VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 12.03.2009
ORLEK
20.03.2009, , Val 202

Pozdravljeni! V nadaljevanju in v priponki je info o prihajajoči oddaji IZŠTEKANI na Radiu Slovenija. Če vas napoved vznemiri, posredujte to vznemirjenje naprej. Če ne, se ne vznemirjajte preveč :). Pripet je logotip oddaje. Če želite prejeti tudi fotografije, dokument v obliki letaka oziroma lepaka ali najavni spot za oddajo, sporočite. SODELAVCI RADIA SLOVENIJA! Najavni spot za oddajo je shranjen v sistemu DALET pod številko S22490. Po presoji ga lahko predvajate kadarkoli v tednu pred oddajo, od sobote do petka. Če tole ni prišlo na povsem pravi naslov in imate boljši predlog ali če imate kakršnokoli drugačno pripombo, ne odlašajte - oglasite se na jure.longyka@kiss.si ! Najlepša hvala za pozornost in srečno.
Jure Longyka *************************************************************

RADIO SLOVENIJA, 2. program - Val 202, petek, 20.3.2009 ob 22.25

IZŠTEKANIH DVAJSET LET ORLEKOV

Najbrž ste že slišali: etno-rock-folk-punk-inbogvekajševse banda iz Zagorja ORLEK bo letos upihnila dvajseto svečko. Te dni bo slavje oznanjala z vsemi kanoni! 20. marca bo izšel novi album “ANDUHT, ki poleg glasbenega ploščka prinaša tudi DVD z vsemi videospoti skupine in z dokumentarnim filmom »Orlek rock gre v Pakistan«. Teden dni kasneje bo luč sveta ugledala knjiga »20 let knap'n'rolla« izpod peresa novinarja Zdenka Matoza. 28. marca pa se bo začela letošnja velika turneja Orlekov s koncertom v Zagorju, na katerem bodo prvič v živo zaigrali s Celjskim godalnim orkestrom pod vodstvom Nenada Firšta. To sodelovanje je več kot uspešno zabeleženo na novi plošči. Ta ponuja Orleke v nekoliko drugačni luči. Aranžmaji so udarni in izvedbe jurišne kot vedno - a zvok je precej mehkejši, bolj akustičen, bogatejši in bolj prostran, kot smo vajeni. Po dveh desetletjih Orleki zvenijo več kot zrelo. Taki se podajajo na niz koncertov, ki bodo v večjih mestih podkrepljeni z omenjenim Celjskim godalnim orkestrom in z drugimi gosti, celoletno proslavljanje pa se bo končalo novembra z veličastno predstavo v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Oddaja IZŠTEKANI na Radiu Slovenija se v to karavano priklaplja kot prva! Orleki bodo v njej odigrali predpremiero novega koncertnega programa s člani Celjskega godalnega orkestra in z drugimi gosti. Slišali boste obilo nove plošče in nekaj v drugačen zvok preoblečenih starejših skladb. Česar pa ne bo povedala muzika, bodo zgrizle besede. Neposredne, preproste in žmohtne, take, kot so Orleki. Vabljeni na radijski anduht (narečno: jubilej, slavnost), v živo iz studia neposredno v vaša ušesa! V petek 20. marca 2009 ob 22.25 na Valu 202.

»Vse smo pojedli, kar ste dali nam, veselje in pesmi smo vrnili vam!« (Orlek - »Anduht«, 2009)

In še nekaj. To bo že tretji samostojni celovečerni nastop Orlekov v oddaji Izštekani, kar je podvig, ki ni uspel še nobenemu drugemu izvajalcu. Prvič so nastopili leta 1995 in leto kasneje posnetek nastopa objavili na albumu »Bunkovc Party-ja«. Drugič pa je bilo pred skoraj natanko desetimi leti, maja 1999.

Povezave: www.orlek.com , www.rtvslo.si/val202 , www.poglej.si/izstekani .

Pogled naprej: 17. aprila se bo s četo pomagačev izštekal izvrstni ljubljanski raper Zlatko, 15. maja pa vas na divjo glasbeno ježo po Balkanu vabi skupina Aritmija, ki bo z gosti predstavila nove skladbe.

Vljudno prosimo, da vest o dogodku širite naprej. Oddaja ni namenjena občinstvu v studiu, kljub temu pa se lahko novinarji akreditirate za pročanje iz zakulisja. Dodatne informacije dobite na jure.longyka@kiss.si , grega.peterka@rtvslo.si ali po telefonu 041-675-416 (Grega Peterka) oziroma 01/256-38-32 (Jure Longyka).

Jure Longyka
IZSTLOGOnoviCROP.JPG