VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 17.03.2008
Festival ustvarjalnosti in inovativnosti
18.03.2008, , Ljubljana

Vabilo kulturnim ustanovam za sodelovanje v okviru FESTIVALA USTVARJALNOST IN INOVATIVNOST, 21. - 23. MAJ 2008




Spoštovani,

Ministrstvo za šolstvo in šport organizira Festival ustvarjalnosti in inovativnosti, ki bo potekal od 21. do 23. maja 2008 v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. K sodelovanju so povabili tudi Ministrstvo za kulturo, ki bo na festivalu poskrbelo za organizacijo t. i. Kulturnega bazarja.

Na festivalu bodo svoje projekte in programe predstavili vrtci, osnovne in srednje šole, javne ustanove in organizacije s področja vzgoje in izobraževanja, športne organizacije ter kulturne ustanove in organizacije.

Na podlagi medresorskega dogovora nam je Ministrstvo za šolstvo in šport na festivalu ponudilo nekaj prostora, kjer se bodo lahko predstavile kulturne ustanove, sodelovanje pa bo omogočeno tudi v okviru predavanj in prireditev (nastopov) za udeležence (o vsem tem se z MŠŠ še dogovarjamo).

Vabimo vas na sestanek, kjer vam bomo predstavili možnosti vašega sodelovanja na Festivalu ustvarjalnost in inovativnost.
Sestanek bo v sredo, 19. marca 2008, ob 10. uri na Ministrstvu za kulturo, Maistrova 10, Ljubljana, v dvorani v pritličju.



Analiza šolskega Leta kulture 2006, ki jo je opravilo Ministrstvo za šolstvo in šport v sodelovanju z Zavodom za šolstvo, je pokazala, da je za strokovne delavce v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah dobrodošlo organiziranje Kulturnega bazarja kot prireditve, kjer se s svojo ponudbo predstavljajo kulturne ustanove z različnih področij kulture. Prav posebej so poudarili pomen take predstavitve v maju ali juniju, saj v letnih delovnih načrtih, ki jih izobraževalne ustanove pripravljajo ob koncu šolskega leta, običajno predvidijo tudi celoletno kulturno dejavnost.

Prosim vas, da potrdite prejem te pošte in sporočite, ali se boste vi oz. predstavnik vaše ustanove, ki skrbi za kulturno vzgojo oz. pedagoško dejavnost, udeležili sestanka.

Če potrebujete kakršnekoli dodatne informacije, me lahko tudi pokličete. Na Ministrstvu za kulturo sem zadolžena za sodelovanje z Ministrstvom za šolstvo in šport na področju kulturne vzgoje in bom skladno s tem organizirala tudi sodelovanje kulturnih ustanov v okviru Festivala ustvarjalnosti in inovativnosti.

Vsem skupaj lep pozdrav.

Nataša Bucik
Sekretarka
Direktorat za umetnost


Ministrstvo za kulturo
Maistrova 10
1000 Ljubljana

Tel: 01/369-5841
Fax: 01/ 369-5902