VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.05.2009
ZNANSTIVAL DOGODIVŠČIN
, Ljubljana, Maribor

Vabimo vas na Znanstival dogodivščin, dogodek, namenjen promociji znanosti in učenja. Odvijal se bov Ljubljani in Mariboru med 28. in 31. majem 2009. V štirih dneh se bodo v dveh največjih slovenskih mestih na različnih lokacijah na prostem zvrstiliznanstveni šovi. V Hiši eksperimentov jih imenujejo znanstvene dogodivščine. Izvajali jih bodo strokovnjaki iz Hiše eksperimentov in gostje iz Slovenije in tujine. Dogodivščine bodo spremljali tudi drugi dogodki: znanstvene delavnice, znanstveni spektakel in dnevi odprtih vrat v Hiši eksperimentov.
Znanstival se bo v četrtek, 28. maja 2009, začel s slavnostno otvoritvijo na kateri bodo o pomenu znanosti in evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti spregovorili idejni vodja Hiše eksperimentov dr. Miha Kos, župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković in vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Mihela Zupančič.
V soboto, 30. maja 2009, ob 11h, na Prešernovem trgu v Ljubljani evropski komisar za znanost in raziskave Janez Potočnik odprl Znanstveni spektakel- dogajanje na spektaklu ostaja skrivnost. Ob isti uri bo Znanstveni spektakel potekal tudi v Mariboru -Slomškov trg.
V primeru slabega vremena bodo dogodivščine potekale na pokritih prizoriščih.
Več informacij in celoten program dogajanja na Znanstivalu najdete na spletni stranihttp://www.znanstival.si , kjer bodo objavljene tudi vse spremembe v primeru slabega vremena.
V priponki vam pošiljamo tudi plakat, ki ga lahko po želji tudi natisnete.

Organizatorja Znanstivala dogodivščin sta Hiša eksperimentov in Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Velikimi prijatelji Hiše eksperimentov: Mestno občino Ljubljana, Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Javno agencijo RS za raziskovalno dejavnost in Telekomom Slovenije.
Vse šole vljudno vabimo, da evropsko leto ustvarjalnosti inovativnosti doživite v živo na ulicah Ljubljane in Maribora in obiščeteZnanstival dogodivščin.
Prosimo vas, da v kolikor je mogoče, informacijoposredujete vsem morebitnim zainteresiranim oz. jo objavite na spletu.
Lep pozdrav,
Evropska komisija
Predstavništvo v Republiki Sloveniji
Breg 14, 1000 Ljubljana, Slovenija
tel.: + 386 1 252 88 00
fax.: + 386 1 425 20 85
Email.: comm-rep-lju@ec.europa.eu
http://ec.europa.eu/slovenija