VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 09.07.2014
Janša pred volitvami po krivem v zapor
, Slovensko pravosodje deluje še vedno po "stari" šabloni.Krivične obsodbe lahko pričnejo deževati po nedolžnih ljudeh,če se čim prej ne popravi krivica JJ.

KDO SE BOJI RESNICE ?

Tekom noči iz sobote na nedeljo sta bili pred cezanjevsko in ljutomersko cerkvijo prižgani sveči s pripeto broško z napisom: DANES JANŠA,JUTRI TI! Pod spomenikom dr. Franca Miklošiča se omenjena sveča še danes nahaja, samo broška je bila odstranjena. Tako tudi ni čudno, da so v petek 20. junija v zapor pospremili veljaka največje opozicijske stranke in enega najzaslužnejših za slovensko osamosvojitev in uspešno vojaško obrambo, tudi posamezniki iz Prlekiji. Še več, nekateri so nudili tehnično podporo pri spontani organizaciji dogodka,kjer smo med drugim opazili Alojza Kovačiča iz Cvena, Franca Črviča iz Spodnjega Kamenščaka, pri izvajanju kulturno umetniška programa pa je spontano sodeloval Blaž Zajnkovič iz Razkrižja, tudi govor je imel »ljutomerčan« dr. Ivan Štuhec, ki je prisotne pozval tudi k molitvi za domovino. Govorci so poudarjali, da je Slovenija osamosvojena, ni pa še svobodna, dr. Milan Zver pa je podčrtal, da bodo krivci za ta pogrom morali odgovarjati.Pretresljiv je bil nagovor partnerke Urške, ki je mnogo prisotnim zvabil solze na oči. Prvi predsednik in soustanovitelj ljutomerske organizacije SDS se je z Janezom Janšem rokoval tik pred njegovim vstopom za pazniško-policijski špalir ob zaporu, obsojenca je potrepljaj po ramenu z besedami: Drži se Janez!. Tuji mediji tudi kritično pišejo o nedavni polnomočni obsodbi Janeza Janše in to ponovno tik pred parlamentarnimi volitvami.
Avstrijski Die Presse je v petek 4.7.2014 o pregonu Janeza Janše objavil zapis z naslovom: Maščevanje starih omrežij.

Janez Janša, vodja slovenske SDS, je moral malo pred volitvami v zapor, piše avstrijski časnik Die Presse.

20. junija je moral nekdanji slovenski premier Janeza Janše začeti s prestajanjem dveletne zaporne kazni, na katero je bil obsojen zaradi korupcije, povzema Die Presse dogajanje v Sloveniji in poudarja: čas odhoda v zapor ni naključje - 13. julija so namreč v Sloveniji parlamentarne volitve. Janša je predsednik največje, konservativne opozicijske stranke SDS, ki ji na volitvah napovedujejo dober rezultat.

Janši je vse to že znano, piše Die Presse, ki izpostavlja sovpadanje obtožb in postopkov zoper Janšo z volitvami v letih 2008, 2010, 2011 in 2014. Gre za nakup oklepnikov finske Patrie v letu 2006, posel vreden 278 milijonov evrov. Janša je bil takrat predsednik vlade, za odobritev nakupa pa je bil pristojen tedanji obrambni minister Karl Erjavec. Ta je bil na sojenju oproščen in pričal je, da Janša ne z razpisom ne z izbiro dobavitelja ni imel nič. V procesu na Finskem, kjer je šlo prav tako za obtožbe o podkupovanju, so bili obtoženi Patriini menedžerji oproščeni, opisuje okoliščine zadeve Patria avstrijski časnik.

Ne Erjavčevo pričanje in ne razplet sojenja na Finskem nista vplivala na odločitev ljubljanskih sodnikov, piše Die Presse, ki nato izpostavlja navedbe obtožnice o neznanem času, kraju in načinu storjenega zločina. Ob tako nedoločnih obtožbah je bilo Janševemu odvetniku težko sploh predstavljati dokaze v prid obtoženca.