VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 28.07.2007
MOŠKI PEVSKI ZBOR DRUŠTVA VINOGRADNIKOV GORIČKO
28.07.2007, , Trg pred galerijo

SOBOŠKO POLETJE 2007: Moški pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko

SOBOŠKO POLETJE 2007: Moški pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko, koncert

Moško pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko, je začel nastajati na pobudo IO Društva vinogradnikov Goričko po trgatvi leta 1994. Nalogo formiranja je prevzel vinogradnik in glasbeni pedagog Lacy Gyerek. Začel je zbirati pevce izmed vinogradnikov, večinoma tiste ki so že pred tem peli v drugih pevskih sestavih.
Prvi nastop je bil na občnem zboru v naslednjem letu. Zbor je postal popestritev družabnega dogajanja društva in na proslavah občin iz katerih izhajajo pevci. Sodeloval je na občinskih revijah in tudi na medobčinski reviji.
Iz leta v leto je zbor širil svoj repertoar, pridobival na kakovosti in samozavesti. V letu 1998 je prišlo do zamenjave zborovodje in nekaterih pevcev. Zborovodja je postal prof. Jožef Slaviček, ki je tudi umetniški vodja zbora že 9 let.
Leta 1999 se je zbor priključil pevski reviji »Pesem ne pozna meja«, v kateri sodeluje 12 zborov iz Porabja, Koroške, Tržaške in Slovenije. Leta 2005 je bil zbor gostitelj Revije, na kateri je sodelovalo 300 pevcev.
Za to, da ne bi šlo v pozabo delo zbora, je ob peti obletnici izdal kaseto in letos zgoščenko z dvaindvajsetimi pesmimi različnih zvrsti od narodnih do umetnih domačih in tujih avtorjev.