires in Skopje). Predstavo so otroci tako dobro sprejeli, da sta po njej nastali tudi radijska igra (zgoščenka Najlepše pravljice 4, založba Panika) in slikanica (založba Didakta). Besedilo je izšlo v zbirki gledaliških besedil (Hop v pravljico, založba Društvo za razvoj gledališča v izobraževanju), predstavo pa je za televizijo priredila in uvrstila v program Televizija Slovenije. Na 10. mednarodnem festivalu "Three are too many, two not enough" v Plovdivu v Bolgariji je predstava prejela prvo nagrado občinstva in nagrado Stichting Oost-Europa Projecten z Nizozemske!

avtor: Tomaž Lapajne Dekleva

režija in glasba: Goran Završnik

koreografija: Maja Nemec

kostumografija: Zlatka Knapič

poslikava scene: Sonja Lipovac

pevsko vodstvo: Ana Duša

igrajo: Maja Nemec / Mojca Weber / Maja Dekleva Lapajne in Tomaž Lapajne Dekleva

Se vidimo!

Gledališče Unikat