VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 11.09.2007
Novinarska konferenca
12.09.2007, , Ljubljana

NOVINARSKA KONFERENCA ŠVEDSKE PREDSTAVNICE V STRANKI EVROPSKIH ZELENIH EVE GOËS

Ljubljana, 10. septembra - V sredo, 12. septembra ob 12. uri, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco švedske predstavnice v Stranki evropskih zelenih (European Green Party - EGP) gospe Eve Goës, ki bo potekala pred upravno enoto Ljubljana na Adamič-Lundrovem nabrežju 2.

Gospa Goës, ki je tudi članica vodstva Globalnih zelenih (Global Greens) in predsednica švedske fundacije Zeleni forum, bo spregovorila o globalni podnebni krizi , kar bo tudi glavna tema kongresa Globalnih zelenih v Braziliji prihodnje leto. Druga tema novinarske konference pa bo biogorivo, s poudarkom na bioplinu in bioplinarnah, ki v zadnjem času burijo duhove tudi v Sloveniji, na voljo pa bo tudi za novinarska vprašanja.

Gospa Goës se bo v Ljubljani mudila na obisku pri SMS-Stranki mladih Slovenije, sicer članici EGP, in njenem predsedniškem kandidatu Darku Krajncu, ki je visoko v svoj volilni program uvrstil prav izboljšanje odnosa do okolja in druge teme, ki sovpadajo s sodobno evropsko zeleno politiko. Gospa Goës bo ob tej priložnosti tudi izrazila podporo njegovi predsedniški kandidaturi. Skupaj s Krajncem bo v sredo dopoldan pred upravno enoto na Adamič-Lundrovem nabrežju 2 zbirala podpise podpore njegovi kandidaturi, ob 12. uri pa bo imela pred omenjeno upravno enoto še novinarsko konferenco.

Več podrobnosti o gospe Goës najdete v posebni priponki.

Vljudno vabljeni,

Tea Šentjurc, stiki z javnostmi

E-mail: pr@sms.si

Tel: 051 337733