VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.11.2013
Slovenski festival vin in Festival kulinarike
21.11.2013, , GH Union, Ljubljana

Ne vidite celotnega sporočila? Kliknite tukaj.
dopis_glava_sfv_kul.png

SLOVENSKI FESTIVAL VIN in FESTIVAL KULINARIKE
21. in 22. november, med 15. in 21. uro (SFV) ter med 16. in 20. uro (KUL), GH Union, Ljubljana

Slovenski festival vin skupaj s Festivalom kulinarike vsako leto dokazuje svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin, kar potrjuje priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji, veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev. Letošnji festival vin bo znova postregel z najboljšim, kar lahko obrodijo slovenski vinogradi, pa tudi nekateri tisti izven naših meja.
http://slovenskifestivalvin.si/ in http://festivalkulinarike.si/
SFV - FESTIVALSKO OCENJEVANJE
Festivalsko ocenjevanje je pomemben in dolgoletni gradnik Slovenskega festivala vin. Prijavljena vina sta ocenili dve petčlanski komisiji, ki sta ju vodila doc. dr. Mojmir Wondra, dolgoletni predsednik Festivalskega ocenjevanja, in izr. prof. dr. Tatjana Košmerl. Ocenjevanje je potekalo v ponedeljek, 18.11., v GH Union.

ZMAGOVALEC FESTIVALSKEGA OCENJEVANJA: Bovin winery, Imperator, 2011, Makedonija
M
LADA VINA: 1. Ptujska klet d.o.o., Pullus sauvignon, 2013, Štajerska Slovenija
PENEČA VINA: 1. Radgonske gorice d.d., Zlata radgonska penina, sec, NV, Štajerska Slovenija
BELA, SUHA VINA: 1. Vinarska Vizba Tikves AD Skopje, Barovo white, 2012, Makedonija
RDEČA VINA: 1. Bovin winery, Imperator, 2011, Makedonija
VINA Z OSTANKOM SLADKORJA: 1. Mavretič, Sauvignon s.j.i., 2006, Bela krajina
http://slovenskifestivalvin.si/slo/program1/ocenjevanja
SFV - DELAVNICE
Tudi to leto v želji po čimboljši organizaciji ostajamo zvesti tradiciji - za udeležbo na delavnicah, ki so brezplačne s kupljeno vstopnico za 16. SFV, je potrebna vnaprejšnja REZERVACIJA mesta. Letos smo razpisali naslednje delavnice:
Četrtek, 21. november 2013: Trženje senzorike vina, dr. Maria Luisa Tonielli / Najvišje ocenjena vina Festivalskega ocenjevanja, doc. dr. Mojmir Wondra in izr. prof. dr. Tatjana Košmerl / Penine, penine, penine ... in še nekaj za zraven, Mira Šemič.
Petek, 22. november 2013: Rebula, Darinko Ribolica / Osvajanje vinskega Združenega kraljestva - primeri SLO vinskih zgodb o uspehu, Caroline Gilby MW / Najvišje ocenjena vina Festivalskega ocenjevanja, doc. dr. Mojmir Wondra in izr. prof. dr. Tatjana Košmerl.

Delavnici z navišje ocenjenimi vini festivalskega ocenjevanja sta že zasedeni!
http://slovenskifestivalvin.si/slo/program1/delavnice


SFV - VINSKA IZKUŠNJA ZA ZAČETNIKE

V sodelovanju z sommelieri, vinarji in vinskimi oboževalci predstavljamo nov koncept delavnic, ki so namenjene predvsem študentom in se imenujejo Vinska izkušnja za začetnike. V manjših skupinah, ki jih bodo vodili priznani sommelieri, bodo svojo izkušnjo z vinom začeli pisati od začetka. Začeli bodo pri pravilni izbiri vinskega kozarca ter kako se ga drži. Stopili bodo do vinarjev, ki bodo vsak na svoj način predstavili svojo vinsko zgodbo. Strokovnjaki bodo povedali tudi, katero vino je primerno za različne priložnosti in pomagali izbrati vino, ki ustreza individualnemu okusu.

KUL - GLEDALIŠČE OKUSOV

Na letošnjem 6. Festivalu KULinarike nadaljemo z lani uspešno izpeljano predstavitvijo izbranih kulinaričnih dobrot in kreacij na temo divjačine, ki so jih v Gledališču okusov oba dneva festivala v živo pripravljali domači in tuji Chefi. Tako v Gledališču okusov gostimo ugledne slovenske Chefe, ki so mentorji slovenskim dijakom in študentom gostinskih šol, in skupaj z njimi, v živo ustvarjajo eno jed na temo:»Sladkovodne ribe (pa ne nujno postrvi)«. Chefi, ki se bodo predstavili v Gledališču okusov: Uroš Štefelin, Borut Jovan, Luka Jezeršek, Martin Blejec, Igor Jagodic, Janez Bratovž. REZERVIRAJTE SI SVOJE MESTO!
http://festivalkulinarike.si/slo/program3

KUL - GALERIJA OKUSOV

V Galeriji okusov, ki ji dodajamo novo dimenzijo želimo izzvati - vzpodbuditi kreativnost in domišljijo mladih, ki v častnem poklicu kuhanja/predstavitve/strežbe jedi vidijo svojo in poklicno in umetniško usmeritev. Predstavljajo se srednje in višje gostinske šole, z jedmi pripravljenimi z domišljijo svojih dijakov in mentorjev - na enako oz. isto temo z istimi osnovnimi sestavinami, med katerimi je prva krompir. Predstavitvam šol se pridružujejo tudi nekateri gostinci s svojimi kulinaričnimi kreacijami na razpisano temo.
http://festivalkulinarike.si/slo/program3/predstave

Poslovno svetovanje, Rado Stojanovič, s.p., Hermana Potočnika 9, 1000 Ljubljana, Slovenija.
w: radost.si e: info@radost.si
Pošlji prijatelju
Kliknite tukaj , če se želite odjaviti.

Poslano s prijaznim orodjem za e-poštni marketing, Dostavljalec.si.