VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.11.2013
OPOMNIK: Jutri delavnica: Medijski govor zapodcasterje
14.11.2013, , Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana



Inline images 2

*ScrolldownforEnglish

Pozdravljeni!

Radi bi vas opomnili na dvodnevno delavnico Medijski govor za podcasterje in še nekaj prostih mest zanjo. Delavnico vodi Helena Božič. Pričnemo jutri ob 16. uri.

Medijski govor za podcasterje

Sklop izobraževalnice

Četrtek, 14. in petek, 15. november, od 16. - 19. ure

Trajanje: 6 ur

Mentorica: Helena Božič

Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana




Inline images 1

Delavnica bo obsegala teoretični in praktični del. Na teoretičnemu delu bodo predstavljene osnovne prvine govora v širšem pomenu besede, ter medijsko - elektronskega govora. Udeleženci se bodo seznanili z napotki in vajami za dihanje, branje, pripovedovanje itn. Teoretični del bo vseboval tudi osnove naglaševanja in pravorečja.

V praktičnem delu bodo udeleženci sprotno preizkušali tehnike in vaje. Sistematično in analitično se bomo lotili izgovorjave, intonacije in interpretacije ter pripovedovanja. Skušali bomo najti tiste individualne prvine v govoru, ki znotraj vsakega posameznika tvorijo spontan, vendar prepričljiv in profesionalen verbalni prenos sporočil. Na delavnici bomo - z uporabo odprtokodnega programa za obdelavo zvoka Audacity - posneli kratke prispevke, se poslušali in analizirali ter se priučili kako prispevke objaviti kot podcast na spletu.

Več o delavnici in mentorici: http://wiki.ljudmila.org/Medijski_govor_za_podcasterje

Prijavite se z e-pošto na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Število mest na delavnici je omejeno. S seboj prinesite svoj prenosnik - v kolikor ga nimate, nam to predhodno sporočite.


Prispevek za 6-urno delavnico je 10 €. Plačilo pred začetkom delavnice na licu mesta je pogoj za udeležbo na delavnici.