VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 19.11.2013
REDNA ZBIRKA
21.11.2013, , Ljubljana


NOVO

REDNA ZBIRKA CELJSKE MOHORJEVE 2014

MOHORJEV KOLEDAR 2014
Nepogrešljivemu kalendarijskemu delu sledijo prispevki več kot štiridesetih avtorjev iz različnih tematskih sklopov: Narava, Po domovini in svetu, Zgodovina, Naša dediščina, Znanost, Med nami, Spominjamo se, Naši sodelavci - jubilanti, Leposlovje in Iz življenja treh Mohorjevih družb. Prispevki so obogateni z dokumentarnimi fotografijami.

Rudi Mlinar:KO NI CVETELA AJDA (163. zv. večernic)
V Slovenskih večernicah, zbirki, ki skuša povezovati celoten slovenski prostor, pripoveduje pričujoče besedilo o stiskah, upanju in preživetju para, ujetega v mlin druge svetovne vojne in grozo nemških taborišč, ter o dilemah ljudi, ki jima na tej poti sploh lahko kakorkoli pomagajo.

James Martin DJ:DUHOVNOST ZA VSAK DAN
Praktični vodnik za pristno življenje jezuita Jamesa Martina nam s primeri, duhovitimi zgodbami in anekdotami iz pogumnega in navdihujočega življenja avtorjevih sobratov ter s primeri iz njegovega dvajsetletnega delovanja kaže, kako je mogoče, da nas vsak del našega življenja vodi k Bogu, kako lahko najdemo Boga - in kako lahko Bog najde nas - v vsakodnevnem življenju dela, ljubezni, trpljenja, molitve in prijateljstva.

Giovannino Guareschi:DON CAMILLO IN PEPPONE 1
V zgodbah o župniku in partijskem sekretarju se na prijeten in lahkoten način izraža avtorjev odnos do vsega gnilega v tedanji družbi. Njegova iskriva satira je več kot aktualna tudi danes, saj je pisana tako, da v vsakem času drži ogledalo družbi. Knjiga prinaša prvih 50 zgodb.

Neža Maurer:VESTE, KDO JE ČERI?
»Čeri je izredno pameten pes, ki pase ovce in krave nekje za Krvavcem. Želimo, da izveš kaj več o njem.« Tako se začenja zgodba o Neži in Čeriju ter njunih nenavadnih prigodah. Preprosta in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi, pa tudi o lepoti krajev med nebom in zemljo, bo pritegnila zanimanje tako dolgoletnih kot začetniških bralcev. Zgode in nezgode, kot jih pred nami slika pesničino pero, dopolnjujejo prikupne ilustracije Daše Simčič.

STENSKI SLIKOVNI KOLEDAR Papeži dveh Vatikanskih koncilov
V prihajajočem letu bo Cerkev razglasila za svetnika kar dva papeža, sodobnika mnogih bralcev Mohorjevk, Janeza XXXIII. in Janeza Pavla II. Zato nas bodo motrili s stene vse leto obrazi dvanajstih papežev, od katerih je vsak odigral pomembno vlogo Petrovega naslednika v svojem času.

(knjige so na voljo v kompletu ter posamič)

KNJIGA TEDNA od 18. 11. do 24. 11. 2013

Jacques Le Goff, Jean-Louis Schlegel:O SREDNJEM VEKU ZA OTROŠKA UŠESA

Knjiga tedna po znižani ceni 8 EUR (redna cena 16 EUR).

Vabimo vas na DEBATNE KAVARNECeljske Mohorjeve v okviru Knjižnega sejma 2013 v Cankarjevem domu:

- O PLEČNIKU in FÜRSTU - petek, 22. 11. 2013, ob 18. uri.

- RAZVAJANJE IN STARI STARŠI - sobota, 23. 11. 2013, ob 11.45

- PEDRO OPEKA - za pravično delitev dobrin in zoper globalizem - sobota, 23. 11. 2013, ob 12.30 (omejeno število brazplačnih vstopnic)

- VZGOJIMO PSA - nedelja, 24. 11. 2013, ob 16. uri

Več nawww.mohorjeva.org !

Obiščite nas v naših knjigarnah s knjižnim in darilnim programom v

CELJU, Prešernova 23, T 03 490 14 20, in

LJUBLJANI, Nazorjeva 1, T 01 244 36 50, in na

www.mohorjeva.org .

Prijazen pozdrav!

Simon Ozvatič,

vodja komercialnega sektorja

Celjska Mohorjeva družba

Prešernova 23, 3000 Celje

Telefon: 03 426 48 00

Faks: 03 426 48 10

www.mohorjeva.org

_________

Če ne želite več prejemati naših mesečnih elektronskih obvestil, prosim odgovorite na to sporočilo z ODJAVO.