VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 19.11.2013
VABILO K sodelovanju V znanstveni raziskavi o
19.11.2013, , Ljubljana

Prijazno vas vabimo k sodelovanju v znanstveni raziskavi o ŽALOVANJU OB SMRTI BLIŽNJEGA DRUŽINSKEGA ČLANA.

Zavedamo se, da je izguba bližnje osebe zelo občutljiva tema, o kateri žalujočim gotovo ni lahko govoriti, saj lahko tak pogovor vzbudi močna čustva, ob katerih nam je težko. Naš cilj je v okviru raziskave oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski. Trdno smo prepričani, da so pri tem neprecenljive izkušnje vseh, ki so sami doživeli izgubo bližnjega, zato vas prosimo, da preberete naše vabilo in se odločite, ali bi bili morda pripravljeni sodelovati v raziskavi, v kolikor ste izgubili bližnjo osebo oziroma vabilo posredujete žalujočemu, ki ga morda poznate.

V raziskavo vabimo polnoletne moške, ki ste izgubili starša, partnerja ali otroka in polnoletne ženske, ki ste izgubile otroka ter je od smrti minilo eno do dve leti.

V okviru navedene raziskave poteka moje diplomsko delo, ki ga bom opravil kot zaključek študija psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, pod mentorstvom prof. dr. Onje Tekavčič Grad. Raziskava je sestavljena iz dveh delov, ki potekata ločeno:

-izpolnjevanje vprašalnikov (sem osebno prisoten, čas izpolnjevanja 20 do 30 minut)

-usmerjen pogovor (izvaja mag. Polona Ozbič)

Kot udeleženec/-ka raziskave lahko sodelujete v prvem, v drugem ali pa v obeh delih raziskave. Vaše sodelovanje bo prostovoljno in anonimno. Vsakega zainteresiranega za sodelovanje bom najprej podrobneje seznanil s potekom raziskave in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov podpisali informirano soglasje o sodelovanju. Raziskavo je pozitivno ocenila Komisija RS za medicinsko etiko.

V prvi polovici 3-leta trajajoče raziskave smo izvedli 80 pogovorov z žalujočimi. Naše izkušnje kažejo, da lahko takšen pogovor pomaga tudi vam.

Če vas zanima sodelovanje, me prosim pokličite na:

- mobilno številko: 031-591-101

- ali mi pišete na e-naslov: diploma.zalovanje@gmail.com .

Za pomoč in sodelovanje pri raziskavi se vam vnaprej zahvaljujem.

Sebastijan Einsiedler

študent psihologije