VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.10.2008
IZRAZ PODPORE
, Pomurje

POVABILO NEVLADNIM ORGANIZACIJAM V POMURJU !

Vabimo in prosimo delujoče nevladne organizacije ( društva, klube, združenja, zveze, zasebne zavode, ustanove) iz pomurske regije in dela podravske regije da izpolnijo in podpišejo ter žigosajo priloženo tiskovino »Obrazec št.1:IZJAVA NEVLADNE ORGANIZACIJE O PODPORI REGIONALNEMU STIČIŠČU«. Potrjene Izjave podpore nam prosimo posredujte najpozneje do 9.novembra na naslov: MCP-PC NVO , Spodnji Kamenščak 23, 9240 Ljutomer. Več na: www.klopotec.net ; info: 02 58 48 033; 031 525 367.

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO je prleško - prekmursko združenje, in bo sodeloval na javnem razpisu Ministrstva za javno upravo v želji po pomembnem vplivu na nadaljnjo oblikovanje in krepitev ter uspešnejši preboj horizontalne mreže NVO, katero delovanje pokriva omenjeno območje ter vključuje različna vsebinska področja delovanja posameznih nevladnih organizacij (čebelarji, mladinske strukture, kultura, človekove pravice, sociala, šport, izobraževanje, tehniška kultura, zdravstvo, prometna varnost, gasilstvo, taborništvo, konjeništvo, ribištvo in druge dejavnosti). V skladu s pospeševanjem in vzpodbujanjem odnosov ter različnih oblik sodelovanja med NVO, želi Pokrajinski center kot regionalno stičišče nevladne organiziranosti v regiji oziroma pokrajini z nadaljnjo krepitvijo regionalne mreže med drugimi pomembnimi aktivnostmi tudi vzpodbujati in zagotavljati večji vpliv, tudi manjših društev, klubov, združenj, zvez na oblikovanje lokalnih in regionalnih, bodočih pokrajinskih javnih politik in izboljšanje dostopnosti do informacij, posledično s tem pa tudi bistveno izboljšanje financiranja nevladnega sektorja.

Z izrazom Podpore boste uvrščeni v projektni odbor, ki se bo sestal takoj po znanih rezultatih uspeha na razpisu. V okviru projektne izvedbe boste v skladu z razpisom lahko tudi sodelovali in bo ta aktivnost ustrezno financirana. S samo realizacijo projekta PREBOJ bomo omogočili NVO, kjer boste seveda kot »podpornik« projekta prioritetno deležni :

- tedenskega rednega informiranja glede vsebin, ki zadevajo nevladne organizacije, vključno z EU in državnimi ter drugimi razpisi, podpore mreženju in sodelovanju,

- zagotavljanja podpornih storitev v smislu koriščenja tehničnih naprav, prostorskih in kadrovskih potencialov,

- razvoja in uvajanja novih IKT rešitev za nevladni sektor,

- povratnega izraza Podpore MCP-PC NVO , v slučaju vašega kandidiranja na razpisih.

Veselimo se sodelovanja, se vam zahvaljujemo za pomoč in vas lepo pozdravljamo !

Projektna skupina PREBOJ, koordinatorji Vodja MCP- PC NVO

Franc Črvič ( 041 206 466 ) Rudi Stegmüller ( 031 525 367 )

Branko Pintarič ( 041 856 856 )

Milan Osterc (031 538 586 )

TISKOVINO VAM POSREDUJEMO, prosimo pokličite na gsm: 031 525 367! Hvala!

Tiskovina :

Obrazec št. 1: IZJAVA NEVLADNE ORGANIZACIJE O PODPORI REGIONALNEMU STIČIŠČU - priložijo samo prijavitelji na SKLOP B

Naziv nevladne organizacije:

Naslov in pošta:

Pravna oblika:

(obkrožite ali označite)

a) društvo

b) zavod

c) ustanova

Področje delovanja

(npr. sociala, kultura, okolje, ipd)

Odgovorna oseba:

E-naslov:

Izjavljamo, da priznavamo prijavitelju

Mladinski center Prlekije-POKRAJINSKI CENTER NVO

(naziv prijavitelja na javni razpis oz. regionalnega stičišča)

kooordinativno vlogo nevladnega sektorja v statistični regiji

POMURJE

(naziv statistične regije)

Regionalno stičišče za NVO mora po našem mnenju: (navedite vaša pričakovanja glede regionalnega stičišča - v nekaj stavkih ali po alinejah):

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zavezujemo se, da bomo aktivno spremljali delovanje regionalnega stičišča, informacije, ki jih bo objavljalo in posredovalo, sodelovali in se udeleževali informativnih dogodkov, posvetov, brezplačnih usposabljanj in izobraževanj, ki jih bo organiziralo regionalno stičišče ter aktivno sodelovali v regionalni mreži nevladnega sektorja, ki jo bo koordiniral prijavitelj.

Kraj in datum:

Žig:

Podpis odgovorne osebe: