VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 17.12.2013
PRISRČEN SPREJEM, ODLIČEN GOVOR, ČASU PRIMEREN KULTURNI PROGRAM
, Novoletni sprejem mag. Olge Karba-županje Občine Ljutomer

Povzemamo po: http://www.prlekija-on.net/lokalno/7000/zupanja-se-je-gospodarstvenikom-za-odlicno-delo-zahvalila-s-sprejemom.html

Županja se je gospodarstvenikom za odlično delo zahvalila s sprejemom

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je pripravila novoletni sprejem za domače gospodarstvenike, predstavnike javnih zavodov in druge goste, ki sooblikujejo podobo občine je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, pripravila novoletni sprejem za domače gospodarstvenike, predstavnike javnih zavodov in druge goste, ki sooblikujejo podobo občine.

Vse goste sta ob sprejemu pozdravila tudi podžupan Janez Vencelj in direktor občinske uprave, Tomislav Zrinski. Kulturni program je obogatel kvintet Aeternum, zbrane pa je s svojim humorjem navdušil Tadej Toš. Županja se je v svojem nagovoru med drugim zahvalila tudi za finančno pomoč pri izvedbi prireditve, kakor tudi pogostitve in kulturnega programa.

Gospodarstvenikom in obrtnikom se je za korektno in dobro sodelovanje zahvalila z naslednjimi besedami: "Projektov je v teh treh letih bilo kar nekaj..., skupaj dobrih dvajset investicij, vrednih več kot 11 milijonov evrov. Za vse to imate izjemne zasluge v veliki meri prav vi, spoštovani gospodarstveniki in obrtniki. Vaši nasveti preko obrtniško-podjetniškega sveta so narekovali prave usmeritve. Skupaj smo znižali nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč in v teh treh letih razbremenili gospodarstvo in občane za dobrih 300 tisoč evrov.
Skupaj smo izdelali pravilnik o pomoči obrtnikom in podjetjem za lažji vstop v gospodarsko okolje. V letu 2014 bomo zaključili ureditev Puchove poslovne cone, ki ni le teoretična možnost za nove dejavnosti, ampak že ima prve interesente za vstop. Tudi parcele ob Soboški ulici so bile prodane podjetnikom, ki bodo vlagali vanje. Vsem, ki imate interes za širitev dejavnosti v industrijski coni, bomo pomagali s podrobnim prostorskim načrtom.
In čeprav občina in država nikoli ne bosta in tudi ne smeta biti podjetji, ... ampak osrednji družbeno-koristni tvorbi, pa se vseeno občina in država na neki točki lahko in celo morata zgledovati po podjetjih. Posebej tam, kjer izvajata povsem poslovne funkcije in sprejemata poslovne odločitve z velikimi finančnimi posledicami. Težave je potrebno hitro ugotoviti in najti rešitve. Ideje je nujno pretehtati z vidika finančne smotrnosti preden se gre v dolgoročne zaveze. Predvsem pa je potrebno povabiti čim več uspešnih, poštenih in izkušenih ljudi iz prakse in razmišljati široko pri doseganju zelo jasnih in usmerjenih ciljev. Zato spoštovani, iskrena hvala, ker ste vedno znova pripravljeni pomagati, z idejami, razmišljanji, z rešitvami za izzive, ki so pred našo občino. V izjemno veliki meri ste zaslužni za uspehe, ki jih dosegamo v občini. Namreč poleg tega, da odlično opravljate svoje delo, zagotavljate tudi službe in socialno varnost našim občankam in občanom ter dodano vrednost celotni skupnosti.
Za to sem vam neskončno hvaležna in zelo ponosna, da smem biti vaša županja.
Za vse to se vam iskreno zahvaljujem in z veseljem ugotavljam, da skupaj zmoremo doseči več!"