VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 29.12.2008
INVASIAN KREW KILLAH+PURIQDULA
09.01.2009, , Murska Sobota

MIKK Murska Sobota v sodelovanju s Gipsy Jungle, PrekmurjeNoise Conspiracy in God Bless This Mess records vabi na dogodek meseca:

petek 09. januar 2009 / MIKK Murska Sobota / vrata odpiramo ob 21.30 / vstop: 4€

INVASIAN KREW KILLAH

DJ vader & Spex MC (ex-Asian Dub Foundation)

(London, VB)

+

Premierni nastop domacega hip-hop dvojca

PURI &DULA

supportDJ SHORTY

Britanski soundsystem tvorita DJ Vader in Spex MC. Njune sete sestavljajo predvsem drum'n'bass in jungle, prepleteni s hip-hopom, breakbeatom in ragga ritmi.

Spex MCje najbolj znan kot nekdanji frontman skupine Asian Dub Fundation, s katero je posnel tri albume: Enemy of the Enemy, Tank in Live: Keep Bangin' on the Walls. Za vse tri je napisal tudi besedila. Med turnejami z ADF je gostoval po klubih in radijskih postajah po vsej Veliki Britaniji in ustvarjal glasbo z DJ Vaderjem. Projektu z Vaderjem se je se bolj posvetil potem, ko se je leta 2007 razsel z ADF. Se vedno pa sodeluje s prav tako nekdanjim bobnarjem Asian Dub Fundation, Rock i.D.-jem, s katerim je posnel pesem Bust your head na Rockovem prvencu Motorscream. Rock ID se bo tako skupaj z Invasian Krew Killah predstavil tudi slovenskemu obcinstvu.

DJ Vaderje znan predvsem kot drum'n'bass producent, DJ in MC, preizkusil pa se je tudi v drugih zanrih. Tako je leta 2004 na primer posnel hip-hop uspesnico Einstein (Not Enough Time), ki jo je britanski Institut za fiziko izbral za glasbeno podlago svoje izobrazevalne racunalniske igrice. Leta 2001 je spoznal Spex MC-ja in zacelo se je njuno sodelovanje. Soundsystem po evropskih klubih nastopa od leta 2005.

Pred kratkim je dvojec izdal CD kratkega naslova »Street Album«, na katerem je Spex MC znova dokazal, zakaj ga imenujejo cunami med MC-ji.

Dvojec prihaja direktno iz Londona preko Trsta v Mursko Soboto, kjer bosta izvedla prvi od dveh nastopov v Sloveniji (drugi Ljubljana) tako, da ne zamudite te ekskluzive na SV koncu Slovenije!

recenzija aprilskega nastopa v Ljubljani: http://www.rockonnet.com/clanek.php?id=13&article=7438

video live iz Metelkove (Ljubljana) 11.04.2008: http://www.vimeo.com/898182

info myspace: www.myspace.com/invasiankrewkillah

domaca stran: http://invasiankrewkillah.com