VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 04.02.2008
III.del :TRIČLANSKA DRUŽINA SREDI ZIME V MRZLEM STANOVANJU !
, Ljutomer

SREDI ZIME MLADA DRUŽINA Z DVELETNIM FANTOM V MRZLEM STANOVANJU IN Z 102 EUR ZA MESEČNO PREŽIVETJE !?

PIŠE PISMO SOCIALNI CENTER LJUTOMERSKI :


REPUBLIKA SLOVENIJA

CENTER ZA SOCIALNO DELO

LJUTOMER

Prešernova cesta 17/a, 9240 Ljutomer

É02 58 58 660 fax 02 58 58 670

Številka: 561-127/2006-9

Datum: 1.2.2008

OBČINA LJUTOMER

ZADEVA: Pomoč družini Brumen Zvezdane in Novak Milana pri plačilu dolga za dobavo električne energije

Brumen Zvezdana in Novak Milan sta nas po prejemu obvestila, Elektra Gornja Radgona o ustavitvi distribucije električne energije, ker nista plačala dolga po opominu za plačilo porabljene električne energije v višini 967,92 EUR.

V razgovoru o možnih rešitvah nastalega problema je Zvezdana povedala, da v najslabšem primeri , to je odklop električne energije, se bodo že znašli. Center Elektru Maribor OE Gornja Radgona takoj napisal prošnjo in priporočilo odlog plačila dolga, prošnjo, da ne bi prišlo do odklopa elektrike. Odgovor Elektra G. Radgona je bil, da prošnje CSD ne morejo upoštevati, razen v primeru, da CSD takoj plača dolg oz. si družina od zdravstva pridobi potrdilo, da uporabljajo zdravstveno aparaturo vezano na elektriko(dializni aparat).

Ker ima družina ml. otroka, smo takoj poskrbeli za zaščito le tega, saj nismo mogli dovoliti, da bi otrok živel v neogrevanem stanovanju. Skupaj s staršema smo naredili načrt pomoči, nakazali možne rešitve, med katerimi se je Zvezdana odločila, da sina Tarika za obdobje, da se uredi plačilo elektrike, odpelje k svoji mami na Hrvaško, ker svoji mami najbolj zaupa. To se je tudi realiziralo.

CSD je s soglasjem Zvezdane in Milana izvedel humanitarno akcijo za plačilo dolga, skoraj 1000,00 EUR. Dne 23. 1. 2008 smo sklicali delovni sestanek, na katerega smo po poprejšnjem telefonskem razgovoru vabili: Občino Ljutomer, Karitas in RK.

Sestanka se je udeležila le predstavnica občine, ga. Renata Zrinski. Seznanili smo jo z obvestilom Karitasa, ki so opravičili odsotnost, da bodo prispevali 200EUR. Tudi predstavnica RK, ga. Maša Germšek , ki se je tudi opravičila, nam je zagotovila, da, kljub temu, da okolica in aktivisti RK na tistem območju niso naklonjeni pomoči mlade družine, ker Zvezdana in Milan po njihovih navedbam uživata mamila, bodo preko Zveze RK Ljubljana, ki družine ne pozna tako podrobno, zagotovili približno 200EUR,00 pomoči. Preostanek dolga pa bo zagotovila Občina Ljutomer. Načrtovali smo, da bomo tako dolg poravnali do konca tega tedna. Pri Elektru G. Radgona smo v ta namen že dogovorili številko računa, na katerega bodo posamezne inštitucije direktno nakazale sredstva. Ga. Maša nam je na sestanku, ki smo ga sklicali z njimi, ker smo želeli pospešiti njihovo zagotovitev sredstev, da bi dolg vendarle lahko poravnali danes, 1.2.2008, nam je povedala, da bodo imeli odobrena sredstva še-le drugi teden.

Z Brumen Zvezdano in Novak Milanom smo imeli načrtovan razgovor za danes, petek, 1.2.2008 ob 11.30 uri in sta se ga udeležila.

Povedala sta, da sta se za pomoč na Mladinski center obrnila, da bi oni naj urgirali le v primeru, če mi ne bi izvedli plačila dolga, kot jima je bilo zagotovljeno. Povedala sta, da se jima sedaj ukrepanje Mladinskega centra ne zdi več potrebno, zato je Zvezdana takoj odšla k g. Štekmulerju in ga o njuni odločitvi seznanila. Dodala pa sta, da bosta se na njega obrnila, če ne bomo izvedli pomoči drugi teden do petka, 8.2.2008.

O dodatnih informacijah vas bomo seznanili , na sestanku naslednji teden.

S spoštovanjem in pozdravi !

Sonja SUNKO

Direktorica CSD