VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.11.2013
Povabilo k sodelovanju na Maratonu pisanja apelov 2013 z Amnesty International Slovenija
14.11.2013, , Slovenija


Spoštovani,

letos znova Amnesty International Slovenija organiziramo Maraton pisanja apelov - največji svetovni dogodek za človekove pravice, ki poteka vsako leto okoli 10. decembra, dneva človekovih pravic. Vsako leto na stotisoče ljudi po vsem svetu piše pisma - apele, s katerimi zahtevajo spoštovanje človekovih pravic posameznikov, katerih varnost in svoboda sta ogroženi.

Že peto leto zapored se bomo Maratonu pridružili tudi v Sloveniji. Letošnji Maraton pa ima prav poseben pomen za Amnesty Slovenije, saj bo 10. decembra dopolnila 25. let!


Dogodek ima sedaj že zares maratonske dimenzije: Na lanskem Maratonu je bilo globalno zbranih skoraj 1,6 milijona pisem, v Sloveniji smo prispevali preko 10.200 pisem. Tukaj si lahko ogledate utrinke z lanskega maratona ali pa nas poiščete na FB - Amnesty Slovenije .

Vsako leto posebej k sodelovanju povabimo tudi mlade - od osnovnih do srednjih šol ter študentov, zato letos ponovno vabimo mladinske centre, da v svojih prostorih povabijo člane in obiskovalce k pisanju za človekove pravice.


Maraton lahko organizirate kadarkoli okoli 10. decembra in ga gostite do 20. decembra.




Več informacij o tem kaj je potrebno za Maraton ter o ljudeh za katere letos pišemo, si lahko preberete v pripetem dokumentu. Sem pa na voljo tudi za kakršnakoli morebitna vprašanja.

Upam, da se nam pridružite v prizadevanju za izboljšanje življenja posameznikov in skupnosti, ki so jim kršene človekove pravice.




Lepo pozdravljeni,


Manja Gučekmanja.gucek@gmail.com