VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 25.02.2008
LET 3
15.03.2008, , Klub MC - Pekarna

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez

sekcija SINDIAN UNDERGROUND

predstavlja:

15-Mar-2008 (Sobota)

22:00 @ Klub Mc-Pekarna, Maribor

Koncert:

LET 3 (Cro)

alter rock , balkan thrash, bizzarre pop atrakcija

V mariborskem KLUBU MC - PEKARNA bo v soboto 15.3.2008 ob 22. uri koncert kontroverzne reške skupine Let 3, ki se je zapisala v anale rock glasbe s svojimi številnimi projekti, od zgodnjih skladb kot so »Izgubljeni«, »Pokvarena žena« , »El Desperado«, »Kontinentio«, do novejših - odlične priredbe skladbe »Maček v žaklju«, nato »Profesor Jakov« in pesmi z zadnje plošče, najnovejši singel med njimi je »Zurle treštat«. Vsekakor bomo po daljšem času spet deležni koncerta, na katerem bodo predstavili svoje uspešnice ter se predstavili v svoji pravi luči.

Hrvaška rock atrakcija Let 3 si je popularnost med občinstvom tako v Sloveniji kot drugod v nekdanji Jugoslaviji, pridobila s svojim originalnim pristopom k rock glasbi in nekonvencionalnimi kontroverznimi nastopi pospremljeni s provokativnimi besedili.

Danes ena najpopularnejših, pa tudi najprovokativnejših hrvaških rock skupin je bila ustanovljena leta 1987 na Reki. Frontmana skupine sta Damir »Mrle« Martinović in Zoran »Prlja« Prodanović. Člani skupine so se od ustanovitve do danes večkrat zamenjali, aktualna postava poleg obeh frontmanov pa je Branko Kovačić na bobnih, Dražen Baljak na kitari, Matej Zec (kitara) in Ivan Šarar (klaviature).

Skupina je prve posnetke objavila leta 1987 na kompilaciji »Rijeka-Pariz-Texas«, leto kasneje pa debitantski album »Two dogs Fucking« z zdaj že legendarnim komadom »Izgubljeni«. Njihov naslednji album »El Desperado« je izšel leta 1991, na njem pa je izvrstna priredba pesmi »Vjeran pas« skupine Termiti. Dvojnemu live albumu »Živi kurac« (1996) je sledil album »Nečuveno«, pravzaprav kos plastike, na katerem ni posneto nič, niti tišina, kljub temu pa so prodali 350 izvodov. Na prelomu tisočletja izide album »Jedina«, najprej v le enem izvodu. Skupina albuma ne želi dati v prodajo, niti distribuirati. Nekaj mesecev kasneje so album izdali v treh različnih verzijah. Njihov zadnji album, »Bombardiranje Srbije i Čačka« je izšel lani, na njem pa je tudi priredba pesmi «Rado Srbin ide u vojnike«, za katero so posneli provokativen videospot.

@ http://www.myspace.com/lettri

@ http://let3.blog.hr

Vstop 12€ - predprodaja, 15€ - na dan koncerta. Zaradi velikosti/majhnosti prostora priporočamo, da si vroči oboževalci zagotovijo karte čimprej, saj je v prodaji omejeno število.