VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 10.12.2013
KNJIGI TEDNA, NOVOSTI in MOHORSKI VEČER
14.12.2013, , Slovenija


KNJIGI TEDNA od 9. do 14. decembra 2013!

Holger Noltze: WAGNER - znižana cena 9,00 EUR (redna cena 19 EUR)

Verjetno najkrajša knjiga o skladatelju, ki pa ga pojasnjuje izčrpno, razumljivo in zabavno. Nanizane biografske podrobnosti, kratke predstavitve njegovih del nudijo odličen vstop v Wagnerjev svet. Knjižica »Wagner na kratko« prinaša celotno gledališče v žepni velikosti.


Holger Noltze: GOETHE - znižana cena 9 EUR (redna cena 19 EUR)

Holger Noltze se loteva Goetheja po abecedi - od najznamenitejšega »A***« v nemški literaturi do medčeljustnice (Zwischenkieferknochen), ki jo je odkril Goethe kot naravoslovec; tu so še železniški modelček, ki ga hrani tajni svetnik, Faustov koder, Goethe goli plavalec, pisec dnevnikov in bralec Shakespearja, geolog in pravnik, njegovi prijatelji in sovražniki, Wertherjevo trpljenje in Goethejeva italijanska veselja: to ni kratek vodnik niti Best-of-Goethe. Noltze namreč odpira 56 gesel, ki bralce napotujejo na nenehno nove sledi po vesolju Goethe. Goethe namreč izobražuje, od njega se je mogoče tudi česa naučiti o učenju - tudi 180 let po njegovi smrti.

NOVO

Xavier Amador:NISEM BOLAN, NE POTREBUJEM POMOČI!


Izčrpni priročnik o najzahtevnejši fazi zdravljenja duševnih bolezni (psihoz), tj. kako prepričati pacienta ali našega bližnjega, da se bo zdravil, ker se pač on resnosti svojega zdravstvenega stanja navadno ne zaveda.

Knjiga temelji na dognanjih svetovno znanega kliničnega psihologa Xavierja Amadorja, profesorja na Univerzi Columbia in predstojnika inštituta LEAP. Izčrpno prilogo o zdravljenju v Sloveniji je prispeval prim. dr. Žmitek iz psihiatrične bolnišnice Begunje. Prevod dr. I. Ravnika je izšel v sodelovanju z Združenjem za psihiatrijo SZD.

Z empatičnim načinom pisanja je primerna tako za profesionalne zdravstvene sodelavce od negovalnega osebja do terapevtov kot tudi za prostovoljce humanitarnih organizacij. Zlasti bo dobrodošla za res številne osebe (bližnje), ki s psihotično osebo žive bodisi doma, ali pa se z njo srečuje v soseski ali na delovnem mestu.

Amador je knjigo pisal iz osebne izkušnje z bratom Henryjem. Tako je nastala učinkovita metoda, ki temelji na poslušanju, sočustvovanju, iskanju elementov strinjanja in tovarištvu z osebo s psihozo.

Erich Kästner:TRINAJSTERO MESECEV

Zbirka, prvič izšla l. 1955 v Berlinu, obsega 13 prelepih pesmi, ki dajejo tudi prebivalcem mest občutiti prav vsak mesec v letu posebej. O tem, kako v naravi vse kroži in se ponavlja, pa bralcem spregovori dodatni Trinajsti mesec, izvirno poimenovan »Trinajsták«.

Trinajst pesmi s trinajstimi čudovitimi ilustracijami Polone Pačnik, ker je vsak mesec nekaj čisto posebnega. Še posebej trinajsti mesec.

DECEMBRSKI POPUST

V mesecu decembru nudimo 10-odstotni popust za nakupe izdaj Celjske Mohorjeve v

Mohorjevih knjigarnah v Ljubljani (Nazorjeva 1) in v Celju (Prešernova 23),

elektronska oz. telefonska naročila ali naročila preko spletne strani www.mohorjeva.org !

PRAZNIČNE UGODNOSTI - Izbirajte med raznovrstno ponudbo knjig!

Vabljeni na:

MOHORSKI VEČER s predstavitvijo REDNE ZBIRKE in nekaterih pomembnejših izdaj 2013!

V sredo, 11. decembra 2013, ob 18.30 vMohorjevi dvoranina Prešernovi 23a v Celju.

Predstavitev knjige STO SVETNIKOV IN SVETNIC V SONETIH (Leon Oblak) v sodelovanju z založbo Ognjišče.

V sredo, 11. decembra 2013, ob 17. uri v Knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi 1 v Ljubljani.

DR. MILAN DOLGAN - OSEMDESETLETNIK
V četrtek, 12. decembra 2013, ob 17. uri v Knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi 1 v Ljubljani.

Ovekovečili bomo osemdesetletnico dr. Milana Dolgana, slavista, pedagoga in avtorja strokovnih knjig. Sodelujejo dr. Mihael Glavan ter avtorjevi sodobniki in prijatelji.

Več nawww.mohorjeva.org !

Obiščite nas v naših knjigarnah s knjižnim in darilnim programom v

CELJU, Prešernova 23, T 03 490 14 20, in

LJUBLJANI, Nazorjeva 1, T 01 244 36 50, in na

www.mohorjeva.org .

Prijazen pozdrav!

Simon Ozvatič,

vodja komercialnega sektorja

Celjska Mohorjeva družba

Prešernova 23, 3000 Celje

Telefon: 03 426 48 00

Faks: 03 426 48 10

www.mohorjeva.org

_________

Če ne želite več prejemati naših mesečnih elektronskih obvestil, prosimo, odgovorite na to sporočilo z ODJAVO. V kolikor želite, da vam sporočila pošiljamo na kateri drugi e-naslov, nam sporočite. Hvala!