VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 10.03.2008
KONCERT
, Murska Sobota

MIKK Murska Sobota v sodelovanju s Prekmurje Noise Conspiracy in God Bless This Mess records vabi na super koncertni vikend:

petek 14/03/2008

PSYCHO-PATH

(Prekmurje)

MIKKov klubski prostor ob 21.30

Vstopnina: 5 €

PSYCHO-PATH

Promocija novega albuma "The Ass Soul of Psycho-Path"

Duet mocnih kitar in cvrsta ritem sekcija, postavlja skupino Psycho-Path na piedestal kultnih slovenskih glasbenih skupin. Predstavljajmo si na primer »coolness« Girls Against Boys in drugih sorodnih bendov s tezkimi rokerskimi rifi, zapakirajmo z drvecim kitarskim zvocnim zidom, ki temelji na groovy ritem sekciji, ter zaokrozimo v celoto s seksi prodornim zenskim vokalom. Brez pretiravanja - eklekticni, iskreni, potni, seksi in predvsem prekleto kitarski.

Od svojega nastanka dalnjega leta 1993 si je skupina Psycho-Path zasluzeno priborila in predvsem priigrala veliko spostovanja na glasbeni sceni, med drugim tudi s strani tako uveljavljenih glasbenikov kot so Scott McCloud, Dälek, Josh Homme in mnogimi drugimi s katerimi je v preteklosti sodelovala. Po stevilnih evropskih turnejah in stirih dolgometraznih albumih postane jasno, da imamo pred seboj izkuseno skupino, ki ve kaj hoce, ter predvsem kako to doseci.

Julija 2007 so se Psycho-Path skupaj s producentom Bobby MacIntyre (bivsi clan skupine The Twilight Singers, ki je med drugim sodeloval tudi z Bad Brains, Jimmy Girl, Lucinda Williams, Mark Lanegan…) zaprli v studio Stala in posneli svoj peti dolgometrazec. Burna nocna snemanja, prevec izpraznjenih steklenic viskija, polbudne bobnarske akrobacije, tamburaska predoziranja, ponoreli metronomi…. in koncni rezultat? The Ass-Soul of Psycho-Path. Prvi album posnet v novi postavi in hkrati najbolj raznolika in eklekticna, ter hkrati najzrelejsa Psycho-Path plosca do sedaj. Kot poseben gost se na spremnih vokalih in solo kitari na epski Bekkognition pridruzi Scott Bennett (Brian Wilson's band, ki je sodeloval tudi z Flaming Lips, Filter, The Smashing Pumpkins, Liz Phair, The Twilight Singers…). Povsem posebno zgodbo predstavlja tudi graficna oprema plosce v reziji fotografa Sase Hesa - sokanten in estetsko obilkovan digipack s 16-stransko knjizico, ki tudi v tem segmentu postavlja nove mejnike na slovenski glasbeni sceni.

"The Ass-Soul of Psycho-Path" je uradno izsel 3.marca 2008 na neodvisni multizanrovski zalozbi Moonlee Records. Izhajajoc iz dejstva, da vsi udelezeni izhajajo iz DIY ideologije, ceprav hkrati vseeno razmisljajo par korakov naprej, gre za povsem logicno sodelovanje nekaterih najbolj aktivnih in deloholicnih posameznikov na domaci glasbeni sceni. Preverite. Prehitite ostale, da boste lahko rekli: "Hej, bil sem tam!"

info myspace: www.myspace.com/psychopathmusic

info zalozba: www.moonleerecords.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sobota 15/03/2008

GALLON DRUNK

(London, UK)

+

NERO BURNS

(Prekmurje/London, UK)

MIKKov klubski prostor ob 21.30

Vstopnina: 5 €

GALLON DRUNK + NERO BURNS

Brez povelicevanja so Gallon Drunk legendarna londonska zasedba, ki si je zavidljiv status priborila z naravnost eksplozivnimi koncertnimi seansami. Po trditvah marsikaterega vedeza jih lahko pristevamo med izvirnejse britanske rockovske iznajdbe.

Svoje pricetke v devetdesetih je skupina obelezila z raskavim in temperamentnim garaznim zvenom, v katerega so bile prefrigano polozene korespondence z The Cramps, Suicide ter Birthday Party. Gallon Drunk so tedaj nemalokrat vzporejali z The Bad Seeds, vendar so se podobnosti vecinoma razblinile, ko se je Johnstonu v bendu pridruzil saksofonist Terry Edwards in njegovi fantje iz Scapegoats. Rezultat je bila mojstrovina In The Long Still Night, izdana 1996, kjer so znacilnemu orgelskemu rock'n'rollu pridali jazzovsko avreolo.

Vodja skupine James Johnston (Vocals, Guitar, Organ, Piano, Harmonica) se je po pozivu samega NICK CAVEa pridruzil njegovi spremljevalni skupini The Bad Seeds na Lolapalooza turneji in leta 2003 postal polnopravni clan zasedbe NICK CAVE and The BAD SEEDS! Tako je tudi soustvarjalec mnogih Nick Cave-ovih skladb.

Nekoliko kasneje so se Gallon Drunk precej vesce spoprijeli celo z elegicnim alter-popom, konec lanskega leta pa so po nekajletnem zatisju zopet pokazali vso neugnano naravo, ki se je izkristalizirala na bucnem, strupenem, stoogejevsko zasiljenem, a vseeno zelo povabljivem albumu The Rotten Mile, ki ga bodo predstavljali to soboto v MIKKu!

Kort predkupina bo nastopila lokalno-londonska psychobilly zasedba NERO BURNS, ki ste jo nazadnje videli na lasnkih soboskih dnevih.

info myspace GALLON DRUNK: www.myspace.com/gallondrunk

domaca stran GALLON DRUNK: www.gallondrunk.com

info myspace NERO BURNS: www.myspace.com/neroburns

V priponki se nahaja tekst s sumniki, promo fotka Psycho-Path + promo flyer za Gallon Drunk koncert.

Hvala za vaso pozornost, hvala medijem za objavo.

M.I.K.K. crew

--

*****************************

GOD BLESS THIS MESS RECORDS

L a b e l / D i s t r o / P r o m o

Stefana Kovaca 3

9231 Beltinci

Slovenia

e-mail: blessmess@gmail.com

myspace: www.myspace.com/gbtm

*****************************