VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 17.10.2014
Zbogom, naš Pepek z brega! Zadnje slovo danes ob 14. uri na cezanjevskem pokopališču
, Prlekija

Pepeku v slovo

Povzemamo po www.prlekija-on.net

Pepek z brega
Pepek z brega
Dodaj prispevek v:
Google Netlog Live
Deli z ostalimi:
Mnogo prehitro nas je zapustil Roman Marič, celotni Prlekiji in širše poznan kot Pepek z brega. Prlekija je z njim izgubila velikega človeka in Prleka, ki je cenil svoje korenine in bil ponosen na to, od kod izhaja ter kot je vedno rad dejal, da je "zapriseženi, na nejlonovo štünfo doj pretočeni Prlek".

Pepek nam je že od nekdaj bil poznan iz radijskih valov, glas ki je bil z nami ob nedeljskih večerih. Sodeloval je tudi pri nastajanju naše prleške spletne strani. Brez njega ni minila nobena štorija, ko je deloval pri Künštnih Prlekih, pozneje v skupini Doj pretočeni Prleki na odrskih deskah in kot režiser številnih komedij, ki so jih uprizorili pri Ljubiteljskem dramskem društvu iz Sv. Jurija ob Ščavnici, kjer je zadnja leta uspešno deloval. Vodil je nešteto prireditev po celotni Prlekiji in s svojim edinstvenim prleškim humorjem nasmejal vsakogar. Ostal nam bo v spominu kot vedno nasmejan, vedno pripravljen pomagati , s svojimi življenjskimi nasveti je znal svetovati vsakomur, ki se je k njemu zatekel po tolažbo ali nasvet. Pepek je bil seveda še mnogo več kot to, lahko bi še naštevali, ... Lotil se je številnih drugih stvari, v katerih je bil vedno uspešen.

Bliža se tudi čas Martinovega, ki je bil Pepeku tako ljub praznik. Vsa Martinovanja je preživel delovno, kjer je s svojimi prijatelji opravljal krst mošta. Spodaj si lahko ogledate del ene izmed prvih oddaj Künštnih Prlekov, kjer nam je Pepek na svoj humoren način približal nevole z moštom.

Njegovo delo in prispevek Prlekiji bo za vedno ostalo zapisano v sliki in besedi ter v naših srcih.

Srečno Pepek, pogrešali te bomo.



Dejan Razlag
Glavni in odgovorni urednik Prlekija-on.net