VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 03.12.2013
Ta veseli dan kulture
03.12.2013, , Grad Tivoli – Mednarodni grafični likovni center (MGLC)


Torek je Ta veseli dan kulture!

Zgodbe ljubljanskih gradov

so zgodbe, ki jih oblikujejo Ljubljanski grad; Grad Tivoli - Mednarodni grafični likovni center (MGLC); Grad Fužine - Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), in Cekinov grad - Muzej novejše zgodovine Slovenije. Zgodbe obetajo preplet zgodovine in sodobnega! Več o programu si lahko preberete v priponki.

Grad Tivoli - Mednarodni grafični likovni center (MGLC)

»Najlepši kraj ljubljanski« (kot so časopisi poročali že leta 1860) je zdajšnjo podobo pridobil v 18. stoletju, Mednarodni grafični likovni center pa se v njem naseli v poznih osemdesetih prejšnjega stoletja.

Grad Tivoli_foto_urska boljkovac.JPG

Torek, 3. 12. 2013, MGLC

10.00-18.00: Odprta vrata grafičnih ateljejev MGLC

Grafični ateljeji Mednarodnega grafičnega likovnega centra so ena izmed osnovnih dejavnosti centra. Umetnikom nudijo raziskovanje in eksperimentiranje v grafičnih tehnikah globokega tiska, lesoreza, linoreza, litografije in sitotiska. Namenjeni so domačim in tujim avtorjem, ki v njih izpopolnjujejo znanje in širijo svojo raziskovalno dejavnost umetniškega izražanja.

V tednu 3.-10. decembra bodo ateljeji odprti tudi za obiskovalce, da si pobliže ogledajo proces različnih grafičnih tehnik in se seznanijo z umetniškim procesom nastajanja grafičnih del.

16.00-19.00: Delavnica DRUST

Udeleženci likovno-grafične delavnice bodo izdelali set izvirnih novoletnih čestitk - malih grafik v tehniki sitotiska. Delavnico bosta vodila kustodinja pedagoginja Lili Šturm in tiskarski mojster Slavko Pavlin. Primerna je za družine (mlajši otroci obvezno v spremstvu staršev), mladostnike, odrasle, ljubitelje grafike in ustvarjanja. Likovno predznanje ni potrebno. Udeležba je omejena na 15 udeležencev.

Vstop prost!

Informacije: Lili Šturm, t. 01 2413 818/800, lili.sturm@mglc-lj.si , www.mglc-lj.si