VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 10.12.2013
Novice Mreže medgeneracijskih programov
10.12.2013, , Slovenija

Glava

IZPOSTAVLJAMO: Aktivno staranje in medgeneracijska solidarnost v Evropi

9783110295467k.jpgKnjiga z naslovom »Aktivno staranje in medgeneracijska solidarnost v Evropi« temelji na izsledkih mednarodne raziskave SHARE. Cilj raziskave je bil poiskati odgovore na družbene izzive, s katerimi se soočamo zaradi hitrega staranja prebivalstva. Raziskava si zastavlja pereča vprašanja: Kako naj se v Evropi staramo? Kako živijo stari ljudje in njihove družine? Kako ostajajo zdravi in aktivni? In kako je na njih vplivala kriza? Raziskava vključuje tudi podatke za Slovenijo.

Avtorji te odmevne in multidisciplinarne knjige so poskušali odgovoriti na ta vprašanja s pomočjo najaktualnejših statističnih podatkov. Raziskava je v angleškem jeziku.

Novi medgeneracijski skupnostni centri

Slovenska filantropija bo v začetku leta 2014 odprla vrata še dveh medgeneracijskih skupnostnih centrov. Hiši Sadeži družbe bosta svoj prostor dobili tudi v Žalcu in Črnomlju.

HSD_logo-01.jpgMedgeneracijski skupnostni centri so namenjeni vsem prebivalcem lokalne skupnosti, ciljno pa se v njih izvajajo aktivnosti, ki povezujejo med seboj različne generacije.

Več o konceptu medgeneracijskega skupnostnega centra Hiša Sadeži družbe si lahko preberete na naslednji povezavi .

Vesele praznike!

Ekipa Novic Mreža medgeneracijskih programov vam želi vesel veseli december, lepe praznike in uspešnega sodelovanja tudi v letu 2014.




n3eIwlU[2].jpg




Št. 15 | 10. 12. 2013

Zemljevid medgeneracijskih programov

Dobro leto po vzpostavitvi Mreže medgeneracijskih programov smo se odločili, da trenutne članice izpostavimo na zemljevidu, nove bomo dodajali sproti.

Tako imenovano mapiranje je namenjeno združevanju različnih in raznovrstnih medgeneracijskih programov na enem mestu ter lažji izmenjavi znanj in izkušenj.

Več .

Mreža medgeneracijskih programov.bmp

Vabimo vas, da se pridružite Mreži medgeneracijskih programov in pomagate širiti dobre prakse.

Citat meseca

"Otroci najbolj potrebujejo, kar imajo stari straši v izobilju: brezpogojno ljubezen, prijaznost, potrpljenje, humor, udobje, življenjske nauke in predvsem - piškote." Rudolph Giuliani

Primeri dobrih praks

Mreža medgeneracijskih programov je namenjena predvsem izmenjavi znanj in izkušenj različnih organizacij, ki izvajamo medgeneracijske programe.

Če bi tudi vi želeli z drugimi deliti svoje izkušnje pri izvajanju medgeneracijskih aktivnosti, nam opis programa pošljite na medgeneracijsko@filantropija.org . Za lažji opis vaših aktivnosti smo pripravili poseben obrazec .

Noga.jpg