VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 25.09.2007
PASTI ZABAVE NA INTERNETU
26.09.2007, , Slovenija

PASTI ZABAVE NA INTERNETU

SAFE-SI se aktivno pridružuje letošnjemu Otroškemu parlamentu na temoZABAVA IN PROSTI ČAS. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija smo pripravili predavanje za mentorje Otroškega parlamenta z naslovom PASTI ZABAVE NA INTERNETU.

V času med 24.-27.9.2007 bo dr. Matej Kovačič mentorjem Otroškega parlamenta predstavil nekaj pasti zabave na internetu. Skozi predavanje se dr. Matej Kovačič dotakne pasti avtorskega prava na internetu; predstavi tipične kršitve le-tega, nakaže dovoljeno uporabo avtorskega prava, prikaže nekaj primerov kršenja avtorskih pravic iz slovenske prakse; nadaljuje s primeri zlorabe osebnih podatkov (ribarjenje, pharming, DOS napadi, zlorabe gesel, ipd.), na koncu pa predstavi »hekanje« kot tanko črto med zabavo in kriminalom. Mentorjem Otroškega parlamenta bodo nakazani tudi možni ukrepi posredovanja, kjer se predavatelj nagiba k pogovoru in motivaciji namesto represiji in kaznovanju mladih uporabnikov interneta.

Predavanja potekajo med 9. - 15.35 uro:

24.9. v Novem mestu, Zavod RS za šolstvo - OE Novo mesto, Novi trg 5

25.9. v Novi gorici, Dijaški dom Nova Gorica, Streliška pot 7

26.9. v Ljubljani, Center Evropa, Dalmatinova 4

27.9. v Mariboru, Dom ustvarjalnosti mladih, Razlagova 16

Asist. dr. Matej Kovačič je avtor knjige Nadzor in zasebnost v informacijski družbi (2006), sicer pa na Fakulteti za družbene vede sodeluje pri predmetih Odprta koda in informacijska varnost ter Informacijski sistem države in e-vladanje.

Prezentacijo predavanja si lahko ogledate tu .

(http://www.safe.si/uploadi/editor/1190378375pasti_zabave_na_internetu.pdf ).

Lep pozdrav,

Alenka Žavbi, SAFE-SI

alenka.zavbi@fdv.uni-lj.si

www.safe.si