VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 01.12.2007
OSVEŠČANJE O INTEGRACIJI BEGUNCEV V REPUBLIKI SLOVENIJI
, Tolmin

TD »NOČNI POHODNIKI« iz PRECETINEC,PRLEKIJA dosledno uresničuje zadane cilje z izvedbami OKROGLIH MIZ IN obveščanjem z PLAKATI ter s tem dosega VEČJO OSVEŠČENOSTI O INTEGRACIJI BEGUNCEV V REPUBLIKI SLOVENIJI

V prostorih Posoškega razvojnega centra v Tolminu bo 06.12.2007 potekala okrogla miza o

integraciji beguncev. Izvajalec projekta: » HVALA TI SLOVENIJA - ZA PRIJAZEN SPREJEM IN GOSTOLJUBJE«, je Turistično društvo Nočni pohodniki iz Precetinec tokrat organizira po uspešno izpeljanih okroglih mizah v Ljubljani in Kopru naslednjo aktivnost v Tolminu.

Izvajalcu je uspelo na okroglo mizo v Tolmin pripeljati tudi vrhunskega mednarodnega strokovnjaka poznavanja begunske tematike in sicer mag., gospoda Eyachev Tefera z inštituta za Afriške študije in nacionalnega koordinatorja Evropske mreže proti rasizmu,kateri bo sodeloval kot uvodničar in kasneje v razpravi (mag. Tefera govori tekoče slovenski jezik).

V razpravi bodo tudi sodelovali predstavnik Ministrstva za notranje zadeve RS, predstavnik

begunske družine iz Kozine ter predstavniki vladnega in nevladnega sektorja Goriške regije.

Namen projekta osveščati najširšo slovensko javnost bo izvajalec tudi realiziral s pomočjo zainteresiranih novinarjev in medijev, tako da bi izvajalec zagotavljal doseganje ciljev v najširšem smislu besede. Poudariti je potrebno,da gre za enega najobsežnejših projektov, kar jih izvajajo nevladne organizacije v Republiki Sloveniji, tako iz izvedbenega kakor finančnega vidika, kar je bilo zaupano prav Turističnemu društvu »Nočni pohodniki« iz Precetinec in njenemu predsedniku Marjanu Pintarič, na podlagi referenc že izvedenih sorodnih projektov v slovenskem nevladnem prostoru.

Izvajani projekt sofinancira Ministrstvo za notranje zadeve in Evropski sklad za begunce v

višini 99.578.00 evrov (ni pomota!).